• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

En büyük sıkıntım malesef görümcem

bumerang75

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2011
49
0
46
Ankara
Eşimle çok severek evlendik normalde çok iyi anlaşan bir çiftiz bir dediğimi iki etmez ne istesek alır çocuklarına ve bana çok düşkündür en iyi yerlere götürür gezdirir falan filan...Ama söz ailesine gelince sürekli onları savunur benide savunduğu hak verdiği zamanlar olmuştur ama genelde onları...
Benim şu andaki en büyük sıkıntım malesef ki görümcem...Biz kayınvalidelerle ayrı şehirlerdeyiz Kendisi son 2 yıldır beni ne arar ne sorar hatta hamileydim (şu anda 10 aylık bebeğim var)hayırlı olsun demek için bile aramadı,ama geçen yaz tatile geldiler ben hamileyken kız kardeşi ile beraber çoluk çocuk pişkin pişkin...(Allah var eşim bana hak verdi ve bana hiçbir şey elletmedi herşeyi kendileri yaptılar. doğum yaptım arayıp beni tebrikde etmedi bende darıldım tabi.Ki ben onun oğlunun sünnetine bile gitmiştim. 2 yıldır aramayan insan geçen hafta eşimi arıyor konuşuyorlar sonra beni istemiş eşimde bana verdi telefonu bende dayanamayıp ablasına beni hamileykende aramanı beklerdim doğumdan sonrada gözünaydın diye aramanı beklerdim dedim.Önce bi afalladı ne anlamadım falan diyor, sonra eşim aldı telefonu elimden bir hışımla diğer odada ablasını teselli ediyor işte arama onu falan filan diyor sonra çok büyük bi tartışma yaşadık hatta ben çocuklarımıda alıp evi terketmeyi bile düşündüm sonra eşim geldi öpmeler sarılmalar falan yapıyor neyse barıştık.
Gelelim asıl mevzuya bikaç ay sonra kayınvalidelere gidicez izne...Ramazan olacak kendisi yemeğe falan alabilir hepimizi ama ben hiç gitmek istemiyorum.Gitsem mi gitmesem mi kararsızım gitmesem eşim bi laf söylerse,kayınvalidelerin yanında ya tartışırsak ondan korkuyorum sizce ne yapmalıyım üstelik kocasıyla eşim bundan bikaç yıl evvel büyük bi tartışma yaşamışlardı ben bilmiyorum hiçde sormadım ama belki kaynanamlar aracı olup barışmış olabilirler...Şimdi nasıl davranayım izne gidince görümceme gideyim mi gitmiyeyim mi düşüncelerinizi bekliyorum teşekkür ederim.

yerinizde olsam giderdim mesafeli olurdum ama samimi davranmazdım..sonuçta ortada size yapılmış bi hakaret yok sadece aramadı diyosunuz..boşverin aramazsa aramasın..sakın gidince dert yanmayın neden aramadın gibi..eşinizle sorun çıksın istemiyosanız ne yaparsa yapsın sakın takmayın..

Benim anlamadığım kadınlar eşlerinin ailesini neden bu kadar takıyor ???

Burda birsürü vıcık vıcık olmuş, herşeyine karışılan, huzuru olmayan, ülke dışında oturanlara bile açılan telefonlarla yuvası bozulmak üzere olan kadınların açtığı konular var... ki bir çoğu böyle konuların...

Neden bu kadar kafaya takıldığını gerçekten anlamıyorum...

Sizi arayıp huzurunuzu bozsa, tadınızı kaçırsa, eşinizle aranıza girse... daha mı iyi olacak... bırakın ayrı, tatlı olsun...

Aile ilişkileri kuvvetli olsun istiyorsunuz ama böylesi daha iyi...

Çünkü seviyeyi koruyamıyor insanlar...(kaynana, kayınpeder, görümce, elti v.s.)

-Merhaba....

-Merhaba...

-Nasılsınız...

-İyiyiz sizler???

oldu bitti işte....

Belli bi yerden sonra hayata müdahale başlıyor, ve bu içinden çıkılmaz bir hal alıyor ne yazık ki...

