• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

En Güzel Mantık Soruları :)

:36: :36: :36: ...
Günaydınlar kk nın zeki ve kibar bayanları:3::3::3:,,,
sabah sabah yine aklınızı karıştırıp sinirinizi azıcık bozabilecek bi soru dahaa yaziiim mi?? :1::
Bir suçluya iki kutu ve 10'u siyah, 10'u beyaz olmak üzere 20 top verilir.
Kral suçluya şöyle der: "Bu topları kutulara istediğin gibi yerleştirebilirsin,
ben daha sonra senin yanına gelip kapakları kapatılmış bu iki kutudan birini seçeceğim.
Daha sonra bu seçtiğim kutudan gözlerim kapalı olarak rasgele bir top seçeceğim.
Seçtiğim top siyahsa öleceksin, beyazsa yaşayacaksın".

Siz olsaydınız yaşama şansınızı mümkün olduğu kadar arttırmak üzere topları kutulara nasıl koyardınız?

hadi bakalım kolay gelsin

Yaşama şansını arttırmaktan bahsediyor, demek ki kesin kurtuluş yok diye düşünüyorum.
Bir kutuya 1 tane beyaz, diğer kutuya da diğerlerini koyar ve Allah yardımcısı olsun derim :18:

Yaşama şansını arttırmaktan bahsediyor, demek ki kesin kurtuluş yok diye düşünüyorum.
Bir kutuya 1 tane beyaz, diğer kutuya da diğerlerini koyar ve Allah yardımcısı olsun derim :18:

doğru :46::46::46:

yeni sorumuza geçelim o vakit...

Karanlık bir odaya girdiniz,
odada gaz lambası- mum- tüplü lamba var ve de elinizde bir tek kibrit var.
Önce hangisini yakarsınız

5 tane siyah 5 tane beyaz bir kutuya 5 tane siyah 5 tane beyaz diğer kutuya koyardım. sonuçta yaşama şansı yüzde elli olur hiç yoktan iyidir...:51::51::51:

hmmm o zaman biraz zorlaştıralımm

buyrunuzz efeem:1:

Askerin biri esir aldığı diğer askere demiş ki
"öyle bir şey söyle ki, eğer söylediğin yalan ise seni kurşuna dizeceğim,
ama eğer doğru ise seni asacağım".
Bunun üzerine esir asker bir cümle söylemiş ve serbest kalmış. Acaba ne demiş

ne demiş ne demiş??:24:

Back
X