En çok boş vakti olan işe koşunuz, en çok para verene değil

• Konu Sahibi Konu Sahibi CeYz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

CeYz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2012
9.964
14.476
498
bir defa gelinen hayatta sabah 8 akşam 5 çalışma

• bir de ebedi hayata inanmıyorsan anlamsızlığı iyice ayyuka çıkan saçmalık.

zaman zaman gelen ani bunalım nedenlerinden sadece bir tanesi. ölecez lan? ölecez anlıyor musunuz? çok zengin olsak, harika mobilyalarımız olsa, çok saygıdeğer bir statü edinsek nedir yani? mezara mı götürecez klişesine bağlıyorum bak o kadar çaresizim.

en çok boş vakti olan işe koşunuz, en çok para verene değil.
    insanların size en çok gülümsediği semtte yaşayınız, en asortik olanında değil.
    yemeklerini en sevdiğiniz restorana gidiniz, en pahalıya değil.
    en rahat ettiğiniz kıyafetleri giyiniz, en zengin gösterenleri değil.
    yanında en çok rahat ettiğinize, en çok sevdiğinize gidiniz, mecbur olduğunuza değil.
    içinizden geleni yapınız, toplumun istediklerini değil.

ölecez lan?!

Ben bu yazıyı ekşide yeni okudum,niye bilmiyorum ama çok etkilendim; en çok da başlığa da yazdığım cümleden. Yazan ne doğru yazmış. Yalnız en çok boş vakti olan iş derken? Öyle iş var mı ki :KK64:Varsa öneriler,bu saatten sonra iş değiştirmeye razıyım.

Bundan bır kac ay evvel bı egıtıme katıldım.
neden calısıyoruz , neden ev alıyoruz, neden cocuklarımız ılla bız calısırken markalı gıymek zorunda neden kolejlerde okumak zorunda dıye bır suru sey tartısıldı.

Ve cok etkilenmiştim, toplumda birey olmamız parmakla gösterilmemiz çok muhim çünkü ya.

bu devırde en azından ben ıstedıgım zaman ıstedıgım yerde ıstedıgım seyı yapamıyorum, ancak paranın gucunu kullanıyorum hepsi bu

en çok boş vakti olan işe koşunuz, en çok para verene değil.
insanların size en çok gülümsediği semtte yaşayınız, en asortik olanında değil.
yemeklerini en sevdiğiniz restorana gidiniz, en pahalıya değil.
en rahat ettiğiniz kıyafetleri giyiniz, en zengin gösterenleri değil.
yanında en çok rahat ettiğinize, en çok sevdiğinize gidiniz, mecbur olduğunuza değil.
içinizden geleni yapınız, toplumun istediklerini değil.
bunu çok sevdimm..:KK68::KK68:

işi bırakamıyorum kocayı bırakamıyorum.mecburiyetler içinde hayatım geçip gidiyor. herşeyin farkındayım ama şartlar işteee..pofff

Ben işi bırakmakta istemiyorum
yine maas alayım ama evde olacagım, cocuklarımla ılgılencem yemek yapcam ıstedıgım saate kadar uyuyabılecegın, yolda karsılastıgım komsumun evıne kahve ıcmeye gıdebılecegım
ama ben yınede ısı bırakmak ıstemıyorum cunku o zaman bana bıcılen hayata razı gelmeyecegımı bılıyorum

sanırım yılbasında bılet almalıydım ya

ben öyle düşünmüyorum ya,

hani mesai saatlerinin uygunluğundan bahsediyorsa tamam.
ama 8-5 çalışıp ofiste o kadar zaman harcayacaksam faydalı bir şeyler yapmak isterim. Şirket de benim suyumu çıkarabilir :)
tabi part time çalışmaya da hayır demezdim :)
sahi bu doğum sonrasi part time çalışma hakkı ne oldu, bilen biri var mı?
haberler klasik sanki o iş olmuş onaylanmış gibi anlatıyorlar da, yeni bir arkadaş işe geri döndü bebeği 6 aylık.
o da insan kaynlarına sormuş da yok demişler.

Ben işi bırakmakta istemiyorum
yine maas alayım ama evde olacagım, cocuklarımla ılgılencem yemek yapcam ıstedıgım saate kadar uyuyabılecegın, yolda karsılastıgım komsumun evıne kahve ıcmeye gıdebılecegım
ama ben yınede ısı bırakmak ıstemıyorum cunku o zaman bana bıcılen hayata razı gelmeyecegımı bılıyorum

sanırım yılbasında bılet almalıydım ya

Ben Pazar sabahı bile 7'de kalkan ve sabah uyumayı sevmeyen biri olarak işe gitmemek ne işime yarar bilmiyorum.

Kafa dengi komşum da yok zaten.

Kahveyi işyerimde içiyorum :KK68:

Evde iş yapınca manevi olarak tatmin olamıyorum. Yapıyorum ve boşa gidiyor gibi geliyor. Halbuki işyerinde daha çok işe yarıyorum hissine sahibim.

Sabah çocuklarımla evden çıkıyoruz. Orada da sorun yok.

Sadece akşamları onların okul 4'te bitiyor, 6'ya kadar etütte kalıyorlar, bense işten 6'da çıkıyorum.
Belki iş çıkış saatim 5 olabilirdi.

Onun dışında maaş almak çok güzel :nazar:

Ev hanımlığı da bana göre değil ki...
Yakın bir arkadaşım geçen aylarda işe döndü,oğlunu da kreşe verdi. Mesela onun işi haftada 3 günmüş,bankada çalışıyor sigortalara bakıyor. Maaşı da ona göre tabi ama düşünsenize iş 3 gün. Keşke öyle işler daha çok olsa. Cidden modern kölelik bizimki.

hayat çok pahalı ve çok acımasız malesef..öyle anlatıldığı gibi yat gölgede para bölgede durumu yok...fabrikada vardiyalı çalışanların sırtlarından derileri alınıyor resmen..gece gündüz ayrımını unutuyorlar..aldıkları üç kuruş için..sanıyormusunuzki çocukları marka giyiyor lüks restorantlarda yemek yiyorlar..onlar istemez mi 8-5 çalışıp 3-5 milyar para almayı...çocuklarına düzgün kıyafet alıp boğazlarından iyi lokma sokmayı ! keşke herşey anlatıldığı gibi olsa.........

Home ofis çalışanlar şu konuya bir el atsa. Ev de ne iş yapılıp da para kazanılabilinir hakkaten?

İşini gittiğin her yere götürebilseydin süper olurdu.

Back
X