en en en pratik yemek tarifleri

biz buzluga (2 kisi icin) 2 patates 2 yer elmasi 1 patlican ve 1 kabak 2 yesil biber 2 kirmizi biber 1 sogani posetliyoruz. yemek yapmak isteyince önce airfriere patates patlicanlari atiyoruz 5 -10 dk sonra kalanini.
carcabuk hazır oluyor sebze kizartmalari. üstüne sarimsakli yogurt ve domates sosu yapiyorsun
mis gibi lezzetli ve saglikli yemek
airfrier yoksa firin da olur.
biz iki ayda bir birsuru yapiyoruz buzlukta duruyor. istedikce yapiyoruz.
ayni sekilde cok sevdigimiz bir yemek var dusbere corbasi. bir oturmaya hamuru actik icine içi koyduk. 4-5 porsiyon falan çikti, buzluga attik. bir musait anda da etsuyu kaynattik kagit bardaklara koyduk. simdi canimiz cekince, misafir gelince hemen etsuyunu - suyu kaynatiyoruz icine mantisini atiyoruz sonra baharat mis gibi yemek oluyor:)
onun disinda yine bos vaktimizde firindan 4-5 ekmek hamuru alip airfrier boyutunda acip duruyoruz, buzlukta duruyor. canimiz çekince hemen atiyoruz airfriere - biraz olunca üstüne domates sosu suruyoruz kistan kalma, onunla da olunca evde ne varsa koy en son kasar peyniri.
bitti gitti. hele kahvalatilarda falan cok guzel oluyor.
bol bol ispanakli borek yaptik koyduk gül seklinde. cayi demleyince koyuyoruz hemen airfriere hazir oluyor.
onun disinda maydanozlari , dereotlarini, kisnisleri falan bir almaya guzelce yikadik, kurutttuk, kiydik. sonra koyduk kagit bardaga, yemege lazim olunca hemen icinden alip bir cimdik atiyoruz. ispanaklari da yikayip kurutup porsiyonladik, bazen mesela tavaya koyuyoruz, cozulunce üstüne yumurta kiriyoruz mis gibi yemek oluyor:)

hic dememedim ama uygun kap alirsam sufle yapacagim tek seferde yine buzluga koyacagim. canimiz tatli cekince airfriere atip yemek icin. onu yapan da cok
baklavalik yufka icine kaymak ve fistik koyup tereyaglayip zarf şekline getiren,buzluga atan. cani cekince airfrierde katmer yapan - dondurmayla servis eden de cok:)

Hafta sonları evde olduğunuz bir gün pişirceğiniz yemekleri pişirip kaynar halde kavanoza alıp ağızlarını güzelce sıkıp hafta içi de konserve şeklinde açıp yiyebiliyorsunuz ben bazen çok çorba pişirdiğim zaman ya da fasülye nohut çok yaptığım zaman hemen kavonozluyorum . bir süre yatmam gereken bir dönem oldu o dönemde patates ,patlıcan ,kabak, yeşil fasülye,pırasa bu tür yemeklerin hepsini kayınvalidem pişirip kavanoza konserveler halinde gönderdi
Daha sonra içli köfte ,yaprak sarması ,karnıyarık, dolma, mantı ,şiştavuk , sote için doğranmış tavuk ,köfte bunlar da buzluk için hazırlamış bana sadece çıkarıp tüpe koyması kalmıştı sosunu döküp altını yaktım :)
Biraz da kavurma hazırlamıştı bazen kahvaltıya üzerine yumurta kırıp bazen akşam içine soğan domates karıştırıp kavurma tarzında .su ve sigara börekleri yapabilirsiniz hazır hemen elinizin altına cıkartırsınız ben özellikle
Ramazan da hergun uğraşmamak ıcın mercimek çorbası, yoğurt çorbası, tavuk suyuna çorba ,arabasıı çorbası ,bamya hepsinden birer kavanoz yapıp konserve halinde dolaba koyuyorum inanın o kaynar haliyle dolaba koyup ağzını sıkıca kapattığınızda sanki yeni pişirmiş gibi bir hafta sonra ağzını açıp tüketebilirsiniz . yani şu an anlatırken size zahmetli gelmiş olabilir ama sadece bir hafta sonunuz da bunların hepsini iki haftalık falan ayarlasanız ayda sadece iki kez mutfakta vakit geçirirsiniz. bu arada kavanozlarda saklamak için çok güzel 3-4 gün dayanabiliyor soslu salata tarifleri de var YouTube’dan bakıp onları da dolabıınızın bir köşesine koyarsanız yemek yanlarına efsane oluyor.
eğer çocuğunuz varsa mini pizzalar hazırlayıp onları da buzlukta saklayabilirsiniz. Çok çoğu domates biberleri minik minik doğrayıp elinin altında bulundurursanız yemek yaparken size bayağı bir kolaylık sağlar tek tek uğraşmazsınız mesela ben geçen gün pazardan 5 kg ıspanak aldım tek tek yıkadım
Doğradım hazırladım paketleri havasını alarak yerleştirdim ne yapacaksınız 5 kg ıspanağı dersenız bizimkiler bayılıyorlar ıspanaklı peynirli karıştırılmış böreğe çok hızlı olsun istiyorsan hemen bir marketten hazır yufka alıp arasına döşeyip fırına sallıyorum ya da yağda kızartıyorum muuuahhhh ♥️

