Bebek Beslenmesi En büyük kabusumuz banyo lütfen yardımedin

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

boncukinci

Taze ve acemi anne
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2014
127
29
33
Merhaba arkadaşlar 45 günlük bebeğim var. Bizim en büyük problemimiz banyo. Fakat banyo yapmak değil banyodan çıkmak. Önce sırt üstü fileye yatırıp sakin sakin yıkıyorum. Sonra kolumun üzerine yatırıp sırtını ve kafasını yıkıyorum. Buraya kadar hiçbir problem yok. Fakat alıp sırt üstü havluya koyunca başlıyor bağırmaya. Havluyu o kolumdayken üzerine koydum yine aynı. Sırt üstü fileye yatırıp sakinlesin diye su döktüm nafile. Banyo benim için de onun için de işkence oluyor. Ne doğru düzgün giydirebiliyorum ne yağlaya biliyorum. Ağlamaktan sizip uyuyana kadar içini cekeceke ağlıyor.lütfen yardım edin. Kızım ağladıkca benim içim eriyor

Merhaba,
Banyo yaptırmak hele yenidoğanlarda hayli zor. Tavsiyem tek başınıza yapmayın yanınızda birileri bulunsun çünkü epey küçük bebeğiniz.
Hoşlarına gitmez bebeklerin ama yapacak bişey yok.
Sırtı ile ilgili bebeğib bu şikayetini mutlaka kontrollerde doktorunuza danışın muayene etsin sizin de içiniz rahatlar

yalnız yıkamıyorum hiç. Doktor çok sağlıklı bir bebek dedi. Dün sadece filede yatarken su döktüm. Daha az ağladı. Bugün eski usul yapıp suya yatirıp yikayacagim. Bakalım ne olacak

Bende filede yıkıyorum bence öyle devam edin derim. Hem daha güvenli. Direkt suda Allah muhafaza. Bebişler uğraştırıyor ama olsun dünya onlar olduktan sonra daha anlamlı :)

suyun icinde yikayin su sekilde
sonra da isittiginiz havluya sarin.
muhtemelen soguk sevmeyen bir bebek. sicak su ve sicak havlu arasindaki zamani cok az tutarsaniz aglamamasi lazim.
havludan sonra da hemen giydirmeyin. sicak bir battaniyeye sarin vucut isisi dengelenince giydirin.

banyodan çıkınca daha havluya sarılıyken biraz emzirseniz sakinleşir sonra da giydirirsiniz.. ayrıca havlu sert geliyor da olabilir hvlu sırına değince ağlıyor ya belki acıtıyordur..

Dün eski usul suyun içine yatirarak yikadik cikinca çok daha az ağladı. Filede yikayinca emzirme, beyaz gürültü,sarip kucakta sallamak hiçbiri ise yaramıyordu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…