En ideal hamilelik yaşı nedir sizce??

sevdemm

ALLAHIMDAN HAYIRLISI
Kayıtlı Üye
5 Mart 2009
2.333
31
158
İstanbul
Ben 1 yıllık evliyim. Yaşım 29 aslında bi bebeğimiz olsun çok istiyorum Eşimde istiyor ama biraz borcumuz var biraz daha beklemek ne kadar dogru olur yaşımda geçiyor bi yandan bişeyleri oda olsun buda olsun diye bekledikçe zaman geçiyor bi yandan. Sizce artık bir çocuk düşünmelimiyimm?

borcunuz olabilir ama bebek rizkiyla gelir bence artik dusunmelisiniz,
sonucta ilerde 2.bebekte isteyeceksiniz ve yasinizda geciyor,
birde bebek oyle hemen isteyincede olmuyor yani ben 2 senedir dusunuyorum olmadi
bu arada yasimda 21 bizimde oyle cok paramiz yok ama yinede istiyorum bebek
ALLAH ISTEYEN HERKESE SAGLIKLI HAYIRLI EVLATLAR NASIP ETSIN INSALLAH(AMIN):nazar:

kesinlikle düşünmelisin bence. çünkü hayatın insana neler getireceğini kimse bilemiyor canım :50: bir de çocuk rızkıyla gelir derler ya, hakkaten öyle. bu arada ben de o borç bu borç derken senin gibi ertelemiştim malesef:(

...........................

Son düzenleme:
30 yasindan once hamile kalinmali derdi annem..ama bebek oncesinde ekonomik acidan saglam olmak lazim..bebek beraberinde masrafi da getiriyor..

borcunuz olabilir ama bebek rizkiyla gelir bence artik dusunmelisiniz,
sonucta ilerde 2.bebekte isteyeceksiniz ve yasinizda geciyor,
birde bebek oyle hemen isteyincede olmuyor yani ben 2 senedir dusunuyorum olmadi
bu arada yasimda 21 bizimde oyle cok paramiz yok ama yinede istiyorum bebek
ALLAH ISTEYEN HERKESE SAGLIKLI HAYIRLI EVLATLAR NASIP ETSIN INSALLAH(AMIN):nazar:[/QUO

Bende istiyorum ama cesaret edemiyorum nedense ama her kadın gibi o duyguyu yaşamayı çok istiyorum Allahın kadınlara sundugu mucizevi bişey Anne olmak.

30 yasindan once hamile kalinmali derdi annem..ama bebek oncesinde ekonomik acidan saglam olmak lazim..bebek beraberinde masrafi da getiriyor..

Evt bebek ana rahmine düştüğü andan itibaren masraf tabiki ama bebek olmasada masraflar hiç bitmiyoki hep erteliyoruz ama yaşda geçiyor herşey zamanında yaşanmalı bence ama günümüzde biçok insan erteliyo çocuk işini ya çalışmak için ya borç yüzünden ama ne kadar doğru ertelemek orası tartışılır..

bencede Allah nasip ederse çalışmalara başlayın:52: malum artık yediğimizden içtiğimizden artık normal bir şekilde gebe kalmak bile çok zor..yaşın 29 daha sonra tekrar bebek sahibi olmayı düşünüyosan bir an önce başla çalışmalara derim ben :)) her bebek rızkıyla gelir zaten 9 ay 10 gün göbüşünde senin yediğinle beslenecek :)) ilk aylarda fazla masrafı olmaz her ayda en az 50 tl kenara atsan bile bez,mama ihtiyacını görür :)) anneannesi babannesi yelek hırka örsünlerr...dedeleri halaları herkez bebişe bir takım alsaa ohhh masrafsız :52::52::52: nasıl hesap ama :32:

kesinlikle düşünmelisin bence. çünkü hayatın insana neler getireceğini kimse bilemiyor canım :50: bir de çocuk rızkıyla gelir derler ya, hakkaten öyle. bu arada ben de o borç bu borç derken senin gibi ertelemiştim malesef:(

Evt doğru canım hayat bu erteliyoruz sanki istediğimiz an yapabileceğimiz garantimi Allah nasip ederse olur tabi.

Bende istiyorum ama cesaret edemiyorum nedense ama her kadın gibi o duyguyu yaşamayı çok istiyorum Allahın kadınlara sundugu mucizevi bişey Anne olmak.

canim neden cesaret edemiyorsun eskilerde insanlar o parasizlikla 3 4 cocuk buyutmus sen 1 taneyemi bakamicaksin,
nasip olur INSALLAH:emir_bebek:

bencede Allah nasip ederse çalışmalara başlayın:52: malum artık yediğimizden içtiğimizden artık normal bir şekilde gebe kalmak bile çok zor..yaşın 29 daha sonra tekrar bebek sahibi olmayı düşünüyosan bir an önce başla çalışmalara derim ben :)) her bebek rızkıyla gelir zaten 9 ay 10 gün göbüşünde senin yediğinle beslenecek :)) ilk aylarda fazla masrafı olmaz her ayda en az 50 tl kenara atsan bile bez,mama ihtiyacını görür :)) anneannesi babannesi yelek hırka örsünlerr...dedeleri halaları herkez bebişe bir takım alsaa ohhh masrafsız :52::52::52: nasıl hesap ama :32:

