- 26 Ocak 2014
- 4.563
- 4.160
- 198
- Konu Sahibi BenAyKizim
-
Ben de sasiriyorum.onlar coook asiri zengin.biz anca kendimize yeten isci sinifi.onlar kendilerince cook modern ben dinime biraz daha bagliyim diye ciban basi yobazim.bunlari bizzat duydum.falan filan......
Sizin de mubarek olsun.Allah nice bayramlara sevdiklerinizle kavustursun.Bayraminiz mübarek olsun
Yok canim kimse getirmedi.evet mesele et degil.dusunulmek onemsenmek.mesele et değil de konu komşu da mı getirmedi
33 yasindayim ve hic bu kadar buruk ve yanliz bir bayram yasamadim.annem babam memlekette.yedi kardesim var ben en kucuguyum.biri haric hicbiriyle gorusmuyorum.anca biri ölürse cenazede filan.sebep yasam tarzi farkliligi.benim buyugum canimin ici dunyanin bir ucunda.onu da goruntulu konusmalarda
gorebiliyorum.
Esimin anne tarafi de kalabalik ama o da benimkilerden beter.kayinpederimi gectigimiz ramazan bayrami arefesinde kaybettik.kayinvalidem artik bizle yasiyor.o da cok uzgun.kurban kesemedik durumumuz el vermedi.burnu buyuk akrabalarin hicbiri ne aradi ne sordu ne de et yolladi.77 yasinda kadin hayatimda ilk defa kurban eti yemedim diye gozleri doluyor.
Biz de sabahtan kabristanlara gittik.esim de kurban eti yoksa biz de kebapciya gideriz dedi.gittik.
Kurban bayraminin ilk gunu kebapcida et yedik.
Elden gelen kurban etine muhtac degiliz sukur ama....
Sıla-i rahim unutulmus,akrabalar yok olmus.
Cocuklar icin kendi kendimize evde bayram havasi estirmeye calisiyoruz iste....
Uzun oldu kusura bakmayim.cok doluyum ama bir o kadar da yalniz...
çok kötüYok canim kimse getirmedi.evet mesele et degil.dusunulmek onemsenmek.
Allah rahmet eylesin.sabir versin.Konunuzu okuyunca başladım ağlamaya. Babam vefat edelim on üç sene oldu. Her bayram acısı içime çöker. Rabbim evlatlarıniza eşinize size hayırlı ömürler nasip etsin. Hayırlıbayramlar
Kurban eti bambaska birsey.sadece Allahin rizasini kazanmak icin kesilen hayvanin eti şifadır.oyle koca koca butlar,löp löp etler degil ki istedigim.bir kucuk parca da olsa nasip olmadi.kismet.çok kötü
buralarda kurban kesmeyenin kesenden fazla eti olur
maksat et değil yine dediğim gibi bu işi yapıyorsan adabıyla yapmak ne bilim zor işler
ama bi de şöle bişi var muhtaç değilseniz ben de muhtaç olana vermeyi tercih ederdim
kardeşlerle bu yüzden mi görüşmüyorsunuz nerde yaşıyorlar ayda mı marsdamı ?çok ilginç yani sorun olur kavga olur küslük olur da yaşam tarzı yüzünden görüşmemeyi de yeni duydum.bence kardeşlerinizin yeteri kadar insanlığı ve kan bağlılığı yokmuş sarayda dahi otursalar elleri kanda olsa bayram da bir alo demeyecek kadar bu nasıl bir büyüklüktür.aile akraba bağlarınız demek kuvvetli değil üzülecek bir şey yok buna alışmaya çalışıcaksınız yada bütün kini nefreti bir kenara bırakıp siz arıyacaksınız.
3. gün hala mı getiren olmadı =((Kurban eti bambaska birsey.sadece Allahin rizasini kazanmak icin kesilen hayvanin eti şifadır.oyle koca koca butlar,löp löp etler degil ki istedigim.bir kucuk parca da olsa nasip olmadi.kismet.
Yok guzelim.kimse birsey getirmedi.kimse de gelmedi ki zaten.kayinvalidem burada ya gelen olur diye tatli,temizlik vs ugrastim.gelen olmayinca tatliyi ya biz yedik evi de kirlettik :))3. gün hala mı getiren olmadı =((
afiyet olsun =))Yok guzelim.kimse birsey getirmedi.kimse de gelmedi ki zaten.kayinvalidem burada ya gelen olur diye tatli,temizlik vs ugrastim.gelen olmayinca tatliyi ya biz yedik evi de kirlettik :))
afiyet olsun =))
nere ki ora büyük şehir mi ,küçük yerlerde hala böyle adetler sürüyor
istanbul maalesef.tam gobegi.akrabalik komsuluk bitti artik.afiyet olsun =))
nere ki ora büyük şehir mi ,küçük yerlerde hala böyle adetler sürüyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?