En sevdiğiniz yönetmenler ve en iyi filmleri

Aamir khan ın filmlerini tavsiye derim özellikle 3 idiots,taare zameen par,ghajini bu 3 filmi izleyen hayran kalır mutlaka izleyin :)

Ben de bir kaç ay önce izledim bu filmlerini , ilk başta filmin süresine bakınca uf çok uzun ya kesin sıkıcıdır diyorsun ama sadece başta... Akıp gidiyor hiç sıkılma yok harikaydı, eğitim sistemini eleştirmesi ve dostluk üzerine güzel bir örnekti. Diğer filmlerini çok ara vermeden çeker umarız.

Arkadaşlar paylaşımlarınızı bekliyorum . Yazdıkça arşivlerimiz genişlesin yeni başarılı yapıtlar keşfedelim.

Almodovar ın 2 filmini tekrar izledim : Kötü Eğitim ve Annem Hakkında Herşey ... gerçekten başyapıtları yönetmenin , izlemeyenlere tavsiye ederim

Aamir khan ın filmlerini tavsiye derim özellikle 3 idiots,taare zameen par,ghajini bu 3 filmi izleyen hayran kalır mutlaka izleyin :)

Aamir Khan Bollywood'un önemli isimlerinden,Taare Zameen Par ve three Idıots'u izlediğimde bu adam olmuş demişken Ghajini'ye başlamam ile adama olan tüm ilgim sönmüştür. iki defa izlemeye çalışmama rağmen gitmedi. bi Momento çakması eksikti deyip soğudum iyicene.

ama prodüksiyonunu yaptığı Peepli(Live) ı o kadar çok beğendim ki,şiddetle tavsiye ediyorum. İşte gerçek Hindistan!!!

Aamir Khan Bollywood'un önemli isimlerinden,Taare Zameen Par ve three Idıots'u izlediğimde bu adam olmuş demişken Ghajini'ye başlamam ile adama olan tüm ilgim sönmüştür. iki defa izlemeye çalışmama rağmen gitmedi. bi Momento çakması eksikti deyip soğudum iyicene.

ama prodüksiyonunu yaptığı Peepli(Live) ı o kadar çok beğendim ki,şiddetle tavsiye ediyorum. İşte gerçek Hindistan!!!

bnmde ghajini kaldı izlemediğim ama momento ile aynı olduğunu bilmiyordum :53::53::53:

bnmde ghajini kaldı izlemediğim ama momento ile aynı olduğunu bilmiyordum :53::53::53:

ben de bilmiyordum etrafımdan çok tavsiye eden olunca izleyeyim dedim. ilk 40 dk falan filmi tanımama rağmen devam edeyim dedim,Hint esintileriyle kendilerine özgü bir hava katmışlar ama olmamış bence.

gerçi momento izleyenler daha farklı vs. demiş,beğenenler yine de olmuş ama ben ısınamadım işte.

ben de bilmiyordum etrafımdan çok tavsiye eden olunca izleyeyim dedim. ilk 40 dk falan filmi tanımama rağmen devam edeyim dedim,Hint esintileriyle kendilerine özgü bir hava katmışlar ama olmamış bence.

gerçi momento izleyenler daha farklı vs. demiş,beğenenler yine de olmuş ama ben ısınamadım işte.

anlıyorum olabilir tabe bazen bir filmin benzerini yapmak onu yüceltir , saygı duyduğunu anlatır yönetmenin bize ama bende bi bakim nasılmış?

Duncan Jones - Moon, Source Code
Jean Pierre Jeunet - Amelie
Tim Burton - Big Fish, Edward Scissorhands, Charlie'nin Çikolata Fabrikası, Vincent, Sleepy Hollow
John Woo - Face/Off
Çağan Irmak - Babam ve Oğlum, Ulak, Bana Şans Dile
Onur Ünlü - Güneşin Oğlu, Kalbin Zamanı
Quentin Tarantino - Kill Bill
Paul McGuigan - Şanslı Slevin, Wicker Park
Terry Gilliam - Dr. Parnassus
Martin Scorsese - Zindan Adası
Guy Ritchie - Tabanca, Sherlock Holmes
Tom Tykwer - Koş Lola Koş, Koku
Peter Robert Jackson - Cennetimden Bakarken

Büyük bir Batman hayranı olarak, Nolan ilk aklıma gelen. ayrıca denildiği gibi memento, inception, prestige filmleri de zaten başarısının kanıtı.

