En yakın arkadaş.

Her insanın huyu karakteri başkadır. Kadının kötü bir niyeti yok. En yakın arkadaşım yakın zamanda evlilik teklifi aldı, bu süreçte çokta onu özellikle darlamıyorum, çünkü düğün söz nişan gibi süreçler ailelerin daha çok dahil olduğu bir süreçtir, arkadaşlarla muhattap olunan bir süreç değildir.

Sizin beklediğiniz şekilde davranmadı diye bu onu kötü biri yapmaz. Böyle bir durumdan rahatsızsanız araya mesafe koyun. Beklentiniz garip bence.

Bence yine de insan arada arkadaşından “naptın canım her şey yolunda mı? Bir şey lazım mı?” Gibi manevi destek veriyor. Tabii ki ailelerin daha çok dahil olduğu bir süreç ama dostluk zaten yanında olduğunu da hissettirmek gibi geliyor bana.

Kötü biri yapmaz elbette ama, demek ki çok da iyi bir arkadaş değilmiş derdim ben.

Bence gorustugun kişiden hoşlanma ihtimali varsözde yakın arkadaşın. 🤔
Belki de kızın kendi dertleri vardır,her halinize her probleminize dikkat buyurmak durumunda değil ki.
Onun da kendi özgü,bunaldigi zamanları olamaz mı ?

Kıskandığından başka bir olasılık gelmedi aklıma, ilgini çekmese de hamileyim diyen birine tebrik ederim hayırlı olsun dersin en azından, suratına bön bön bakmazsın ya da görüldü atmazsın, ki en yakın arkadaş nasıl bi tebriği çok görür. Hamile kalmadan önce bebekli arkadaşlarımızın muhabbetinden aşırı sıkılıyordum ama sonuçta arkadaşlarımız tebriğimizi de ziyaretimizi de yaptık bebek muhabbetlerini de dinledik. Sıra onlarda mesela :D arkadaşlık böyle bir şey değil mi ya, ay benim ilgimi çekmiyor diye arkadaşımızın anlattıklarını umursamayacaksak hepimiz yalnız kalırdık

Hanımlar en yakın arkadaşınızı gözünüzün önüne getirin empati yapabilmeniz açısından söylüyorum:) hayatımda ki her detayı , hayatında ki her detayı bildiğim , en ufak sıkıntısında abartısız iki saat telefon görüşmesi yaptığım insandan bahsediyorum. En yakın arkadaşınıza hamile olduğunuzu söyleseniz ve tepkisi gerçekten mi tadında saçma sapan bir şey olsa bir tebrik bile etmese ve olayın üstünden iki gün geçmesine rağmen ölü taklidi yapıp hiç bir şekilde arayıp sormasa tepkiniz ne olurdu? dipnot geçmek istiyorum aynı şeyi evlilik teklifi yüzüğünü atttığımda da yaptı ciddi mi dedi ve ortadan kayboldu , daha sonra bu teklif hakkında ne en ufak detay sordu ne de tebrik etti hiç bir şey olmamış gibi devam etti .
Kıskançlık olsa en ince ayrıntısına kadar sorup hasetlik yapardı bence🤔 Sizin ona nispet yapmaya çalıştığınızı düşünüp sizden uzaklaşıyor olabilir mi acaba 🙄 Yinede en yakın arkadaş sıfatına göre ikiside yersiz belki de çokta umrunda değildir 😂

Tebrik etseymiş iyi olurmuş ama bu evlilik, cocuk muhabbetlerinde detaya girince insan pişman oluyor arkadasinizi da anliyorum.😁 Bekarken evlilikle ilgili seyler ilgimi cekmiyordu benim de.
Mesela bir arkadasim uzun zaman sonra hamile kaldi cok sevindim tebrik ettiim arada hamilelik nasil gidiyor sordum filan ama biyerden sonra surekli midem kalkiyor, bacagima kramp girdi su ictim suan kusasim var tek sohbetimiz bu olmaya baslamisti. 🙄 Ondan korkuyor olabilir.

Düğününüze geldi mi? Geldiyse yardımcı oldu mu bir işin ucundan tuttu mu? İlişki problemlerinizi dinler mi? Cevaplar hayır ise bu kişiyle nasıl en yakın arkadaş oldunuz onu anlamadım. İnsanlar bize yakın arkadaş olarak devlet atamasıyla gelmiyor. Bize destek oldukları ve iyi kötü zamanlarımızda yanımızda olcukları için en yakın arkadaşımız oluyorlar. Eğer bunlara cevabınız evetse, sakin yapılı biri olabilir. ilk etapta vereceği tepkileri kestiremiyor olabilir. Ya da mesela uzun bir ilişkiniz vardır evlilik beklenen bir şeydir o yüzden çok da şaşırmamıştır.

