• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

En az 3 Çocuklu anneler sorum size 🌼

Ljubljanali

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
1.740
Puanlar
133
Sevgili anneler merhaba, sadece merakımdan soruyorum çünkü ara ara bana garip düşünceler geliyor :)

Ben 35 yaşındayım biri 5 yaşında biri 4 aylık iki kızım var. Çok zorlanıyorum ne yalan söyleyim bazen ah diyorum ne diye rahatımı bozdum! Bazen de keşke daha çok olsa diyorum 🤭 bir de erkek evladım olur belki diyorum kız olursa da minik bir kızlar kulübü kurarız diyorum ama sonra zorluklarla karşılaşınca vaz geçiyorum tabi bu düşüncelerden.

3 ve daha fazla çocuk sahibi olanlar ikincinin çok zor olduğunu görmelerine rağmen 3. Ye nasıl karar verdiniz merak ediyorum? Mesela benimkilerin arasında 5 yaş var, 3. İçin ideali daha mı az olmalı daha mı çok olmalı? Sadece merakımdan soruyorum. Bir de ne yalan söyleyeyim bebeklik halleri çok zor oluyor uykusuzluk sinir stres çok zor ama bir o kadar da güzel şimdiden özlüyorum o yumuş yumuş hallerini 😍

Üçüncüyü düşünmek için çok erken değil mi diğerinin bebekliğinin bitmesine 2 sene var zaten yumuş yumuş sevilecek çok zamanı var🥰

Sevgili anneler merhaba, sadece merakımdan soruyorum çünkü ara ara bana garip düşünceler geliyor :)

Ben 35 yaşındayım biri 5 yaşında biri 4 aylık iki kızım var. Çok zorlanıyorum ne yalan söyleyim bazen ah diyorum ne diye rahatımı bozdum! Bazen de keşke daha çok olsa diyorum 🤭 bir de erkek evladım olur belki diyorum kız olursa da minik bir kızlar kulübü kurarız diyorum ama sonra zorluklarla karşılaşınca vaz geçiyorum tabi bu düşüncelerden.

3 ve daha fazla çocuk sahibi olanlar ikincinin çok zor olduğunu görmelerine rağmen 3. Ye nasıl karar verdiniz merak ediyorum? Mesela benimkilerin arasında 5 yaş var, 3. İçin ideali daha mı az olmalı daha mı çok olmalı? Sadece merakımdan soruyorum. Bir de ne yalan söyleyeyim bebeklik halleri çok zor oluyor uykusuzluk sinir stres çok zor ama bir o kadar da güzel şimdiden özlüyorum o yumuş yumuş hallerini 😍

Yardım alabileceğin birileri varsa 2-2.5 yaş olabilir ikisinin arası ☺️

Üçüncüyü düşünmek için çok erken değil mi diğerinin bebekliğinin bitmesine 2 sene var zaten yumuş yumuş sevilecek çok zamanı var🥰
Tabi öyle daha çok erken, zaten sezaryen doğumdan sonra en az 2 sene beklemek gerekir ve benim çözmem gereken bir kaç problemim de var :)) yalnızca merak ettim 3. Çocuk daha mı zor olur yoksa daha tecrübeli halle daha mı kolay bakılır diye zira eşim de sık sık dile getiriyor bu isteğini 😅

Ben yapamazdım sanırım
5 yaşında olan ilkokula başlayacak 2 sene sonra
Okuluydu okumasıydı ödeviydi
Tam bunlarla zaten 2 yaş çocuğunuz varken uğraşacaksınız
Arkadaşım var 3 yaşında kızı 5 yaşında ve 10 yaşında oğlu var
Oğlu 4. Sınıf okuma yazma yarım yamalak kaldı
Eşi yoğun çalışan biri
Ortancı oğlan arada kalmaktan fiziksel ve psikolojik sorunlarla uğraşıyor
Kız sürekli ama sürekli ağlıyor nedenli nedensiz
Sizin 3 çocuğunuz varken onların bir annesi oluyor ve hepsine eşit yetişmeye çalışırken hepsi yarım yamalak oluyor
Ama derseniz eşim çok yardımcı
Ailem etrafımda pervane
Temizlik yemek için yardımcı da olurlar ya da para verip yaptırırım
Maddi gücüm de hepsine yeter 3 değil bence 13 bile yapın çünkü gerçekten çok tatlı ve güzel

