En Kötü Karar Boşanmak mı?

Hayırlısı olsun ...
Ama bence en kötü karar boşanmak değil kararsız olmak ve mutsuzlukla yaşamaktır..
sizin yaptığınız bence çok cesurca bir karar Rabbim yardımcınız olsun..

Allah bundan sonra senin ve çocuklarının yüzünü güldürsün. Biraz zamanı var ama olacak.

Emin ol yıllarını alkolik bir koca için heba etmektense, sadece çocukların ve kendin için çabalaman çok daha hayırlı.
Çocuklarım için deyip kendini kandırmayan bir kadına saygım sonsuz. Allah yardımcın olsun.

Sen evi terketme o gitsin. Onun başını sokacak yeri olur ama sen bu soğukta iki çocukla sefil olursun. Direnirse gerektiği yerde polis çağır uzaklaştır.

Cocuklari huzursuz ortamda buyutmektense , Mutsuz olmaktansa bosanmak en iyisi ...

Eşim değil ama alkolik bir babam var tam 30 senedir her akşam içer,anneme kardeşime bana herhangi bir zararı dokunmadı dövmez,sövmez dışarıda içer eve gelip uyur,evine bakar aç açıkta bırakmaz ama içiyor olması bile 30 senedir evdeki huzuru yerle bir etmeye yetti.Defalarca kavga sonucunda evden ayrıldı otellerde kaldı,dedemden bizim gözümüzün önünde dayak yedi,defalarca hastanelik oldu,arabasını çaldırdı,kurana el bastı yemin etti yine vazgeçmedi. En sonunda 2 sene önce zatürre oldu 10 gün kendini bilmeden yoğun bakımda yattı,ölüm riski atlattı,1 sene hastanelerde perişan olduk. Doktorlar üşütmek alkol ve sigara yüzünden dediler. iyileştikten sonra alkolüne de sigarasına da tam gaz devam etti,iflah olmadı. 2,5 sene önce evlendim ama aklım hep kardeşimde,annemde yine içti mi,evde huzursuzluk var mı acaba diye geçiyor günlerim gurbetteyim. Sizi çok iyi anlıyorum,herkes bir değil benim babam iflah olmaz biz kabul ettik,sizde eşinizde en ufak bir umut ışığı görmüyorsanız,siz elinizden geleni yaptığınızı düşünüyorsanız arkadaşların dediği gibi en kötü karar kararsızlıktan iyidir. Bir yerden sonra çocuklarınızı düşünmelisiniz heleki eşinizde alkol aldıktan sonra agresyon,şiddet eğilimi varsa çocuklarınızı bu ortamdan uzak büyütmek en iyisidir,boşanmış bir anne babanın evladı olmak,alkol yüzünden zerre huzur olamayan bir evde büyümekten iyidir. Kolaylıklar ve sabır diliyorum size

Çalışıyor musunuz. Yada mesleğiniz var mı?
Maddi durumunuz nasıl. Bunlar ne kadar olumluysa, o derece kolay atlatırsınız bazı süreçleri
Erkeklerde akıl fikir diye bişey yok. Mutsuz bir evliliktense boşanmak en doğrusu.
Sizin yaşadığınızı sizden başka kimse bilemez. Yaşayan bilir.
2 çocuk hele biride yeni doğmuş. Ne diyim üzüldüm. Sizi bu raddeye getiren eşinize diyecek çok şey varda tuttum kendimi

Hepinize yorumlariniz için çok teşekkür ederim.
Çalışıyorum, öğretmenim. Evimiz yok, kiradayiz ama yerleşmiş bir düzenimiz var ve ben bunu şimdi bozmak istemiyorum.
Annem de yanımda şu an ve aynı evin İçindeyiz hala. Konusmuyoruz.
Ayrintili yazacagim yasadiklarimi ve umarim yorumlariniz bana isim tutar.

alkol tedavisi olmayı reddediyor mu?
yani bizim bir tanıdık psikiyatrın verdiği ilaçla tamamen bıraktı alkolü.
her gün, her gece içerdi nerdeyse kahvaltıda.
tabii ilacın yan etkileri oluyor. uyku yapıyor çok.

demek istediğim sadece alkolse ve tedaviye yanaşırsa çözüm yolu olabilir.

ama başka şeyler de varsa işin içinde ya da tedaviyi reddediyorsa, başka çaren kalmıyor gibi.

2 küçük çocukla işin elbet kolay olmayacak.
ama mesleğin varmış, ailen destek oluyor gibi anladım.

evi dava açılmadan terk etmeyin yalnız.
bildiğim kadarıyla hatalı davranışa giriyor, dava açılmadan eşlerden birinin evi terk etmesi.

evı sakın sen terketme..ıkı cocukla neden ezıyet çekesim?o defolsun gıtsın

İste bende boyle huzursuz bir ortamda büyümelerini istemiyorum.
Fiziksel şiddet olmadı asla ama her akşam içen bir adamla olmuyor,yürümüyor. Kızım bile anlıyor artık. Defalarca konuştum, anlattım,ağladım,görmezden geldim ve bu noktadayız.
İsin kötüsü herkes bebek görmeye geliyor. Rol yapmak daha da ağır. Bugün bütün gün misafirin vardı. Annemde bendeydi. Bisey yokmuş gibi normal cikti evden.

Allah yardımcınız olsun..
Elinizden hiç bir şey gelmiyorsa, belki de boşanmak adam edecek onu..
bırakın cezasını çeksin..
İnşallah çocuklarınız en az zararla atlatır bu durumu...

Herkese yorumları için teşekkür ederim. Eşim benden son defa şans istedi. 1 ay kadar bir süre zarfında bütün sorunları halledecekmiş..
Denemeye değer sanırım. En fazla ömrümden 1 ay daha vermiş olurum.
Umarım düzelir. Bu arada bu alkol sorunu içinokunabilecek dua ya da yapılabilecek birşey var mı? Kendisi böyle bir sorunu olduğunu kabul etmediği için tedaviye filan kesinlikle yanaşmaz.

peki alkol sorunu olduğunu kabul etmiyorsa,neyi halledecek 1 ay içinde?
yani başak sorununuz mu var ki anlmadım??

Başka sorunlarımızda var. Sorunlar alkolü, alkol sorunları getirdi maalesef.
madem sorunlarınızı açıkça yazmak istemiyrosunuz siz bilirsiniz tabii ki..verdiğiniz karar sizin ve çocuklarınız için iyi olur umarım.herşey yoluna girer..

Yer gok dua uzerine kuruludur canim. Su mubarek cuma gununun yuzu suyu hurmetine insAllah esin toparlar, evine yuvasina karisina cocuklarina sahip cikar, sorumluluklarini alir. Ah bu alkol. Insallah bir an once birakir canim.

Sıfırlanma şoku yaşıyorsun.
Kolay değil yaz tatilinden gelince bile kendi evini garipsiyorsun.
İnsan beyni hemen kabul edemiyor bazı şeyleri.
Ama hayatının altının üstünden daha iyi olmayacağını bilemezsin.
Hakkında hayırlısı olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…