Emzirmeyi nasl kesicem?

deniz74

Nirvana
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2008
131
1
641
Arkadaslar,
oglum 20 aylık. ve mart sonunda kesmeyi düsünüyordum memeden.
ancak son 15-20 gündür memeye asırı bir düskünlük ortaya cıktı.
isten geliyroum ve ertesi gün ise gidene kadar memede yasıyor resmen.
yemek de azalttı bu yüzden. aksam yemegini hic yemiyor. hafta sonları ben evdeyken de memeyle beslenmeye calısıyor herseyi reddediyor.
Simdi birdne kessem daha mı kotu olur yoksa aysonunu beklemeli miyim. Beklersem daha da zor olmazmı oglum iciin?
ne yapıcam ben?
babanesi goturuyim, 2-3 gün seni görmeyince birdaha emmez diyor.
(babaneye aısık, haftada 1 gün kalıyor ve orda mutlu)
ne yapmalıyım?

Ben 2 çocuk emzirdim ve ikisi de memeye o kadar düşmüştü bırakmaya yakın eyvah dedim sizin gibi.Ama her ikisinde de o kadar kolay oldu ki ben bile hayret ettim.İlk oğluma göğüs ucuma salça sürüp gösterdim 1 yada 2 gece mırıldandı o uyandıkça ayağımda sallladım uyudu.İkincide bu numara tutmadı göğüs ucuma yara bandı yapıştırdım her meme istediğinde açıp gösterdim yok dedim meme gitmiş ve inandı :) Geceleride açtığında ucunu bulamayınca umudu kesti.Kesinlikle karalı olmalısın ama bitti kestim dediğin andan itibaren bir daha verme.Başarılar :)

Ben 2 çocuk emzirdim ve ikisi de memeye o kadar düşmüştü bırakmaya yakın eyvah dedim sizin gibi.Ama her ikisinde de o kadar kolay oldu ki ben bile hayret ettim.İlk oğluma göğüs ucuma salça sürüp gösterdim 1 yada 2 gece mırıldandı o uyandıkça ayağımda sallladım uyudu.İkincide bu numara tutmadı göğüs ucuma yara bandı yapıştırdım her meme istediğinde açıp gösterdim yok dedim meme gitmiş ve inandı :) Geceleride açtığında ucunu bulamayınca umudu kesti.Kesinlikle karalı olmalısın ama bitti kestim dediğin andan itibaren bir daha verme.Başarılar :)

bende arkadaşa katılıyorum ..
siz geç bile kalmışsınız artık diğer yemeklerden vitamin almalı sütünüzde ona faydalı bişi yok :delphin: en fazla 2-3 gece mızmızlanır sonra unutur ama sakın ağıdına kanıp vazgeçmeyin..benim tek sıkıntım kendimle ilgili olmuştu göğüslerim aşırı şişip kolumu kaldıramaz hale gelmiştim..ama ozamanlar bilemedim meğer bir hapı varmış onun sütü kesen :ecrin_bebek: kolaygelsim

Önce geceleri bıraktırmayı deneyin daha sonra gündüzleri azaltın yavaş yavaş..
Ben de 3-4 ay sonra bıraktıracağım,inşallah..
Geçen ay Türkiyeye geldiğimizde Partner * Bebeğim ve Ben dergilerini aldım,birisinde bir arkadaş sütten kesmek için aktarlardan sabır taşı edindiğini ve memesine (göğüs demeye kızıyor tıpçılar:p) sürdüğünü söyledi..2 günde rahatlıkla bıraktırmış..
Konu hakkında detaylı bilgi edinmek için araştırıyorum..Psikolojik etkileri ne olur,getirisi götürüsü bilimselliği nedir bu yöntemin bakalım..
Ama çoğu arkadaşa da sordum,onayladılar..
Kullanan arkadaşların tecrübesini ve yorumlarını duymaktan mutlu oluruz..
Sevgiler...
Bebeklerimizi de ALLAH bağışlasın

ben de merak ediyorum, sütü keseceğiz ama sütümüz devam edip göğsümüz şişerse ne yapacağız? sağdık mı gene süt gelecek?? sütten kesilme nasıl oluyor, tecrübeli anneler daha detaylı yazabilir mi?
:ecrin_bebek::ecrin_bebek:

canım benim üç çocuğum var . biri bebek diğerlerinde çok kolay oldu .önce gündüzleri azalttım. sonra asadece gece verdim.ensonda da geceyi de vermedim .aşama aşama yapınca süt zaten azalıyor.en sonda da bitiyor .öyle şişme falan olmadı

