• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

En doğru zaman?

Gozdems

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2010
1.352
10
158
Çok uzun süreli bir ilişkiden çıkıp, yeniden biriyle ciddi anlamda birliktelik kurabilmek için sizce en doğru zaman nedir?
Ne kadar süre sonra bunu yapmak gerekir.
-Doğru kişi, her halükarda doğru kişi midir? O karşınıza çıktığında zamanın bir önemi var mıdır?
Son olarak, ciddi bir ilişkiden çıkıp, daha sonra ne zaman tekrar aşık oldunuz bunu da öğrenmek istiyorum.

-Doğru kişi, her halükarda doğru kişidir.

ama doğru kişi sandığın insan o olmayabilir de böyle bir risk var hep

6 senelik ilişkimden 6 ay kadar sonra baya çok hoşlanmıştım birisinden :17:

Doğru insan yanlış zamanda çıkar insanın karşısına hep.
Doğru insan olduğunu anlamak mesele ama.
Uzun bir ilişkiden sonra yeni bi ilişkiye ne kadar sürede başlanır bilemem ama.
Şunu biliyorum içinde o uzun ilişkideki insan varsa yeni bir ilişkiye başlamamalı insan.
Ama içinde bitirmişse zamanın bi önemi yok.
Tabi yeni gelen yıpratmayacaksa, gerçekten doğru insansa, daha önceki yaşadıklarını yaşatmayacaksa başlanmalı.

-Doğru kişi, her halükarda doğru kişidir.

ama doğru kişi sandığın insan o olmayabilir de böyle bir risk var hep

6 senelik ilişkimden 6 ay kadar sonra baya çok hoşlanmıştım birisinden :17:

Hoşlandın peki aşık oldun mu ve eski sevgilini unutmuş muydun?

Doğru insan yanlış zamanda çıkar insanın karşısına hep.
Doğru insan olduğunu anlamak mesele ama.
Uzun bir ilişkiden sonra yeni bi ilişkiye ne kadar sürede başlanır bilemem ama.
Şunu biliyorum içinde o uzun ilişkideki insan varsa yeni bir ilişkiye başlamamalı insan.
Ama içinde bitirmişse zamanın bi önemi yok.
Tabi yeni gelen yıpratmayacaksa, gerçekten doğru insansa, daha önceki yaşadıklarını yaşatmayacaksa başlanmalı.

Peki, bir ilişkiye başlamadan insanın ayrıldıktan sonra içinde oluşan boşluk nasıl dolacak.
Yani demek istediğim, çivi çiviyi sökmez mi?

Hoşlandın peki aşık oldun mu ve eski sevgilini unutmuş muydun?

aşık oldum mu bilmiyorum ayaklarım yerden kesilmişti, ve eski ilişimde çok fena aldatıldığım halde inan bana ciddi söylüyorum aklıma bile gelmediği oluyordu. :17: zaten bizde araya başkası girdiğinden benim için dönüşü olamazdı da hep içimde bi kırgınlık vardı.

bu çocuklayken gözlerimin içi parlıyodu, aldatılmakmış, 6 seneymiş hak getire :17:

Hobareyyy benimle alakalı bir konuymuş meğersem. Arkadaşım 4 yıllık ilişkim bitti 5 ay sonra ikinci kez aşık oldum. En doğru zaman diye bir şey yoktur. Hayatı planlayarak yaşama kavramı; okul, iş gibi hususlarda geçerli olabilir ancak. İşin içine duygular girince "aşık oldum ama dur kendime çaktırmayayım doğru zamanı bekleyeyim" diyemez insan. He ortada aşk yoksa ve sırf laf olsun diye bir ilişkiye başlanacaksa, o ilişkinin de gelecek planından farkı yoktur. Ki zaten günümüzde ilişkiler böyle yaşanıyor.

-Bakayım yakışıklı, tahsilli e evi de var. Vallaha da aşık olunur buna. Saati takvimi de ayarladım mı ahanda aşık oluyorum.