Doğru söylüyosun canım bencede bebeği veren rabbim rızkınıda veriyor. Dünyaya gelen bişekilde büyüyor. Cesaretimi toplamam lazım :) Nedense korkuyorum yani çokmu masrafı olur altından kalkabilirmiyiz diye ama bunları düşünerekde olmaz. İlk bebeği yapmazsam şimdi 2. ciyi ne zaman yapıcam yaşım daha ufak olsa yine bu kadar düşünmem ama 35 yaşından sonra dogurmak riskli diyor doktorlar yaş ilerledikçe kadının dogurganlıgıda azalıyormuş. Zaten dediğin gibi yediğimiz içtiğimiz herşey yapay hormonlu.

cnm ben 21 yasindayim ve isteyince hmen olacagini dusunenlerdenim
ama olmuyo istedigin an gelmiyo o yuzden sen calismalara basla
maddiyata bisey diyemem ama onun varligi hic biseye benzemiyo icimde oldugunu bilmek bana guc veriyo :nazar:

cnm ben 21 yasindayim ve isteyince hmen olacagini dusunenlerdenim
ama olmuyo istedigin an gelmiyo o yuzden sen calismalara basla
maddiyata bisey diyemem ama onun varligi hic biseye benzemiyo icimde oldugunu bilmek bana guc veriyo :nazar:

canim bende 21 yasimdayim bak iki senedir istiyorum olmadi daha belkide 2 sene dahada olmayacak ALLAH HAYIRLI ZAMANDA NASIP EDER INSALLAH:nazar:

canim neden cesaret edemiyorsun eskilerde insanlar o parasizlikla 3 4 cocuk buyutmus sen 1 taneyemi bakamicaksin,
nasip olur INSALLAH:emir_bebek:

Benim ailem biraz umudumu kırıyor canım şimdi borcunuz var daha erken falan diyo annem acele etme diyo kendinize anca bakıyosunuz bide çocuk olsa onun masrafı eklenecek diyo biraz cesaret verse hiç düşünmiycemde ister istemez etkileniyorum. Aslında 2 ay evvel bi hamilelik geçirdim oda düştü malesef. Ama bu aralarda içimde çocuk isteği var çok fazla. Nerde bi bebek görsem benimde olsa diyorum İnşallah Allahım isteyen herkeze nasip etsinn

bence çalışmalara biran önce başlamalısın.bu zamanda gebe kalmak oldukça zor eskilerdeki gibi hemen ilk aydan olmuyor malesef. bebeğini kucagına aldıgın zaman neden daha önce düşünmemişim diye kendine kızacaksın.. bende henüz bu duyguyu tatmadım ama anne olanlar öyle söylüyor..bebek rızkıyla gelir hiç o konuları kafana takma..bence ideal yaş 25 26 olmalı

Benim ailem biraz umudumu kırıyor canım şimdi borcunuz var daha erken falan diyo annem acele etme diyo kendinize anca bakıyosunuz bide çocuk olsa onun masrafı eklenecek diyo biraz cesaret verse hiç düşünmiycemde ister istemez etkileniyorum. Aslında 2 ay evvel bi hamilelik geçirdim oda düştü malesef. Ama bu aralarda içimde çocuk isteği var çok fazla. Nerde bi bebek görsem benimde olsa diyorum İnşallah Allahım isteyen herkeze nasip etsinn

canım borcunuzu ödemeniz kaç yıl sürecek bebiş 1 yıl göbüşte gezecekk doğana kadar bitmez mi?...anaaa olmadı bi topic açarız hepimiz bebişe hırka,yelek örer.patik,zıbın alırız.. ee teyze olucazz malumm :52::52::52:

daha yasin genc mi tamam gencsin daha ama anne olma yasin gelmis geciyor bile,
benim bildigim anneler daha cok ic rahatlatir arkada durur ama seninki,
ic karartip neden moral bozuyorki tamam senin iyiligini dusunuyor olabilir,
ama bence bakabilirsin yani o bebek olunca altin takilacak vs,onlar bile bir sure karsilar masrafi yani bilemiyorum...
esin ne is yapiyor sormasi ayip ne kadar borcunuz var sen calisiyormusun :26:

canım borcunuzu ödemeniz kaç yıl sürecek bebiş 1 yıl göbüşte gezecekk doğana kadar bitmez mi?...anaaa olmadı bi topic açarız hepimiz bebişe hırka,yelek örer.patik,zıbın alırız.. ee teyze olucazz malumm :52::52::52:

Canım borcumuz Allahın izniyle 1 yıla kadar biter. Çok teşekkür ederim canım sağol birbirimizi tanımasakda iyi niyetin ve ilgin için çok sağol :) Çocugum şanslı olur o zaman senin gibi teyzeleri oldugu için :)

eğer çok fazla borcunuz varsa ödedikten sonra denemelere başlamanız daha iyi olur,çünkü doktor masrafı ilaçlar testler masraflı oluyor.doğuma kadarda kenara para atmış olursunuz,

evet çocuklar bir şekilde büyüyor ama neden senin çocuğun sağlıklı büyümesin ki,hem ruhsal hem de fiziksel açıdan mutlu bir çocukluk geçirir.bu da annesi olarak seni çok mutlu eder,

tabi son kararı verecek kişi sensin elbette...

Canım borcumuz Allahın izniyle 1 yıla kadar biter. Çok teşekkür ederim canım sağol birbirimizi tanımasakda iyi niyetin ve ilgin için çok sağol :) Çocugum şanslı olur o zaman senin gibi teyzeleri oldugu için :)

ee canim daha bebek olana kadar dogana kadar coktan biter borcunuz bende sandim soyle bi 5 6 sene surer...
siz baslayin calismalara :16:

Back
X