en iyi kahve nasıl yapılır

Umutlu30

vazgeçilmezimmm
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2009
774
64
318
39
İstanbul
kızlar yardımınıza ihityacım var istemeye gelicekler beni
ama ben kahve yapmasını bilmiyorum
kahvenin püf noktası varmı nasıl yapabilirim

sodalı kahve yapabilirsin harika köpürüyo su yerine soda , şeker yerine tadelle koyuyorsun benmari usulü eriyo ve son çok minik dövülmüş birkaç fındık taneciği tabağa da bir tane çikolata koyabilirsin

ee öhh istenme çağına geldin de hayatında bi kere bile kahve yapmadınmı bacım.. büyüğün yokmu yardım etcek?? şimdi burdan tarifle ne kadar olurki...

kişi başı 2 şer kaşık kahve koy köpüğü bol olur, bi de soğuk suyla yap. çok kaynatma...

canım illaki türk kahvesi yapacaksın. kahve makinaları güzel köpürtüyor ama tavsiye etmiyorum o an mutfağa giren falan olur görmesinler. bakır cezvede yap kahveyi, bir fincana 1 tatlı kaşığı dolusu kahve, yarım tatlı kaşığıda şeker koy, tabi şekeri tercihe göre yapacaksın önce soracaksın nasıl içerler. neyse kahve hafif çökene kadar karıştırma baktın çökmeye başladı cezveyi hafif eğip kaşığı dik değil eğik bi şekilde tutarak karıştır, çok karıştırma ama, sonra köpürmeye başlayınca kaşıkla köpüğünü paylaştır tüm fincanlara ne kadar köpük çkarsa bu işlemi o kadar yap sonra en son kahveyi kaynat ve fincanlara dök. tavsiyem ağzı geniş fincan değil dar fincan kullan o zaman daha köpüklü görünür. kolaygelsin sana canım. hayırlı olsun şimdiden.

canım illaki türk kahvesi yapacaksın. kahve makinaları güzel köpürtüyor ama tavsiye etmiyorum o an mutfağa giren falan olur görmesinler. bakır cezvede yap kahveyi, bir fincana 1 tatlı kaşığı dolusu kahve, yarım tatlı kaşığıda şeker koy, tabi şekeri tercihe göre yapacaksın önce soracaksın nasıl içerler. neyse kahve hafif çökene kadar karıştırma baktın çökmeye başladı cezveyi hafif eğip kaşığı dik değil eğik bi şekilde tutarak karıştır, çok karıştırma ama, sonra köpürmeye başlayınca kaşıkla köpüğünü paylaştır tüm fincanlara ne kadar köpük çkarsa bu işlemi o kadar yap sonra en son kahveyi kaynat ve fincanlara dök. tavsiyem ağzı geniş fincan değil dar fincan kullan o zaman daha köpüklü görünür. kolaygelsin sana canım. hayırlı olsun şimdiden.

bu arada hani küçük fıstıklı lokumlar varya onlardan al kürdan batırıp fincanın yanına koy. çikolatada koyabilirsin ama ambalajının düzgün olmasına özen göster. yada bayram çikolataları varya onlarada kürdanı batırıp servis edebilirsin. ama lokumu tavsiye ederim. karar senin.

damadınkini tuzlu yapmayı unutma :smiley-cool:

en iyisi kahve makinalarında oln bol köpüklü ve çabucak oluyor fincan başına 2 kesme şekeri 2 tatlı kaşığıda kahve koyup soğuk suyu ilave edecen bu kadarcık.)))kolay gelsinn

aman kopuksuz olsa ne olur kahve kopuksuz diye kizi istemekten vazgecenini duymadim simdiye kadar bukadar kasma kendini
bahane arayan goz herhalukarda bulur aramayan goz herseyi guzel gorur zaten

aman kopuksuz olsa ne olur kahve kopuksuz diye kizi istemekten vazgecenini duymadim simdiye kadar bukadar kasma kendini
bahane arayan goz herhalukarda bulur aramayan goz herseyi guzel gorur zaten

:olmaz::olmaz:o gece ki kahve çok güzel olmalı ve göze hoş gelmeli daha ilk geceden köpüksüz kahve yıllar geçsede unutulmaz sonra:jeyyar::jeyyar:

sodalı kahve yapabilirsin harika köpürüyo su yerine soda , şeker yerine tadelle koyuyorsun benmari usulü eriyo ve son çok minik dövülmüş birkaç fındık taneciği tabağa da bir tane çikolata koyabilirsin

hiç duymamıştım sodalı kahveyi deniycem cnm
konuyu açtığımıda unutmuştum:) geldiler istediler nişanımda oldu
kahvemi makinada yaptım baya köpüklü oldu
cvbın içinde teşk ederim

ee öhh istenme çağına geldin de hayatında bi kere bile kahve yapmadınmı bacım.. büyüğün yokmu yardım etcek?? şimdi burdan tarifle ne kadar olurki...

kişi başı 2 şer kaşık kahve koy köpüğü bol olur, bi de soğuk suyla yap. çok kaynatma...

yapmadım bacım kahveyi sevmediğim için. birşey öğrenmek içinde yaş çokmu önemli her yaşta insan herşey öğrenebilir dimi ev işi olsun yemek olsun mutfakla hiç aram yoktu herşeyi bende yeni yeni öğrenmeye başladım

bu arada hani küçük fıstıklı lokumlar varya onlardan al kürdan batırıp fincanın yanına koy. çikolatada koyabilirsin ama ambalajının düzgün olmasına özen göster. yada bayram çikolataları varya onlarada kürdanı batırıp servis edebilirsin. ama lokumu tavsiye ederim. karar senin.

fikrin için teşk ederim
artık annecim oturmaya bize geldi zaman yaparım
şimdiye kadar hiçbişey bilmedim için çok korkuyordum rezil olucam diye ama mutfağa girdim zaman bişelerde yapıyorum yaptıkca kendime güvenim geliyor

En güzeli kahve makinesi şekercim ben öyle yapmıştım :)

taze çekilmiş türk kahvesi kullan iyi köpürür..arkadaşların dediği gibi pişir tamamdır...mutfak mis gibi kahve kokacaktır...

Back
X