He sorduğun şey ruhen hazır olma durumu ise, bunun biten ya da başlayacak ilişkiyle alakası yoktur. Herhangi bir karşı cinse tahammül edebilme kapasitesiyle ilişkilidir bu doğru zamanı bekleme hali.

Sen bence saati takvimi boşver. Biten ilişkin gerçekten bittiyse, (facebook'tan ismini aratıp, hiii aman allahım berrak yüzlü hatunu eklemiş profiline gibi haller içinde değilsen) yeni bir ilişkiye başlamaman için bir sebep yoktur.

Hobareyyy benimle alakalı bir konuymuş meğersem. Arkadaşım 4 yıllık ilişkim bitti 5 ay sonra ikinci kez aşık oldum. En doğru zaman diye bir şey yoktur. Hayatı planlayarak yaşama kavramı; okul, iş gibi hususlarda geçerli olabilir ancak. İşin içine duygular girince "aşık oldum ama dur kendime çaktırmayayım doğru zamanı bekleyeyim" diyemez insan. He ortada aşk yoksa ve sırf laf olsun diye bir ilişkiye başlanacaksa, o ilişkinin de gelecek planından farkı yoktur. Ki zaten günümüzde ilişkiler böyle yaşanıyor.

-Bakayım yakışıklı, tahsilli e evi de var. Vallaha da aşık olunur buna. Saati takvimi de ayarladım mı ahanda aşık oluyorum.

He sorduğun şey ruhen hazır olma durumu ise, bunun biten ya da başlayacak ilişkiyle alakası yoktur. Herhangi bir karşı cinse tahammül edebilme kapasitesiyle ilişkilidir bu doğru zamanı bekleme hali.

Sen bence saati takvimi boşver. Biten ilişkin gerçekten bittiyse, (facebook'tan ismini aratıp, hiii aman allahım berrak yüzlü hatunu eklemiş profiline gibi haller içinde değilsen) yeni bir ilişkiye başlamaman için bir sebep yoktur.

Benim de 4 yıllık ilişkim bitti. Yeniden aşık olmak istiyorum. Yeniden birini sevmek istiyorum.
Peki o kişiye aşık olduğun zaman mı unuttun eski sevgilini, yoksa eski sevgilini unuttuktan sonra mı aşık oldun.

aşık oldum mu bilmiyorum ayaklarım yerden kesilmişti, ve eski ilişimde çok fena aldatıldığım halde inan bana ciddi söylüyorum aklıma bile gelmediği oluyordu. :17: zaten bizde araya başkası girdiğinden benim için dönüşü olamazdı da hep içimde bi kırgınlık vardı.

bu çocuklayken gözlerimin içi parlıyodu, aldatılmakmış, 6 seneymiş hak getire :17:

Benim korkum iki aşk arasında kalmak. Cidden çok berbat bi durum oluyor. Bunu yaşayan kişi çok azdır.
O yüzden sordum bu soruyu. Gerçekten aşık olup, kafamdan tamamen silebilmek istiyorum.

insan planlı programlı aşık olamazkı

ilişkinin bitiş şekline göre acısıda farklılık gösterır

eğer haksızlığa uğrayarak bıttıyse iyileşme süreci uzar ama

birlikte karar verılıp bıtırılırse bu dönem daha kısa surer

Peki, bir ilişkiye başlamadan insanın ayrıldıktan sonra içinde oluşan boşluk nasıl dolacak.
Yani demek istediğim, çivi çiviyi sökmez mi?

O boşluğu illaki biriyle doldurman gerekmiyor.
Kendini ve karşındakini yıpratırsın başka da bir işe yaramaz bence.
Nette takıl yeni arkadaşlar edin oyun oyna yapmadığın şeyler yap yeni aktiviteler edin
spora git mesela yeni bir çevren olur bu sayede. Kısacası kafanı dağıtacak her şeyi yap.
Ama geçmişini unutmak için geleceğini sakın mahvetme.
Sevmediğin sevemeyeceğin birine asla yaklaşma. Ne kendini kır ne başkasını.
Hoşlanıyorsan içinde bir şeyler varsa belki deneyebilirsin ama sırf başkasını unutmak için böyle bir şey yapma.

