EN POPÜLER DİYETLERDEN: DETOKS DİYET

cerenturkoglu

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Sahte Profil
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2020
2
0
26
EN POPÜLER DİYETLERDEN: DETOKS DİYET

Son zamanlarda herkesinde dilinde olan bir diyetten bahsetmek istiyorum sizlere. Bütün bloggerlar, vloggerler , mankenler , tanınmış kişilerin paylaşımlar yaparak bizlere önerdiği bu diyet aslında övüldüğü kadar faydalı ve kolay mı ? 5 günde 5 kilo verdiren detoks diyet... Maydanoz suyu ile 3 günde 5 kilo verdim... Bu su vücudunuzdaki tüm toksinleri atar ve size şu kadar kilo verdirir... Sizde benim gibi bu cümlelere çok tanıdıksınız dimi? Peki ne bu mükemmel detoks diyet?

Detoks diyetin adı '' detoksifikasyon'' kelimesinden türemiştir. Detoksifikasyon ; karaciğer tarafından gerçekleştirilen, tüm canlı organizmalarında toksin maddelerin fizyolojik ve tıbbi olarak uzaklaştırılması demektir. Bu diyetin asıl amacı, vücudumuzdaki toksin maddelerin atımını kolaylaştırıp, yağ yakımımızı hızlandırması ve bu sayede ödem atmamızı sağlamasıdır.

Detoks diyetler sağlığınız açısından size pek çok fayda sağlar. Detoks ile birlikte vücudunuzda çalışan tüm organlar toksinler atıldığı için gerektiği kadar çalışacak ve bu da size enerji kazandıracaktır. Bunlar sizin bağışıklık sisteminizin de güçlenmesini ve dolaşım sisteminizin de hızlanmasını sağlayacaktır. Cildinizde de bu diyet sayesinde gözle görülür iyileşmeler , parlaklıklar olacaktır.Yediklerinizin sağlıklı olması dolasıyla yaşantınızda kendinizi daha hafif hissedersiniz ve sizi ağırlaştıran o yiyeceklerin farkına varmış olursunuz.

Detoks diyet yaparken üç aşama izlenir. Vücut genelde 3. aşamada cevap vermeye ve kilo kaybetmeye başlar. Birinci aşamada , sıvı detoksları uygulanmaya başlanır ve zararlı gıdalardan uzak durmaya çalışılır. İkinci aşamada, vücudundaki bütün sistemler yeniden yapılmaya başlar. Son aşamada ise, vücut olan biteni anlayıp detoksa cevap vererek kalıcı etkiler bırakmaya başlar.

Bazı insanlar, detoks diyetleri sırasında ve sonrasında daha odaklanmış ve enerjik hissettiklerini bildirmektedir. Bunun sebebi, iyileştirilmiş refah, işlenmiş gıdaları, alkolü ve diğer sağlıksız maddeleri diyetinizden çıkarmanızdan kaynaklanabilir. Bu diyetle birlikte daha önce eksik olan vitamin ve mineralleri de alıyor olabilirsiniz.

Bu diyette kilo kaybının çoğu yağ yerine sıvı ve karbonhidrat depolarından olacağından dolayı sonrasında normal beslenme düzenine geçildiğinde kaybedilen kiloların çoğu geri alınmaktadır. Bazı detoks diyetleri de aşırı olabilir , bu nedenle uzun süre tekranlandığında/yapıldığında özelikle gençlerde sağlıksız yeme alışkanlıklarını ve davranışlarını tetikleyerek beslenme alışkanlıklarına yol açabilir.

Kalıcı olmayan bir kilo kaybı için bu kadar aç kalmaya değer mi hiç bilmiyorum, buna siz karar verin..Ama bana sorarsanız dengeli ve kaliteli beslenildiğinde detoks diyetlere ihtiyaç duymayacaksınızdır. Günlük diyetinizi bozmadan sabah aç karnına içtiğiniz metabolizma hızlandırıcı, ödem atıcı olacak bir içecek bile size bu etkileri sağlayacaktır.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
X