Bir de umarım linç yemem hatta bu konuda fikirleri de merak ediyorum;
Benim çok sevdiğim arkadaşlarım var mesela ama böyle olaylarda aşırı sevinmiyorum, üzülmüyorum da kıskanmıyorum da. Yani evet arkadaşımı seviyorum ama onun hayatında olan şeylere aşırı yükselmiyorum. Biraz rol yapmak durumunda kalıyorum haliyle. Herkes için böyle mi acaba? :D

Aynen öyle totalde üç beş kişi zaten etrafımda güveneceğim dost diyeceğim kişi sayısı ben bu insanlar bana geldiğinde zaman ayırıyorum dinliyorum yardımcı olmaya çalışıyorum çünkü değer veriyorum çünkü dost olarak görüyorum dostluk dediğimiz şeyde tam olarak böyle bir şey değil mi zaten
Tam olarak da böyle birşey.ne yaparsın işte.dünyada ne düzgün ki arkadaşlıklar olsun.benim de okulun son günlerinde üniversitedeki arkadaşlar selam bile vermemeye başlamıştı.😂 üstelik bazı kişiler bu şekilde diyerek gruptan bazı kişileri çıkartmışlardı.

Bir de umarım linç yemem hatta bu konuda fikirleri de merak ediyorum;
Benim çok sevdiğim arkadaşlarım var mesela ama böyle olaylarda aşırı sevinmiyorum, üzülmüyorum da kıskanmıyorum da. Yani evet arkadaşımı seviyorum ama onun hayatında olan şeylere aşırı yükselmiyorum. Biraz rol yapmak durumunda kalıyorum haliyle. Herkes için böyle mi acaba? :D
Evet.candan sevebileceğim kaç kişi çıkar ki karşına.kırk yılda bir.

Net kıskanç. Kendi hayatında istediği ve ulaşamadığı yerdeysen eğer, mutlu bir ilişkin ve evliliğin varsa seni kıskanıyor olabilir.

Fazla beklentiye girmeyin derim. Benim böyle bir arkadaşım vardı nişanlılık dönemimin içine etti. Bırakın tepkiyi mutluluğumu bile paylaşmadı köstek oldu. Sonra hayatımdan çıkarttım:)

Gerçek dost iyi günde belli olur diye bir söz okumuştum. Hani biz hep kara günde belli olur deriz ya

Buradaki bazı yorumlar hayret verici gerçekten. Sanki kıskançlık diye bir duygu yokmuş sadece krallar padişahlar kıskanılırmış gibi anlayış var. İnsan zaten yanındakini kıskanır Amerikan başkanını neden kıskanayım
Az ya da çok sıfır kıskanç bir insanın dünyada var olduğunu zannetmiyorum varsa da azınlığın azınlığındadır
Bu şekilde yorum yapanlar da bariz kıskançtır. Birilerinin kıskanılmasını kıskanıyordur
Peki insan neden böyle Bi konu açar? Evet tabi ki kıskanmış olabilir ama bunu burda konu açıp onaylatma ihtiyacı neden? Farkındaysanız konu açıp arkadaşım böyle yaptı sizce ne yapayım arkadaşlığımı mı kessem diye Bi soru yok ortada. Konunun açılış amacı belli AA seni kıskanmış vay fesat diyelim diye. Bu hangi gerçek dostluğa sığıyor peki. Gerçek dost içinden şunu söyler özenmiş olabilir, eğer istiyorsa Allah ona da nasip etsin bitti. Gidip birileriyle dedikodusunu yapıp millete taşlatmaz.

Gelen cevaplar insanı gerçekten hayrete düşürüyor ashdhdhf Bazı insanların yalnızca muhalefet olmak için burada olduğunu düşünüyorum. Yahu evlilik teklifi ya da hamilelik gibi durumlarda tabiki en yakın arkadaşından bir sevinç, bir tepki bir hayırlı olsun duymak ister insan. Konu sahibi de arkadaşından bunu beklemiş gayet normal bir durum.

Arkadaşı belki kıskandı, belki başka problemleri var ya da çok yoğun bilemeyiz. Bunun kendini çok önemsemekle ne alakası var? Normal arkadaşlarıma hayırlı olsun der geçerim ama bahsedilen "en yakın arkadaş" konu sahibinin ilgi beklemesi anormal bir durum değil.

Madem öyle yaptı evlenirken niye ısrarla hala görüşüyorsun
Çünkü belki beklediği kadar ilgilenmedi ama abarttığı kaDar da ilgisiz değildi. Açıkçası ben aralarında böyle Bi iletişim geçtiğine kesinlikle inanmıyorum.
Ben hamileyim biliyor musun
AA gerçekten mi
Evet
Ee nolcak bu ekonominin hali?!?
Elbet sevindim, ya da hayırlı olsun, ya da kaç haftalık demiştir. Konu sahibine yetmemiş ok, ama evlenirken de bu kadar ilgisiz olsa senin de yazdığın gibi ben de bi daha o kişiyle arkadaşlığımı devam etmem, öyle dostluk mu olur. Devam ettiğine göre mübalağa yaptığını düşünüyorum.