Arkadaslar,
yemek de azalttı bu yüzden. aksam yemegini hic yemiyor. hafta sonları ben evdeyken de memeyle beslenmeye calısıyor herseyi reddediyor.
Simdi birdne kessem daha mı kotu olur yoksa aysonunu beklemeli miyim. Beklersem daha da zor olmazmı oglum iciin?
ne yapıcam ben?
ne yapmalıyım?

Emzirme konusumu..tam benim ilgi alanim..:D..
26 ay bir fiil araliksizzz emzirdim..24 aylik olunca memeden kesecegim dedim.
ne yaptim ne ettiysem basaramadim..okudugum duydugum tum yontemleri denedim..
salcalarmi surmadim , kil tuylu birseylermi koymadim..aci biberleri gogsumun ucunami degdirmedim..her yanimi viksledim...ihhhhh banamisin demedi..sildi sildi emdi..
inanin annem olmasaydi tek basima basaramazdim..cunku gece tam bir tiryakiydi..
ilk 2 hafta annemde zorlandi...geceleri kizimin yaninda yatti ama ne aglamak diger odada onun sesini duydukca deliriyordum..zaten bazi geceler dayanamayip..-ulan nolacak bukadar emzirdin 3 yasina kadarda emziririm deyip..:)) annemin tum ugrasilarini ezip geciyordum..birr gun gunduz vakti su ucan pir pir kahverengi cirkin kelebekler varya onu koydu sutyenime ..kizim meme deyip yapisinca annemle ikimizde bir ciglik attik ..bocek var ...ay ayyy ayyy..diye..oyun zannetti guldu hatta cocuklar cin gibi anliyor ona meme vermemeye calistigimizi eliyle ittirip tekrar emiyor..neyse bu numarayi birkac kez yaptik..annemde baska bocek mocek bulamam diye elindeki kelebege gozu gibi bakiyor pecetede filan sakliyor.neyse zavalli hayvan gogsume girip cikmaktan kiiziminda oldugu bir anda annem almaya calisirken kafasi koptu ben gercek ciglik attim..ipek te(kizim olur)bir tiksindi ondan gunduzleri hic memeye yanasmadi geceleri yine uyku sersemligiyle agladi zirladi istedi ama annem biberonla sut vererek kandirdi onu...valla boyle bir macera yasadim..temmuzda da tam 1 sene olaacak emmeyi birakisimiz..
ne diyim..sana Allah kolaylik versin..
zor - gercektende zor.:))

:)) '' yok dedim meme gitmiş'' buna çok güldüm yaa. bende bıraktıracağım zaman böyle yapmayı düşünüyorum da hep. çok mantıklı geliyo. ama çocuklarımız ne kadar tatlı di mi? zavallıcıklar inanıyorlar ya benim hep gülesim geliyo:)))) bi tanıdığım ayakkabı boyası dürmüştü. ben bile görünce korkmuştum. çocuk zavallım öcü diye kaçıyordu. ama işte ne yapıcan elbett bunun da günü geliyo...

ilk çocuğumda 13 ay verdim anne sütü 10. aydan sonra azalmıştı zaten inek sütüne ve biberona alıştırdım 1 yaşından sonra çok sorun olmamıştı 2gün falan zırıldadı geçti şu sabır taşını merak ettim ama bi bakıcam aktardan daha ayırmayı düşünmüyorum gerçi benimki 6 aylık bi arkadaşın kızı 2.5 yaşındaydı ve hala emiyordu ay ne çirkin bi görüntü çocukta uzun bişeydi çok gülmüştüm

göğüs ucunun çevresine siyah oje sürün böcek var sanar. yada biraz soğan sürün kokusundan dolayı reddeder.