yenGEnC yenGEnC sen de benim gibi elinin altında hazırda bir şeyler bulundurmayı seviyorsun belli ki
evet. yapma asamasini da seviyorum ya yemek workshopu gibi oluyor, beraber kesip beraber hamur acinca. cok egleniyoruz. sohbet ede ede yapinca nasil bitiyor anlamiyor insan.
tavsiyem evdekileri de katmak
tek yapacak olsam üşenirim

Son düzenleme:
hanımlar çalışan bir anneyim akşam eve geldiğimde çabuk hazırlayabileceğim yemek tarifleri istiyorum sizden
Çok sağlıklı bir yemek tarifi vericem yarım saatte olur :) 2 kabak bir soğan la yapılıyor soğanları güzelce doğra hafif salçayla kavur kabakları yarım ay şeklinde at içine göz kararı su tuz bitti :) ben arada soğana havuçta ekliyorum soğan havuç kavurup kabakları atıyorum çok güzel oluyor :)

hanımlar çalışan bir anneyim akşam eve geldiğimde çabuk hazırlayabileceğim yemek tarifleri istiyorum sizden
İkinci bi tarif vericem ister kızartarak ister pişirirek yap canım :) soğan ve salçayı kavur 5 dk falan sonra 2 patlıcan bir pates biraz su ve tuz bitti :) patatesleri küp küp patlıcanları yarım ay kes ben genelde kızartıp yapıyorum ama en sağlıklı kızartmadan yapmak al buda çok basit ve çok güzel bir yemek:)

evet. yapma asamasini da seviyorum ya yemek workshopu gibi oluyor, beraber kesip beraber hamur acinca. cok egleniyoruz. sohbet ede ede yapinca nasil bitiyor anlamiyor insan.
Bende çocuklarla yapıyorum buzluk hazırlığını herkes yapınca daha güzel tabiki de