Eşinle aran iyiymiş, ilgili bir babaymış... daha ne olsun... bence mutluluğun doruğundasınız...

Kıymetini bilin yaşadığınız hayatın...:71:

Son düzenleme:
eşiniz size ve çocuklarınıza iyiyse gerisini boşverin.erkekler hep öyle zaten.konu aileleri olunca aslan kesilirler.hele de anneleri olunca.bende çok sinir olurdum önceden ama alışıyo insan.takmamaya çalışıyorum.böyle daha mutluyum çünkü.sizde takmayın umursamayın.araya mesafe koyun.insanlara değer verince kendilerinde bir şey var zannediyorlar.eşinize de yansıtmayın bence bu durumu.erkekler şımarıyo çünkü.

Benim anlamadığım kadınlar eşlerinin ailesini neden bu kadar takıyor ???

Burda birsürü vıcık vıcık olmuş, herşeyine karışılan, huzuru olmayan, ülke dışında oturanlara bile açılan telefonlarla yuvası bozulmak üzere olan kadınların açtığı konular var... ki bir çoğu böyle konuların...

Neden bu kadar kafaya takıldığını gerçekten anlamıyorum...

Sizi arayıp huzurunuzu bozsa, tadınızı kaçırsa, eşinizle aranıza girse... daha mı iyi olacak... bırakın ayrı, tatlı olsun...

Aile ilişkileri kuvvetli olsun istiyorsunuz ama böylesi daha iyi...

Çünkü seviyeyi koruyamıyor insanlar...(kaynana, kayınpeder, görümce, elti v.s.)

-Merhaba....

-Merhaba...

-Nasılsınız...

-İyiyiz sizler???

oldu bitti işte....

Belli bi yerden sonra hayata müdahale başlıyor, ve bu içinden çıkılmaz bir hal alıyor ne yazık ki...

Eşinle aran iyiymiş, ilgili bir babaymış... daha ne olsun... bence mutluluğun doruğundasınız...

Kıymetini bilin yaşadığınız hayatın...:71:

haklisiniz fakat soyle bir durum var
gelinden saygi sevgi beklerle ogullarinin evi diye gidip tatillerini yaparlar
ama dogum yapmis gelinlerini kutlamaz hayirli olsun demezler
e bu sefer insan takmazmi?
benden hizmet sevgi bekleyen kisilerden incelik ve nezaketli olmalarini beklerim

gerci hos bende esimin ailesiyle samimiyeti kesip
sadece yazdiginiz diyalogla yetiniyorum
merhaba merhaba
nasilsiniz iyiyiz nokta

Bencede hiç gerek yok bu tür durumlara,aramazsa aramasın.
Bu konulara ne kadar takarsan o denli mutsuz olursun.
Şöyle düşün kaç yaşına gelmiş insanlar,değişirler mi hayır,
tabi ki normal olan senin beklediğin ama bu saatten sonra,
o insanlara sen mi öğreticeksin bir iki lafla incelikleri.
Ancak yuvanızda ki huzuru bozarsın.
Ben senin yerinde olsam hiç umursamazdım.
Ki bende görümcelerimle sevgi yumağı değilim.
Ama kabullenmen lazım bu durumu.
Bak hiç beklenti içine girmezsen(arama,hal hatır sorma,samimiyet vs)
hiç de hayal kırıklığı yaşamazsın.
İçinden de nasıl geliyorsa öyle yap derim.
İstersen git istemezsen de eşine bunu makul bir dille anlat.
Israr ederse gitmen için''aynı ısrarı keşke onlarada yapsaydın da yeğenlerinin doğumunda bi tebrik etselerdi''dersin.
Mutlaka gidiceksin bir gün ama sağlık olur,başka zorunlu bir durum olur neyse.
Onların da iftar yemeğine gitmediğin için takılıp sorun edecek insanlar olduğunu sanmıyorum.
Bu tür şeylere kırılmak incelik gerektirir.Sorun yok yani.
Ne verirse onu almalı herkes.Ama böyle senin yaptığın gibi açık açık değil.
Dile getirme,sadece onlar gibi davran.Umarım anlatabilmişimdir.

