Tatlı Tarifi En başarılı sütlü tatlı tarifleri

En başarılı bulduğunuz" Sütlü Tatlı Tarifi" hangisidir?

• Ankete Katılan
    992
  • Anket Kapalı .
Kabartma tozu ile hiç uapmadim karbonatla yapılacaksa az yoğurt ve bir yumurta kiriyorum hamura
Ama biz buna kolay pişi diyoruz

Gerçek pisi cıvık, maya ile yapılır yağa atarken şekil verirsin ...

hamuru biraz poğaça hamuru gibi tutup

Pat pat çay tabağı kadar buyutursun oncekiler pişene kadar o mayalanır iyice yağda pofidik olur buna da çörek deriz

Hatta içini açar peynir koyarsın

Son düzenleme:
Ona lokma denmiyor mu

Çörek fırında pişer ve sütlüdür hamuru
Senin dediğin kömbe poğaça gibi bişey biz çörek deriz yağda yaparız arefe günü yada ölenin hayrinda yapilir kocaman olur ikiser-ucer dağıtılır ...

Cıks, çörek hamuru sütlü, şekeri tuzdan baskın, yağlı hamurdur
Bak ben şöyle olur böyle olur demiyorum iddia etmiyorum ...bizim burda öyle yapıyorlar diyorum ...

Cig köftenin içine de et konur ama bizimkiler Urfa da fakir Mahallesi'nde oturmuş yumurtalisini öğrenmiş

Yani yöreye gelir düzeyine göre bile değişiyor tarif ben anam ne ogrettiyse onu biliyorum :))

Minik Duduklu Tencere acaba akraba mıyız?

çörek mayalı yağlı cıvık hamur olur ve kızgın yağda pişer. Yuvarlak şekilde ortası delik.

Lokma hakkaten lokma gibidir, şerbetli olursa lokma tatlısı olur

Pişi bizde yok ama Çanakkale’de okurken bizdeki çöreğe pişi dediklerini öğrendim.

Yoğurtlu karbonat veya kabartma tozlu oldu mu keçi bacağı deriz v gibi kesilir, keçi bacağına benzediğinden keçi bacağı Denir

Annem kecibacagi diye bahsederdi ama bize hiç yapmadı heralde sadece ismini anımsadım ..annem keçi cobaniydi benim hey gidi günler

Akraba olabiliriz benziyor muyuz acaba ektim olmada kabulumsun

Biz pisi diye lokmaya deriz pisi dokturuyor derler burda hayır için yapılır yani kibari lokma bizde

En üstteki çörek bunu özellikle arife günü yapar dagitiriz yada kandil günlerinde

Kurban bayramı birinci gün kavurmayi bunla yersin anılarım depreşti ağlayacağım

Mesela biz Kırklareli’de köz patlıcan biber soğan domates salatasına MANCA deriz, Edirne MAMZANA der. Edirne ile Aramız 60 km. Küçücük Trakya’da bile aynı şeyler farklı isimlendiriliyorken, çöreğin farklı isimleri olmasını hiç yadırgamıyorum

Manca degil o gömme köze gommekten gelir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…