Son düzenleme:
ben de merak ediyorum, sütü keseceğiz ama sütümüz devam edip göğsümüz şişerse ne yapacağız? sağdık mı gene süt gelecek?? sütten kesilme nasıl oluyor, tecrübeli anneler daha detaylı yazabilir mi?
:ecrin_bebek::ecrin_bebek:

göğsünüzü sımsıkı bir tülbent yada bezle sırtınızdan bezi dolayıp bağlayın ki sütler akmadan geri kaçsın:lepi:

Benim kızım 28 aylık ve canavar gibi emiyor. Bırakmaya da hiç niyeti yok ne yapacağım bilmem. Tam 2.5 yaşında bıraktırayım diyorum ama tam tiryaki. Oturduğum uzandığım anda üzerime zıplıyor.

Tr.de'de vardır sanırım;burada eczanede tırnak yiyenlere karşı satılan şeffaf bir madde var zararsız ve yan etkisiz.Yeğenime ablam 3yaşında bunu kullanarak bıratırabildi.Onu alıp bir kez göğüs ucuna sürün.Hic belli olmuyor bişey sürdüğün.Tadı çok acı olduğundan çocuk meme istese bile o kötü tat geleceğinden cesaret edemiyor bidaha denemeye.Birkaç gün annede sabırlı olmalı ve bu taktikten vazgeçmemeli.Çocuk huyuna göre bir hafta-10gün vs. huysuzluk yapabilir.Hoşgörün ve vazgeçmeyin annesi:)) Allah kolaylık versin şimdiden..

Arkadaslar,
ne yapıcam ben?
ne yapmalıyım?

merhaba.benim kızım bana o kadar düşkündüki uykusunda bile eli hep oraya gider çıkartır emerdi.kızımı 1.5 yaşında memeden kestim çok basit oldu.ne mi yaptım.öyle meme ucunu bişeylerde sürmedim.1 ay içinde ne o zorlandı nede ben.sakın birde kesmeyi deneme.çocuğun için çok zor olur.gündüz emmesini 2-3 e düşür.sonraları hiç emzirmemeye dikkat et.acıkmasını bekleme sevdiği yemeklerden yedir.ama doyurucu olsun.tavuksuyuyla yoğurt çorbası karıştır.naneli ve pirinçli olsun.gündüz meme vermemeye çalış.meyva bisküvi oyala.gece de 2-3 kez ver.emzirmeden önce su verebilirsin.suyu içince bazen memeyi de istemez.çünkü bazı çocuklar su için uyanırlar.emmek için değil.15 gün böyle devam et.sonra da gündüz hiç verme.gece de 1 e düşür.böylece memede süt ateşi olmaz şişmez.birden kesersen sütten ötürü memen iltihap kapar hem sen acı çekersin hem bebeğin.zaten emzirmeyi azaltırsan otomatikmen sütün azalacak sütün gelmediğini gören çocuk emmeyecektir.fırsatını bil ve o zaman normal süte alıştır.normal süt içmezse içine 1 çay kaşığı nesguik kakaolu toz karışım atabilirsin.hem tadı güzel olur hemde sütü afiyetle içer.hadi kolay gelsin.

cok zor bu ısler yaaaa
gunlerce ugastık emsın sut gelsın dıe
sımdıde kestırmeye calısıyoz
ben yavas yavas keseyım dedım
once gunduzlerı vermemeye calıstım sadece uyurken bıraktım emsın dıe
ılk bı ıkı gun tıka basa doyurdum genede yakamdan ınmedı
sımdılerde memede yasıyo nerdeyse pes ettım artık oda abarttı emeyı
bılmıom napıcam :(

kızlar ben çalışan bir anneym oğlumda 11 aylık şuan gündüzleri babanesi bakıyo gündüz hiç emmiyo ama geceleri emerek uyuyor :/ memeden kesmeyi düşünüyorum çünkü aşırı derecede zayıfladım :( tavsiyesi olan varmı acaba ?:emir_bebek:

Back
X