Kızlar güzel cevaplarınız için teşekkür ederim.Benim derdim zaten çok samimi olmak amanda her gün beni arsınlar sorsunlar değil,zaten hiçbir zaman öyle bir ilişkimiz olmadı.Hep mesafeli ve saygı çerçevesi içinde oldum.Özel günler dışında çok nadir görüşmüşüzdür.Ama insanda helede bir ablaysa lafa geldimi öyle derler kendileri ablan şöyle yaptı falan,gelinini bi arayıp tebrik etmezmi tatil yapmayı,gelip hiçbirşey yokmuş gibi davranmayı pişkin pişkin biliyor.Bende şimdi gurur yapıyorum gitsemmi gitmesemmi diye, oraya gidince ister istemez tavırlı olucam kendisine sevgiler:71:
Fikirleriniz benim için önemli.

Burada görümcelerle öyle kavgalar,hakaretler okuduk ki,senin olayın onların yanında çok masum kaldı.
Görümcen düşüncesizlik etmiş,sen de sitem etmişsin.Karşılığında kötü söz veya tartışma yok.Sadece kırgınlık var.
Yani yüzyüze bakabilecek durumdasınız.Bence fazla büyütmeyip gitmende fayda var.

bence de git. bide görümcen bi nevi dış kapı mandalı sayılır. neden bu kadar takıyorsun ki. aramazsa aramasın. kendi ayıbı. aramadın etmedin deyince onu önemsediğini düşünür. bazı insanlar kaba oluyor böyle incelikleri düşünmüyor. veya art niyetli de olabilir. ama sonuçta farketmez. samimi olmana gerek yok bence. arada mesefa olması daha ii. aramasını dert etme bence

takma kafana çağırırsa git el gibi yemeğini ye otur dön boşver. benim görümcemde eşimden slm gönderip duruyor ben eşime sakın benden selam söyleme diyorum. lafları söylesin söylesin sonrada gel barışalım oldu güzelim diyorum tabi bizdede ufak çaplı bir tartışma :)))) neden bu kadar karışırlarki anlamam. ben hiç yengeme bişey demem annemler şehir dışıdna oldumu gitmem bile herkes yuvasında mutlu olsun yeter. onları ve dedikelini kafanıza takmayıp mutlu olursanız siz kazanırsınız onalr kaybederler brigün gelip usanırlar.

Senin görümcene telefonda sitem etmene eşinin verdiği tepki yanlış bir kere.
Telefonu elinden alması, ablasını teselli etmesi yanlış. Çünkü sen tepkinde haklısın.
Ama belki de görümcen kardeşini (senin eşini) arayıp tebrik etmiştir. Onu da yeterli görmüştür kendince.
Erkekler de bu konuda malesef çok ince olamadıklarından, kardeşini suçlu görmüyor olabilir.

Aradan 2 sene geçmiş, peki hiç mi görmedi görümcen yeğenini?

Ben olsam, k.valideye gidince eğer görümce davet ederse giderdim. Mesafeli olur, yemekten sonra kalkar dönerdim.
Tepkimi mesela atıyorum, görümcem ameliyat oldu, çocuğu sünnet oldu vs gibi durumlarda ilgisiz kalarak gösterirdim. Davete icabet etmemek bambaşka bişey çünkü.
Ç:ağırsa da gitmiycem diyorsan da, o zaman "o beni aramadı, ben de evine gitmem" demektense politik davran. Hasta ol, zaman bulamıyor ol vs. Malzeme verme yani.

Bir de eşinle tepkilerinizin ortak olması önemli.
Görümcenin aramamasına sen güceniyorsun ama eşin gücenmiyor.
Senin verdiğin tepki için eşin özür diliyor.
Görümcene gitmezsen eşinle herkesin içinde tartışmaktan korkuyorsun.
Ki bence gidersen de bu risk varç Görümce o konuyu açabilir çünkü.

Kendisi uzakta ve çalışıyor olduğu için sadece msnden gördü.Hepinize çok teşekkür ederim fikirlriniz için ay burası negüzelmiş :8::86:

Back
X