Son düzenleme:
insan planlı programlı aşık olamazkı

ilişkinin bitiş şekline göre acısıda farklılık gösterır

eğer haksızlığa uğrayarak bıttıyse iyileşme süreci uzar ama

birlikte karar verılıp bıtırılırse bu dönem daha kısa surer

Birlikte karar verdik. Sevgi, özlem var tabi hala. Ama ben bir ilişkinin yokluğunu öylesine çok hissediyorum ki, öyle çok alışmışım ki bir ilişkinin varlığına bu yüzden canım yanıyor.
Yeniden sevmek istiyorum. İki aşk arasında kalmadan, ya da yeni kişide ona dair özellikler aramadan sevmek istiyorum.

O boşluğu illaki biriyle doldurman gerekmiyor.
Kendini ve karşındakini yıpratırsın başka da bir işe yaramaz bence.
Nette takıl yeni arkadaşlar edin oyun oyna yapmadığın şeyler yap yeni aktiviteler edin
spora git mesela yeni bir çevren olur bu sayede. Kısacası kafanı dağıtacak her şeyi yap.
Ama geçmişini unutmak için geleceğini sakın mahvetme.
Sevmediğin sevemeyeceğin birine asla yaklaşma. Ne kendini kır ne başkasını.
Hoşlanıyorsan içinde bir şeyler varsa belki deneyebilirsin ama sırf başkasını unutmak için böyle bir şey yapma.

Bir işe yaramıyor ki çevre. Yine kalabalık içinde yalnız kalıyorsun. Bana değer veren, çok değer verdiğim birinin varlığını istiyorum hayatımda. Gerçekten sevgisizlik ayrılıktan daha zor.

Bir işe yaramıyor ki çevre. Yine kalabalık içinde yalnız kalıyorsun. Bana değer veren, çok değer verdiğim birinin varlığını istiyorum hayatımda. Gerçekten sevgisizlik ayrılıktan daha zor.

Seni anlıyorum. Biten uzun bi ilişkiden sonra kendini kimsesiz gibi hissetmen çok normal.
İnsan o zamanda ona öyle bağlanıyor ki onun canı bir yansa insanın canı bin yanıyor.
Ben bir gün konuşmasam o gün bana ölüm gibi geliyor. Allah'ım korusun biterse altüst olurum.
Yaran taze o yüzden bu kadar ağrıyor.
Zaman geçtikçe, onu görmedikçe, eskisi gibi olmadığınızı her an farkettikçe önce canın yanacak sonra alışacaksın ve her şey rayına oturacak.
Seni seven bir sürü insan vardır. İllaki sevgilin olması gerekmiyor.
Sana kendini iyi hissettiren kalabalığın içinde yalnız hissettirmeyen arkadaşlarınla vakit geçir.
İnsan başka şeylerle uğraşınca derdini unutması anlık bile olsa iyi oluyor.

Benim de 4 yıllık ilişkim bitti. Yeniden aşık olmak istiyorum. Yeniden birini sevmek istiyorum.
Peki o kişiye aşık olduğun zaman mı unuttun eski sevgilini, yoksa eski sevgilini unuttuktan sonra mı aşık oldun.

Benim durum biraz karışık. İlişkim bittiğimde şu an hayatımda olan zatla arkadaştık zaten ve benim aklımdan bile geçmiyordu böyle bir şey. Ben aylarca ona dert yanarken o meğersem ne zaman unutacak da beni sevecek diye bekliyormuş. Aylar sonra öğrendim bunu tabi. Aşık olduğumda acım bitmişti ancak unutmak diye bir şey yok. Hafızamızı silemiyoruz neticede koca 4 yıldan bahsediyoruz. He artık özlemiyorsun, önemsemiyorsun. Hatıralar bazen öfkeli bazen de buruk bir gülümsemeye sebep oluyor o kadar.

