• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

En Güzel Mantık Soruları :)

niye yaa ne zararı olucak yılbaşı moduna girmenin ağaç süsleyip kendimizi kandırmak da olsa eğlence olucakmış gibi evin havasını değiştirmenin.. :44:

valla bizimki çok güzel oldu, hatta güzel süsledim diye eşim de çok beğendi, bakalım maddi duruma göre hediye olayını da güzel bi noktaya getirirsek tam süper olucak:15:
benimki sadece forumda çok uzun girmeme laf ediyo, korka korka giriyorum artık...:14:

evveet var tabi sorumuzz,, buyrunuzz:
Masada 1 bardak su ve 1 bardak süt var 1 çay kaşığı ile, süt bardağından 1 kaşık süt alıp su bardağına döküyoruz Sonra da su bardağından 1 kaşık su alıp süt bardağına döküyoruz Son durumda, sütün içindeki su mu daha fazladır, yoksa suyun içindeki süt mü?

bu arada sen öğretmensin sanırım, ne öğretmenisin sorması ayıpp??

Hımmm... Suyun içindeki süt sanki Bu soru bu kadar basit değildir ya hadi bakalım...
Sınıf öğretmeniyim.

:1:
evet doğru. suya katılmış olan süt miktarı süte girenden sudan daha fazla tabiki

bi soru daha yazıp kaçanzi bennn
kolaylıklar diliyorum herkese, her konuda..:54:

Bir saatin üzerindeki bir tuşa basılınca, tarih ve saati sesli olarak,
Türkçe söyleyebilmektedir. Söylediği şeyler ayın günü, ay, haftanın günü,
saat ve dakîka Her kelimeyi heceleyerek saatin hâfızasına kaydetmişler.
Saat her heceyi ayrı ayrı telaffuz ediyor.
Acaba bu saatin hâfıza çipinde toplam kaç adet hece kaydedilmiş ve hangi hecelerdir?
Meselâ: ON-Nİ-SAN-ÇAR-ŞAM-BA

bir söyleyişte en fazla 10 hece söyleyebilir sanırım ama toplamını bilemicem hele hangileri olduğunu hiç bilemeyeceğim:)

5 dakikada çıkacak birşey değil, ben kağıt kalem aldım :)
Bu arada başka sorusu olan var mı?

:1:
evet doğru. suya katılmış olan süt miktarı süte girenden sudan daha fazla tabiki

bi soru daha yazıp kaçanzi bennn
kolaylıklar diliyorum herkese, her konuda..:54:

Bir saatin üzerindeki bir tuşa basılınca, tarih ve saati sesli olarak,
Türkçe söyleyebilmektedir. Söylediği şeyler ayın günü, ay, haftanın günü,
saat ve dakîka Her kelimeyi heceleyerek saatin hâfızasına kaydetmişler.
Saat her heceyi ayrı ayrı telaffuz ediyor.
Acaba bu saatin hâfıza çipinde toplam kaç adet hece kaydedilmiş ve hangi hecelerdir?
Meselâ: ON-Nİ-SAN-ÇAR-ŞAM-BA

74 mü? Değilse yaklaştım mı?

hadi bu gecenin sorusunu da ekleyeyim gerçi daha önceki sorum cevaplanmadı ama :)

İzciye 3'ü kırmızı, 2'si siyah 5 başlıktan, rasgele 3'ü giydiriliyor İzcilerden hiçbirinin kendi başlığını görme ihtimâli yok Onlardan kendi başlarındaki başlıkların rengini bilmeleri isteniyor Ancak bir durumda, izcilerden biri kendi başındaki başlığın rengini bilebiliyor Bu hangi durumda olabilir?

sevgilerr:54:

Back
X