- 11 Mayıs 2015
- 6.121
- 8.489
- 198
Neden kondom kullanmayı düşünmediniz peki daha kolay bir çözüm değil miBen de bu konuda takintiliyim. Hic korunmadim. Ikinciye hamileyim. Dogumdan sonra esimi yollayacagim Doktora . Erkekler icin bir islem var ufak bir ameliyat bizdeki tupleri baglatma gibi. Ben hamileyim uzerine sezeryan olsun o da bunu yapsin cok mu. Cocuktan sonra kesinlikle bunu oneririm. Hapdi spiraldi hep kadini yoran seyler.
Erkekler de azicik isim ucundan tutsun ama dimi.
Neden kondom kullanmayı düşünmediniz peki daha kolay bir çözüm değil mi
Hemen olacak diye bişey yok lafı bence külliyen yalan benim çocuğum olacağından doktorum bile şüpheliydi (kist vs yüzünden)ben buna guvendim korunmayı bıraktım hamile kaldım konu sahibi eğer çocuk için erken diyorsan korun bence çünkü eşin hamileliğe seni ikna edene kadar başının etini yer öyle potansiyel sezinledimbuşin guvenle alakası yokkk şakasıda yokk.. esın cocuk ıstedıgı ıcın guven konusundan vurmak ıstemıs senı ama... cocuk konusuna hazır deglsen bı seklde ıkna et esını kanma yanı bana guven demesıne falannn... ha kornmaynca hemen olck dıye bısey yok tabıkı ama tedbırını alcaksın...ben olsam hap veya ıgne ıstemzdım ama o hormonlar ılerde hep lazım olcak sana cocuk ıstedgnde cunku
Çıkıntılık yapmış gibi olur muyum bilemedim ama lütfen varis şuphesi olan arkadaşlar kullanmasın dr kontrolü olmadan ben de dr gezdim bi tanesi de şikayetimin sebebinin bu hap olabileceğini soylemedi bekarken kist için doğum k hapı kullanmıştım bir dönemprezervatif
ama bu benim tercihim değil
hem allerjik bi durumum var hem de güvenmiyorum o poşetlere. üstelik hissiyatı iyi değil bence
ben rahim içi halka kullandım bi süre
şimdi yine hap a döndüm
Doğum kontrol haplarının gebelikten koruma dışında da pek çok faydaları vardır. Bunlardan bazıları adetlerin düzenlenmesi, kansızlığın giderilmesi, adet sancılarının azaltılmasıdır. Doğum kontrol haplarının faydaları şöyle sıralamak mümkün:
Adetlerin düzenlenmesi
İçerdikleri östrojen ve progesteron etkisi ile doğal adet siklusunu taklit ettikleri için adet düzensizliği olanlarda adetleri düzenlemek, yirmi sekiz günlük periyotlarda kanamanın olmasını sağlamak için kullanılır.
Kansızlığın giderilmesi
Adet kanamasının miktarını azalttıkları için çok yoğun kanaması olan ve adet kanaması uzun sürenlerde bu yüzden anemisi (kansızlığı) olanlarda kanama miktarını azaltmak için kullanılır.
Adet sancılarının azalması
Dismonero dediğimiz çok sancılı adet görenlerde hatta bu yüzden her ay hastanelik olup sürekli iğne yaptıranlarda adet sancılarını azaltır, yok edebilir.
Premensturel Sendrom'da Azalma
Bazı kadınlarda sıkça görülen adet öncesi gerginlik, bulantı, göğüslerde dolgunluk hissi, iştahsızlık, şişkinlik hissi, depresif tablo, mutsuzluk hissi gibi şikayetlere adet öncesi dönem gerginliğine premenstural sendrom (PMS) denir. PMS’ un azalmasına yardımcı olur.
