- 10 Nisan 2019
- 701
- 1.079
- 113
- Konu Sahibi S a l o m i
-
Evet hatta fazlasıyla kalabalıgızda .Yalnız değilsin
Çok güzel analiz etmişsiniz.Öğretmenler gününüz kutlu olsun.
Anladığım kadarıyla mesleğinizi seviyorsunuz o yüzden başka meslek edinme fikrini geçiyorum.
O zaman önünüzde 2 yol var. Ya özel sektörde tutunmaya çalışacaksınız ya da atanmak için çalışacaksınız. Maalesef yetkililerin konuşmasına baktığımızda ücretli şekilde devam etmenizin size katkı sağlamayacağı çok açık. Branşınız ne bilmiyorum ama emek verilirse kapasite varsa olmayacak bir şey değil. Ben de geçen sene çalışırken hazırlandım çok zorlandım ki ders çalışmayı pek sevmeyen bir öğrenciydim. Ben o tempoda çalışma ortamı yarattıysam bence siz de başarırsınız. Bebekle zor olur ama imkansız değil. Sadece hedefinize odaklanın kafanızın karışmasına izin vermeyin.
Aynen dediginiz gibi Vallahi .Oncelikle öğretmenler gününüz kutlu olsun. Öğretmen değilim ama yaşadıklarınızı yaşayan öğretmen arkadaşlarım var. Tarih, fen bilimleri hatta pdr branşlarından.
Bir çok branşta 90 dan asagida almamak gerekiyor ustune yanlış bilmiyorsam mülakat da yapılıyor. Yani atanmak cook zor o cevrenizdekilere kulaginizi tıkayın lutfen. Siz egitimcisiniz diplomanizi aldığınızda öğretmen unvanını aldınız zaten. Mesela muhendis, avukat, psikolog calismayinca aday deniliyor mu. Ama öğretmen atanamayinca öğretmen adayı oluyor. Önce bu algının değişmesi lazım. Kendi cevrenizden başlayın değiştirmeye.
Evet çocukla çok zor ama basarabilirsin. Bebek bakımında yardımcı olacak biri var mı akşamları eşine bırakıp ve gün içinde uyudukca çalışabilirsin. İlk bir kaç ay bebekle birbirinize alışana kadar aksayabilir sadece.
İnşaAllah onlardan biri olabilirim.Öğretmenler gününüz kutlu olsun hocam. Bebekle atanan çok kişi duydum. Umudunuzu yitirmeyin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?