Peki insan neden böyle Bi konu açar? Evet tabi ki kıskanmış olabilir ama bunu burda konu açıp onaylatma ihtiyacı neden? Farkındaysanız konu açıp arkadaşım böyle yaptı sizce ne yapayım arkadaşlığımı mı kessem diye Bi soru yok ortada. Konunun açılış amacı belli AA seni kıskanmış vay fesat diyelim diye. Bu hangi gerçek dostluğa sığıyor peki. Gerçek dost içinden şunu söyler özenmiş olabilir, eğer istiyorsa Allah ona da nasip etsin bitti. Gidip birileriyle dedikodusunu yapıp millete taşlatmaz.
Yeni hamileyim hormonlarım tepemde doğru mu düşünüyorum yanlış mı düşünüyorum ayrımına varamadığım için burada ki insanlara danışmak sormak istedim olay sadece buydu aslında gidip arkadaşıma çatmak ortalığı daha çok bulandırmak yerine geldim buraya yazdım buraya döktüm içimi. Yemediğim laf kalmadı tamam hanımefendi siz ve sizin gibi düşünen bütün arkadaşlar haklı ben rezil bir insanım kötüyüm arkadaşımı kınatmak taşlatmak adına önünüze attım çok özür dilerim bu kadar düşüncesiz ve bencil bir insan olduğum için

Çünkü belki beklediği kadar ilgilenmedi ama abarttığı kaDar da ilgisiz değildi. Açıkçası ben aralarında böyle Bi iletişim geçtiğine kesinlikle inanmıyorum.
Ben hamileyim biliyor musun
AA gerçekten mi
Evet
Ee nolcak bu ekonominin hali?!?
Elbet sevindim, ya da hayırlı olsun, ya da kaç haftalık demiştir. Konu sahibine yetmemiş ok, ama evlenirken de bu kadar ilgisiz olsa senin de yazdığın gibi ben de bi daha o kişiyle arkadaşlığımı devam etmem, öyle dostluk mu olur. Devam ettiğine göre mübalağa yaptığını düşünüyorum.
Size yalan borcum mı var benim bana egoist diyen dünya senin etrafında dönmüyor diyen arkadaşlar o dünya sizin etrafınızda mı dönüyor acaba siz kimsinizde ben size niye yalan söyleyeyim mesela ?

Yeni hamileyim hormonlarım tepemde doğru mu düşünüyorum yanlış mı düşünüyorum ayrımına varamadığım için burada ki insanlara danışmak sormak istedim olay sadece buydu aslında gidip arkadaşıma çatmak ortalığı daha çok bulandırmak yerine geldim buraya yazdım buraya döktüm içimi. Yemediğim laf kalmadı tamam hanımefendi siz ve sizin gibi düşünen bütün arkadaşlar haklı ben rezil bir insanım kötüyüm arkadaşımı kınatmak taşlatmak adına önünüze attım çok özür dilerim bu kadar düşüncesiz ve bencil bir insan olduğum için
Valla ben de hala lohusa sayılırım bence birbirimize bulaşmayalım.😂😂
Yoo gayet bu kadar yakın arkadaşımsa yılların dostluğu varsa hayırdır senin neyin var bi sıkıntın var mı der yok derse bebek haberiyle pek ilgilenemedin sevinmedin galiba diye lafımı söyler mesafe mi koyardım ki bu ilk değil evlenirken de yaptı diyorsun. Bu anlattığın yakın arkadaşlık gibi durmuyor. Ya da aslında kız kendince ilgileniyor ama sana yetmiyor daha coşkulu tepkiler bekliyorsun.

Valla ben de hala lohusa sayılırım bence birbirimize bulaşmayalım.😂😂
Yoo gayet bu kadar yakın arkadaşımsa yılların dostluğu varsa hayırdır senin neyin var bi sıkıntın var mı der yok derse bebek haberiyle pek ilgilenemedin sevinmedin galiba diye lafımı söyler mesafe mi koyardım ki bu ilk değil evlenirken de yaptı diyorsun. Bu anlattığın yakın arkadaşlık gibi durmuyor. Ya da aslında kız kendince ilgileniyor ama sana yetmiyor daha coşkulu tepkiler bekliyorsun.
İlk cümlenizin altına imza atıyorum bence biri sürece yeni girmiş biri yeni bitirmiş iki hormon mağduru olarak ortamı terk edelim döcldöxdöö

Hanımlar en yakın arkadaşınızı gözünüzün önüne getirin empati yapabilmeniz açısından söylüyorum:) hayatımda ki her detayı , hayatında ki her detayı bildiğim , en ufak sıkıntısında abartısız iki saat telefon görüşmesi yaptığım insandan bahsediyorum. En yakın arkadaşınıza hamile olduğunuzu söyleseniz ve tepkisi gerçekten mi tadında saçma sapan bir şey olsa bir tebrik bile etmese ve olayın üstünden iki gün geçmesine rağmen ölü taklidi yapıp hiç bir şekilde arayıp sormasa tepkiniz ne olurdu? dipnot geçmek istiyorum aynı şeyi evlilik teklifi yüzüğünü atttığımda da yaptı ciddi mi dedi ve ortadan kayboldu , daha sonra bu teklif hakkında ne en ufak detay sordu ne de tebrik etti hiç bir şey olmamış gibi devam etti .
1- sizin evlilik sürecinizin detayı onu ilgilendirmiyor olabilir
2- haset olabilir

Back
X