- 23 Ağustos 2014
- 71
- 30
Eveet neredeyse bir yıl aradan sonra yazıyorum buralara.Biraz dertleş kaç gibi olmuş benimkisi geçen sene galiba Kelimenin tam anlamıyla kafayı yemek üzereyim ahali.Yaklaşık bir buçuk ay önce evlendim.Geçen sefer burada düğüne çok kişi gelecek ühü modundaymışım konu yazarken şimdiyse düğün dernek bitti gitti bile çoktan...Benim sıkıntımsa sürpriz yumurtadan çıkar gibi gelen babacığım(!).Kısaca özetlersem kendisi ben küçükken kendinden kaç yaş küçük bir kadınla kaçıp gitmiş bir insan.Ben hatırlamıyorum bile o zamanları çok küçükmüşüm çünkü.Ben liseye başlarken o kadından ayrılıp tekrar gelmişti civarımıza.O zamanlar anneme çok sıkıntı çıkardı.Şiddet küfür ne ararsanız.Annem aklı başında kadındır ama hakaretleri geçiştirmeye çalıştı yine de.Ne zaman ki işin içine şiddet ki özellikle bana uyguladığı şiddet girdi o zaman mahkemelik oldular.Bir şekilde yıllar geçti ve kırk yılda bir parası bitmedikçe görüşmedik biz neredeyse babamla.Geçen ay düğünüme çağırmadım ben onu.Pişman da değilim asla.Zaten bu durumda kim niye çağırır yani ? Geçen gün annemin yanına gitmiş tutup yüzsüz yüzsüz.Sen kimin kızını kime verdin benden habersiz düğünler dernekler yapılmış falan diye bağırmış çağırmış.Annem bana söylememiş meraklanmayayım diye ama babam yine rahat durmayıp eşimin ofisine falan gitmiş.Ki yıllardır ortada olmayan adam ofise kadar nasıl buluyor inanın bilemiyorum.Diğer bir şanssızlık ya işte eşimin babası da orada olduğu için o da şahit olmuş konuşmalara.Konuşmalar diyorum ama salyalar saçmış en en kibar tabirle.Bizim kızı da iznim olmadan sana mı kakalamışlar falan demiş.Küfretmiş vs.Nasıl utandığımı tahmin edersiniz ama elimden gelen bir şey değil bu sonuçta anne babayı seçemiyoruz.Asıl sıkıntımda işte bu adamdan nasıl kurtulacağım zaten.Evet çözüm arıyorum ama farkındayım mahkemeden başka çıkar olmadığının ve mahkeme için yeterli sıkıntı olmadığının ''şimdilik'' olmadığının yani...İçimi dökmek istedim biraz da buraya.Bunun için üzülürken ben eşimin ailesi de alttan alttan laf sokuyor konuyla ilgili.Onlara bi şey söylemedim söylemem de ama kırılıyorum istemeden.Benim elimde olmayan şeyler için benim üstüme gelmeleri canımı yakıyor...Bilmiyorum ne olacak