bir diger onerim gogus eti alirken şinitzellik al adama dövdür guzelce. sonra arasina yagli kagit koya koya üstüste diz. yemek yapmak istediginde pilavini yap, pilav demlenesiye şinitzelleri önce una sonra yumurtaya sonra galete ununa bandir at yaga kizarsin. zaten birkac dakikada kizariyor. ya da at arifriere basinda bekleme:)
yirmi dakikada hazir olur hersey.
onun disinda kofte de koyabilirsin.
ben eksili kofte yapıyorum aile evimde sık sık. kofteleri bir oturusta birkac porsiyonluk hazirlayip donduruyorum. yemek yapacağım zaman basitce corbayi yapip ekliyroum icine kofteleri.
firin posetleri oluyor ya. onun da icine herseyi koy at buzluga. vakti zamani gelince atarsin firina mis gibi yemek olur.
yine tavuktan gidersek tavuklarini marine edersin bir posette koyarsin buzluga. airfriere attigin gibi kizarir yersin yanina da makarna.
ya da buzdolabi posetinin icine sogani yesil kirmizi biberi julyen keser icine misir atar yag tuz karabiber koyarsin, sonra posete julyen kesilmis eti koyup buzluga atarsin.
simdi mevsimi gecti ama sonbaharda kista temizlenmis balik alip evde yikayip yanina halka sogam koyup sadece firina/airfriere atmak da harika kolay bir oneri

Son düzenleme:
yenGEnC yenGEnC sen de benim gibi elinin altında hazırda bir şeyler bulundurmayı seviyorsun
bak ya yine enişte romantık 😀

Maşallah yenGEnC yenGEnC ne beceriklisin

Ben ancak sigara böreği haşlanmış nohut fasülye
Bamya
Kuzu kestirip hazırlatıp koyuyorum
Hindi yine aynı şekilde

Hiç hazırlık yapmıyor muşum sizi okuyunca🙈
beceriklilikten ziyade usengeclik aslinda.
mesela 8 patates 8 yer elmasi 8 yesil 4 kirmizi biber 4 sogan 4 kabak 4 patlican
bunlari yikamak soymak küp küp kesmek kac dakikasini alir ki insanin. tek seferde mutfaga girsen 1 saatte biter hic yormaz bile.
ama 4 gün seni yemek yapmaktan kurtarir :)
ya da maydanozu, kişnişi, dereotunu her seferinde yika dilimle sonra tahtayi temizle falan ugrasacagina, tamamini bitiremeyip çürüyeni çope atacagina tek seferde yika kiy, at buzluga 3-5 ay rahat et:)
gibi gibi
benim annem de sadece parca koyar buzluga, nohuttu fasulyeydi falan. sonra yemek yapmakla ugrasir bir ton.
o yuzden oyle sevmiyorum ben. bir sey buzluktaysa hazir olsun, beni yormasın:)

patlican dedim de bir meze onerisinde de bulunayim, patlicanlari alaca soyup küp küp dograyip porsiyona gore posetleyin atin buzluga.
yemek yanina meze yapmak istediginizde onu kizartin (ya da airfriere atin) o sirada sarimsakli yogurt cirpin. kizartmalar soguyunca yogurt icine atin, dilerseniz findik /ceviz de atin. üstüne kizgin tereyag ve pulbiber nane dökün
mis gibi bir meze oluyor.
yazarken uzun gibi ama aslinda cok kisa, patlicanlar hemencecik kizariyor zaten.

mesela 8 patates 8 yer elmasi 8 yesil 4 kirmizi biber 4 sogan 4 kabak 4 patlican
bunlari yikamak soymak küp küp kesmek kac dakikasini alir ki insanin. tek seferde mutfaga girsen 1 saatte biter hic yormaz bile.
ya da maydanozu, kişnişi, dereotunu her seferinde yika dilimle sonra tahtayi temizle falan ugrasacagina, tamamini bitiremeyip çürüyeni çope atacagina tek seferde yika kiy, at buzluga 3-5 ay rahat et:)
gibi gibi
benim annem de sadece parca koyar buzluga, nohuttu fasulyeydi falan. sonra yemek yapmakla ugrasir bir ton.
Benim annem de senin gibi
Her şeyi hazırdır dolapta

Ben de annen gibiyim desene🙈
Soslar tarhana sebze ve meyve kurutmaları turşular filan hep annemden geliyor ondan da rahatım galiba biraz

Allah korusun bir şey olsa anneme kayınvalideme görümceme hatta eltimin annesine😂😂 ben ne yapcam acaba

gibi gibi
Kişniş ne ki

Back
X