En çok etkilendiğiniz kitap?

Kulubun1uyesi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2023
1.511
822
53
Merhaba, duygusal dram kitaplar şöyle dursun uçurtma avcısı gibi, Canan Tan kitapları gibi. Onun haricinde bakış açınıza katkı sağladığını düşündüğünüz, herkese tavsiye ettiğiniz kitap önerileri için yorumlara bekliyorum 🌸🫶

Suç ve Ceza, küçük prens, şeker portakalı, uçurtma avcısı, kardeşini doğurmak ve köpek gibi büyütülmüş çocuk ... Kimse okumasın ve psikolojisini bozmasın lütfen rica ediyorum.
kardeşini doğurmak ve köpek gibi büyütülmüş çocuk . Bunu okumaktan kacindim cidden korkutucu geliyor :/ uçurtma avcisini çok ileri yaşta okudum iyi ki lisede alıp okumamıştım çok travmatik

Tongue Fue. İletişimi ve diyalogları pratize etmesi açısından çok iyi.

Ölümcül Kimlikler. Bakış açımda en berrak etkiyi bırakan kitaplardan biri. Kimlikler ve yargılar üzerineydi.

simyaci
benim basucu kitabimdir. bazen acar ortadan bir yerden okumaya başlarim. her okumaya ayri ilham alirim, herkese de tavsiye ederim.
ha bir de her duruma söyleyecek bir kucuk prens repligim vardir:) nisanlim beni tanimlarken küçük prens experti der, hatta trye turneye gelmislerdi bilet almisti.

simyaci
benim basucu kitabimdir. bazen acar ortadan bir yerden okumaya başlarim. her okumaya ayri ilham alirim, herkese de tavsiye ederim.
ha bir de her duruma söyleyecek bir kucuk prens repligim vardir:) nisanlim beni tanimlarken küçük prens experti der, hatta trye turneye gelmislerdi bilet almisti.
Simyacı ✨ çok büyülü bir kitap olduğunu düşünüyorum ilk okuduğumda beni çok şaşırtmıştı geç okuduğum için üzülmüştüm

Kodin. Hayatın ta kendisidir. Okuduğum kitaplar arasında hayatı bundan öğrendim diyebilirim. Bana çok şey kattı çok şey de götürdü.
Bir de Puslu Kıtalar Atlası vardır ki sormayın..

Çok huzursuz hissettiryor mu 😅
Ağır kitap, psikolojisi sallantıda olan insana deprem etkisi yaratır. Yazarın kitapları çok melankoliktir. Bir iki alıntı gireyim;
“Çaba harcamaya karşı duyduğum tiksinti giderek büyüyor.”
"Hayattan çok az şey istedim - ama o, o kadarını bile esirgedi benden. Azıcık güneş, kırlar, bir lokma ekmek, bir lokma huzur, canımı fazla yakmayacak bir yaşama bilincim olsun ve bir de ne kimseye muhtaç olayım ne elalem bana muhtaç olsun. Bu kadarı bile esirgendi benden."
“İstemeden varım ve istemeden öleceğim.Olduğum şeyle olmadığım şey arasında, hayal ettiğim şeyle hayatın beni yaptığı şey arasında bir boşluğum.”
“Hayatla aramda ince bir cam var. Açıkça görmeme ve anlamama rağmen dokunamıyorum"

Neil Gaiman-Yolun Sonundaki Okyanus
Plutarch, Güzin Aker-Gevezeler ve Meraklılar
James Clear-Atomic Habits
Milqn Kundera-Varolmanın Dayanılmaz Hafifliği
Alper Hasanoğlu-Aşkın Halleri
Kafka- Dönüşüm
Aslı Erdoğan-Mucizevi Mandarin

Okuduğum tüm kitaplar bende bir yapı taşı oluşturdu. Ancak biri var ki gözyaşlarıyla,minnetle,saygıyla ve gururla okuduğum;
Çılgın Türkler Turgut Ozakman ❤🤓

Back
X