Tabi öyle daha çok erken, zaten sezaryen doğumdan sonra en az 2 sene beklemek gerekir ve benim çözmem gereken bir kaç problemim de var :)) yalnızca merak ettim 3. Çocuk daha mı zor olur yoksa daha tecrübeli halle daha mı kolay bakılır diye zira eşim de sık sık dile getiriyor bu isteğini 😅
İkinci çocuk birinciye göre daha mı kolay oldu yoksa o can havliyle onu hiç farkedemediniz mi? Bence cevap burda gizli olabilir😂
Benim çevremdeki herkes ikinci çocukla birlikte rutinleri takip etmenin çok çok zor olduğunu söylüyor. Çevremde 3 çocuklu kimse yok bu arada ama burda da muhtemelen ailenin sosyoekonomik-sosyokültürel durumu da sorununuzun cevabını etkiliyor. Bknz: 6. C sectionla 7. çocuğunu doğuracak bir üye vardı. Ona sorsan 3 de kolay 6 da kolaydır eminim🥲

Ben yapamazdım sanırım
5 yaşında olan ilkokula başlayacak 2 sene sonra
Okuluydu okumasıydı ödeviydi
Tam bunlarla zaten 2 yaş çocuğunuz varken uğraşacaksınız
Arkadaşım var 3 yaşında kızı 5 yaşında ve 10 yaşında oğlu var
Oğlu 4. Sınıf okuma yazma yarım yamalak kaldı
Eşi yoğun çalışan biri
Ortancı oğlan arada kalmaktan fiziksel ve psikolojik sorunlarla uğraşıyor
Kız sürekli ama sürekli ağlıyor nedenli nedensiz
Sizin 3 çocuğunuz varken onların bir annesi oluyor ve hepsine eşit yetişmeye çalışırken hepsi yarım yamalak oluyor
Ama derseniz eşim çok yardımcı
Ailem etrafımda pervane
Temizlik yemek için yardımcı da olurlar ya da para verip yaptırırım
Maddi gücüm de hepsine yeter 3 değil bence 13 bile yapın çünkü gerçekten çok tatlı ve güzel
Evet bence de çok doğru 👍 tabi ki ne kadar yardımcı da olsa etraftakiler çocukların 1 anneleri olacak ve annelerini isteyecek hepsi. İlgi ve sevgiyle büyütmek için 2 tane yeter gibi gözüküyor :)

İkinci çocuk birinciye göre daha mı kolay oldu yoksa o can havliyle onu hiç farkedemediniz mi? Bence cevap burda gizli olabilir😂
Benim çevremdeki herkes ikinci çocukla birlikte rutinleri takip etmenin çok çok zor olduğunu söylüyor. Çevremde 3 çocuklu kimse yok bu arada ama burda da muhtemelen ailenin sosyoekonomik-sosyokültürel durumu da sorununuzun cevabını etkiliyor. Bknz: 6. C sectionla 7. çocuğunu doğuracak bir üye vardı. Ona sorsan 3 de kolay 6 da kolaydır eminim🥲
Ahh onun için 6 sezaryen de çok kolay gibi görünüyor 🫠 ikinci çocuk gerçekten zormuş. İşte ben de 3. Yü insanlar nasıl olur da yapabiliyor onu merak ediyorum 😅 tabi Allah isteyen ve bakabilecek durumda olan herkese istediği kadar çocuk nasip etsin 🙏

Ahh onun için 6 sezaryen de çok kolay gibi görünüyor 🫠 ikinci çocuk gerçekten zormuş. İşte ben de 3. Yü insanlar nasıl olur da yapabiliyor onu merak ediyorum 😅 tabi Allah isteyen ve bakabilecek durumda olan herkese istediği kadar çocuk nasip etsin 🙏
Ben de insanlar ikinciye nasıl cesaret ediyor diye düşünüyorum işte mesela😂 Bu işin sonu yok sanırım ya🫠

Ben de insanlar ikinciye nasıl cesaret ediyor diye düşünüyorum işte mesela😂 Bu işin sonu yok sanırım ya🫠
Çok zor ama ilkinde kaçırdığım güzellikleri tekrar yaşama fırsatı gibi bir şey bu. Acemiyken bir sürü şeyi tam anlamıyla yaşamadan zaman geçiyor. bir de ben tek çocuğum hep bir kardeş nasıl olurdu acaba diye merak ettim kızımın kardeşi olsun istedim. Yoksa gerçekten delilik 🫠

yaaa gerçekten 2. 3. yü yapan herkes rahatımı neden bozdum ki diyor mu
ben bunu sadece kendim düşünüyorum zannedip , üzülüyordum
3.yü yapan bordo berelidir, saygı duyarım. 1 den sonrası sıkıntı :D

yaaa gerçekten 2. 3. yü yapan herkes rahatımı neden bozdum ki diyor mu
ben bunu sadece kendim düşünüyorum zannedip , üzülüyordum
3.yü yapan bordo berelidir, saygı duyarım. 1 den sonrası sıkıntı :D
İnsanız etten kemikten, bazıları insanüstü performans beklese de bu hislerimiz gayet doğal bence 😪

Back
X