Ancak şu var. Eğer yeni bir ilişkiye başladığında eski sevgilinin dönme ihtimalinde ben dayanamam mesajlaşırım konuşurum gibi bir düşüncen varsa o ilişkiye başlama. Kimse hak etmez böyle bir şeyi. Ben eski sevgilimle tüm bağlantımı kestim ve bir kez bile hiçbir yolla konuşmadım. Facebook'tan mesaj atardı okuduktan hemen sonra silerdim. Bu konuda sağlam duramam diyorsan, herhangi bir ilişkiye başlayıp karşındaki kişinin hakkına girme.

Benim durum biraz karışık. İlişkim bittiğimde şu an hayatımda olan zatla arkadaştık zaten ve benim aklımdan bile geçmiyordu böyle bir şey. Ben aylarca ona dert yanarken o meğersem ne zaman unutacak da beni sevecek diye bekliyormuş. Aylar sonra öğrendim bunu tabi. Aşık olduğumda acım bitmişti ancak unutmak diye bir şey yok. Hafızamızı silemiyoruz neticede koca 4 yıldan bahsediyoruz. He artık özlemiyorsun, önemsemiyorsun. Hatıralar bazen öfkeli bazen de buruk bir gülümsemeye sebep oluyor o kadar.

Ancak şu var. Eğer yeni bir ilişkiye başladığında eski sevgilinin dönme ihtimalinde ben dayanamam mesajlaşırım konuşurum gibi bir düşüncen varsa o ilişkiye başlama. Kimse hak etmez böyle bir şeyi. Ben eski sevgilimle tüm bağlantımı kestim ve bir kez bile hiçbir yolla konuşmadım. Facebook'tan mesaj atardı okuduktan hemen sonra silerdim. Bu konuda sağlam duramam diyorsan, herhangi bir ilişkiye başlayıp karşındaki kişinin hakkına girme.

Yeniden birleşmeyi kesinlikle düşünmüyorum. Haksızlıkta yapmak istemiyorum evet. Keşke ilişkilerimiz bittiğinde duygularımız tamamen sıfırlansa. 5 ay güzel bir süre. Umarım ben de 5 ay içinde gerçek aşkı tadarım.

Bence çivi çiviyi sökmüyor. Sadece yeni çiviyi de yamultup bırakıyorsun :) 5 senelik bir ilişkiden 1 yıl 2 ay sonra eşimle tanıştım ve tanıştıgımda diğer ilişkimle ilgili duygularım tamamen bitmişti nefret dahi etmiyordum düşün yani.. Tabii önceki kişinin bazı yaptıkları da tamamen silinmesinde etkili olmuştu. Bunun kitabı yok bence ama ben dogru olanın eski ilişkiyi tamamen aklından çıkardıktan sonra yeni bir ilişkiye başlamak oldugunu dusunuyorum. Bu herkese ve yasananlara gore değişir tabii. Bir insanla diğerini unuttugnu sanmak bence sadece kendini kandırmaktır. Zor bir süreç zaman herşeyin ilacı!!

Bence çivi çiviyi sökmüyor. Sadece yeni çiviyi de yamultup bırakıyorsun :) 5 senelik bir ilişkiden 1 yıl 2 ay sonra eşimle tanıştım ve tanıştıgımda diğer ilişkimle ilgili duygularım tamamen bitmişti nefret dahi etmiyordum düşün yani.. Tabii önceki kişinin bazı yaptıkları da tamamen silinmesinde etkili olmuştu. Bunun kitabı yok bence ama ben dogru olanın eski ilişkiyi tamamen aklından çıkardıktan sonra yeni bir ilişkiye başlamak oldugunu dusunuyorum. Bu herkese ve yasananlara gore değişir tabii. Bir insanla diğerini unuttugnu sanmak bence sadece kendini kandırmaktır. Zor bir süreç zaman herşeyin ilacı!!

Teşekkür ederim :)

Back
X