Premenepzal Sendrom'da Azalma
Menopoz son adet demektir. Menopoz öncesi perimeopozol dönemde adet düzensizlikleri başlamış ve PMS'da olduğu gibi sıkıntıların baş gösterdiği dönemde OK dediğimiz doğum kontrol hapları kullanıldığında bu sıkıntılar azalır.
Menstruel migrenin azalması
Bazı kadınlarda adet öncesi hâkim olan hormonların etkisi ile migren tipi baş ağrıları olur. Hormonal düzeni sağladıkları için haplar bu ağrıların azalmasına da yardımcı olur.
Over tümör ve kistlerin insidansında azalma
Haplar yumurtalıkların fazla çalışmasını baskıladıkları için yumurtalık tümörü ve basit kistlerin görülme olasılığını düşürürler.
Endometrium kanseri riskinde azalma
Rahim için döşeyen ve adet görünce kanayan tabakaya endometrium denir. Endometrium fazla östrojen etkisinde kalırsa kanser riski oluşur. Haplar karşılanmamış östrojen dediğimiz kanser riskini düzenli olarak östrojen ve progesteron salgılattıkları için baskılar ve endometrium kanserini önler.
Tüm bu nedenlerden dolayı biz hekimler doğum kontrol haplarını her zaman gebelikten korunmak için vermeyiz. Yukarıda saydığımız etkilerinden dolayı çoğu zamanda medikal tedavi amaçlı kullanırız.
alıntıda da belirttiği gibi bazı kist ve kanserleri azaltıyor
adeti düzenleyip kan kaybını engelliyor
vs vs
ama yan etkileri de var
sigara kullanıyorsan ya da yaşın 35 ten büyükse ya da ailende emboli geçmişi olan biri varsa bi sürü de yan etkisi olabilir
evet içinde yazıyor varis sorunu olanlar için uyarıÇıkıntılık yapmış gibi olur muyum bilemedim ama lütfen varis şuphesi olan arkadaşlar kullanmasın dr kontrolü olmadan ben de dr gezdim bi tanesi de şikayetimin sebebinin bu hap olabileceğini soylemedi bekarken kist için doğum k hapı kullanmıştım bir dönem
Ama işte bana alakası yok dediler işte görünürde varis yoktu çünkü damarlarımda tıkanma hissi bide en son raddede bacağımın bana yuk olurcasına ağırlaşması vardıevet içinde yazıyor varis sorunu olanlar için uyarı
o da biyan etkisi
Ama işte bana alakası yok dediler işte görünürde varis yoktu çünkü damarlarımda tıkanma hissi bide en son raddede bacağımın bana yuk olurcasına ağırlaşması vardı
Onu kolay kolay her erkek kabul etmez.erkek için üretime katkıda bulunmak önemli :)Ben de bu konuda takintiliyim. Hic korunmadim. Ikinciye hamileyim. Dogumdan sonra esimi yollayacagim Doktora . Erkekler icin bir islem var ufak bir ameliyat bizdeki tupleri baglatma gibi. Ben hamileyim uzerine sezeryan olsun o da bunu yapsin cok mu. Cocuktan sonra kesinlikle bunu oneririm. Hapdi spiraldi hep kadini yoran seyler.
Erkekler de azicik isim ucundan tutsun ama dimi.
Ay ben şu cildim porselen gibi oldu olayına takıldım.emziriyorum hormonlardan cildim çok bozuldu.d.kontrol hapı düzeltiyomu.ama emzirirken kullanılmıyo sanırımBen hamilelik kararı alana kadar hap kullandım. Süperdi. Cildim porselen gibi oldu. Regl günüm çok netti. 4 haftada bir cuma öğleden sonra regl oluyordum. Sonra hamile kalma kararı aldım hapı bıraktım. 1 ekimde. 30 mayısta 5 haftalık hamileydim. 6 ay civarı korudu hap.
Şimdi spiral var. Emzirdiğim için ilaç yasak. Yalnız ben o spirali hayatım boyunca çıkarmayı düşünmüyorum. Çok canım yandı takılırken...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?