Şu anda büyük bir heyecanla Haziran 2013'ü bekliyorum Man Of Steel vizyona girsin diye. Nolan elinden çıkan superman'i izlemek için sabırsızlanıyorum..

Ayrıca Joss Whedon'u çok beğeniyorum. 7 sene boyunca Buffy the vampire slayer gibi kült bir diziyi hiç çizgisini bozmadan yönetmek..
ayrıca the avengers'ın da yönetmeni.

David Fincher'da favorim.. Çok çok beğendiğim fimleri :
The Girl with the Dragon Tattoo
The Social Network
The Curious Case of Benjamin Button
Zodiac
Fight Club

Büyük bir Batman hayranı olarak, Nolan ilk aklıma gelen. ayrıca denildiği gibi memento, inception, prestige filmleri de zaten başarısının kanıtı.

Şu anda büyük bir heyecanla Haziran 2013'ü bekliyorum Man Of Steel vizyona girsin diye. Nolan elinden çıkan superman'i izlemek için sabırsızlanıyorum..

kesinlikle harika bir yapım olacak , şüphesiz

Sanırım Ang Lee hayranı olmaya başladım Brokeback Mountain ve Sense and Sensebility den sonra Life of Pi var , izleyemedim henüz ama fragmanı beni hayran bıraktı

Alejandro Gonzalez İnarritu - Biutiful, Amores Perros

Ingmar Bergman - Persona

Bahman Ghobadi - Turtles Can Fly, A Time for Drunken Horses ( sarhoş atlar zamanı)

Pedro Almodovar- Volver, Hable con ella

Roman Polanski - Bitter Moon, Chinatown

Tunç Başaran - Uçurtmayı Vurmasınlar, Piano Piano Bacaksız

Şerif Gören - Yol, Derman, Kurbağalar, Yılanların Öcü, Katırcılar, Beyoğlu' nun Arka Yakası, Gizli Duygular

Ömer Lütfi Akad - Düğün-Gelin-Diyet üçlemesi

Kriztofh Kieslowski ve Mavi,Beyaz, Kırmızı üçlemesini yazmayı unutmuşum

Bilge Olgaç - Açlık, Yavrularım

bu arada genç yönetmenlerden Aslı Özge' nin Köprüdekiler filmini de tavsiye ediyorum.

Son düzenleme:
sinema severler hadi buyrun buraya , paylaşalım paylaştıkça çoğalalım :16::16::16:

Alfred Hitchcock;
en iyi yönetmenler arasında üzerine söylenecek pek fazla söz yok zaten ama bilindik filmleri dışında belki daha gerilerde kalmış ama izlenmeye değer bulduklarım;

Dial M For Murder, Rope, Rear Window

Ingmar Bergman; bireyin iç dünyasını ele alan, genellikle tanrı, yalnızlık, iletişimsizlik temalarını işleyen, sarsıcı monolog-diyalogları ile izleyiciyi aktif olarak filme de dahil eden ve onu düşünmeye zorlayan İsveçli yönetmen. önerebileceğim filmleri ( bence filmografisini takip etmeli) Det Sjunde inseglet, Persona, Smultronstallet ve hayalle gerçeğin iç içe geçtiği fazlasıyla öznel ve deneysel bir çalışması olsa da Vargtimmen...

Luis Bunuel; sürrealizm akımının sinemadaki temsilcisi. filmlerini izlemek sabır istese de ve başlarda sürreal ögeler kopuk, birbirinden bağımsız görüntüler bütünü gibi algılansa da filmde gerçeklik aramayan ve sembolleri çözümlemekten keyif alanların yönetmenin üslubuna alıştıktan sonra keyif alacağını düşünüyorum. Le charme discret de la bourgeoisie burjuva yaşamına eleştiridir. Viridiana da yıllarca yasaklı kalmış, dine eleştirel yaklaşan bir diğer yapımı.

Tim Burton; ucube görünen ama insani niteliklerini yitirmemiş karakterleri, gotik atmosferi ile kendine has bir dünya yaratır. hemen hemen herkesin izlediği Beetlejuice, Big Fish, Ed Wood en iyi filmlerindendir bana göre.

David Lynch, sembolik anlatımı ile belki de izlenmesi en zor yönetmenlerden biri. sinemanın psikanalizle bağını kuran bir yönetmendir bana göre. Lost Highway, Mulholland Dr. en iyileri arasında.

ya ben bu Pedro Almodovar'a bayılıyorum , adamın tarzı gerçekten çok farklı iksv ye bilet aldım , ne yazıkki istediğim günlerde onun filmi yok off ya

Back
X