Doğuma Hazırlık EN GÜZEL kız bebek isimleri

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
son zamanlarda cok begendim isimler

Ebrar anlami ise: Hayır sahipleri , iyiler, dindarlar, özü sözü doğru olanlar

son zamanlarda taktigim ikili isimse Ebrar Istanbul yada Efsa Istanbul. Bu ismi bir dizide duyunca hem garibime gitmis beya yadirgamistim ama nedense kualgima hos gelmeye basladi :)

Ama Azra, Sahra ve Nevra isimleride geyet hos.

Çok beğendiğim kız ismi ve kızımın ismi.
Yüsra İpek.
Yüsra Kuran-ı Kerimde kolaylık anlamını taşıyor.
Arapça kelime anlamı ise sol yan demek, eşim bebekliğinde sol yanım diyerek severdi.
Çok şükür kızım kolay bir doğum ve bebeklik geçirdi. Aynı zamanda teni, saçları ipek gibi.
Bu arada ECRİN Allah'ın hediyesi demek değil, lütfen isim araştırırken güvenilir kaynaklara başvurun.
Ecrin Arapça da ücret, bedel anlamları taşıyor.
Naçizane tavsiyem Kurnadan isim koymak isterseniz önce kelimenin geçtiği ayeti bularak o ayeti tefsir ve meallerde incelemeniz.
Böylelikle doğru anlamlarını bulabilirsiniz.
Birde çok bilinen İREM ismi, cennet bahçesi diye bilinir oysaki lanetlenmiş bir kavmin konakladığı yörenin adıdır.

Son düzenleme:
Yazilanlari okumadim ama yazildiysa kusura bakmayin. Mira mutluluk getiren anlamina geliyor bir suru anlami var. medcezir dizisi kizimin adini caldi :16: dip not: tabi kizim olursa ilerde :37:

Çok beğendiğim kız ismi ve kızımın ismi.
Yüsra İpek.
Yüsra Kuran-ı Kerimde kolaylık anlamını taşıyor.
Arapça kelime anlamı ise sol yan demek, eşim bebekliğinde sol yanım diyerek severdi.
Çok şükür kızım kolay bir doğum ve bebeklik geçirdi. Aynı zamanda teni, saçları ipek gibi.
Bu arada ECRİN Allah'ın hediyesi demek değil, lütfen isim araştırırken güvenilir kaynaklara başvurun.
Ecrin Arapça da ücret, bedel anlamları taşıyor.
Naçizane tavsiyem Kurnadan isim koymak isterseniz önce kelimenin geçtiği ayeti bularak o ayeti tefsir ve meallerde incelemeniz.
Böylelikle doğru anlamlarını bulabilirsiniz.
Birde çok bilinen İREM ismi, cennet bahçesi diye bilinir oysaki lanetlenmiş bir kavmin konakladığı yörenin adıdır.

Aynen.
Çok güzel yazmışsın arkadaşım.. :16:
Bende Ecrin'in anlamı ücret karşılığı yazmaya gelmiştim, siz benden önce davranmışsınız.. :16:

bence cocuga hem bebekliginde hem cocuklugunda hem orta yasliliginda hemde yasliliginda yakisacask bir isim koymak lazim!
iremsu teyze, belenay yenge, su hala :)))))))) cok komik olmazmi ilerde? yada emrecan dede, berke amca...

her devre uyan isimler var mesela: elif zeynep zehra betül meryem esma ....

bence cocuga hem bebekliginde hem cocuklugunda hem orta yasliliginda hemde yasliliginda yakisacask bir isim koymak lazim!
iremsu teyze, belenay yenge, su hala :)))))))) cok komik olmazmi ilerde? yada emrecan dede, berke amca...

:1::1::1:

Bunu ben de düşünürüm bazen.

her kez yazmış bende yazayım fatma ece zeynep hatice inci ezgi deniz buse unlarda benim düşündüklerim isim anlamları her yerde değişik çıkıyor malesef bence 2 isim olmalı diye düşünürüm

Ela su (kızımın adı)

Çok güzel yazmışsınız, bende buna katılmakla birlikte kızıma duyduğumda çok hoşuma gidecek bir isim koymak istedim.
Yüsra teyze biraz sakil oluyor ama İpek teyze olabilir...
Oğlum olursa da Allah'ın izni ile Yekta Ömer koymak isterim.
Bu isimleri tercih etme sebebim anlamlarının güzel oluşu ve kulağa hoş gelmesi.

alıntı yapmayı unuttum lakin birisi buğlem adından bahsetmiş. görünce dayanamadım yazayım dedim.
buğlem ismi kuranda geçmiyor, anlamı da cenneti müjdeleyen melek değil.
eski bir kızılderili dilinde bereket yüklü bulut demektir buğlem.

yapmayın, iyice araştırmadan illa farklı bi isim olsun diye garip gurup isimler koymayın bebeklerinize :20:

Son düzenleme:
alıntı yapmayı unuttum lakin birisi buğlem adından bahsetmiş. görünce dayanamadım yazayım dedim.

yapmayın, iyice araştırmadan illa farklı bi isim olsun diye garip gurup isimler koymayın bebeklerinize :20:
Aynen katılıyorum.
Birde Sude var. Cenneteki yağmur damlası diyorlar.
Halbuki Sude sürülmüş, sürme çekilmiş anlamına geliyor.
Bİr çok kişi internetten bakarak hee anlamı buymuş diye çocuklarına bu isimleri veriyorlar ama çok aldanıyorlar.
Benim kızımın adı da internette baktığınızda cennet i ifade ettiği yazıyor ama değil.

Defne...Ilerde kizim olursa bu ismi koyacagim.Cok hosuma gidiyor.Bir de cok rica ediyorum,sirf Kuran'da geciyor diye abidik gubidik isimler koymayin.

Son düzenleme:

bir hocaya danışmakta fayda var elbet ben arapça cocuk ısımlerı sıtesınden bulup yazdım garip gurupluk kişiden kişiye değişir
ısteyen ıstedıgı ısmı koyar bu kadar basıt olaya gerek yok bende ılk ısmının yanına can yok su yok nur dıye koyanlara abıdık kubıdık dıyorum ornegın burda dıle getırmıyorum herkesın kendı zevkı kendı dusuncesı bır ısmın anlamını net bılıp araştırmadan zaten koymam ;) koyanada saygı duyarım

İsim seçerken anlamının da güzel olmasına özen gösterin. :) Kimi isimler kulağa hoş geliyor fakat anlamları güzel olmuyor. Ben, Arapça kökenli isimleri çok seviyorum. Beğendiğim isimlerden birkaç tanesini yazayım.

ALYA: Gökyüzü

BELİNAY: Cennette peygamber çiçeği

CEYLİN: Cennetin kapısı, cennete açılan kapı

İREM: Cennet

TUANA: Cennete düşen ilk yağmur damlası

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben kızım olursa adını Eylül koyacağım çok zarif bir isim bence :21:

Back
X