• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

En yakin arkadasim hamile

Sizin üzülmeniz kadar onun da sevinmesi ve sizin üzüntünüzü anlattığınız kadar onun da sevincini anlatması hakkı.
En yakın arkadaşınız değil sizin,en azından o size öyle ama siz ona değilsiniz.
Dünyada her gün sonsuz kadın doğum yapıyor,onun arkadaşınız olması canınızı sıkıyor.
Yazık ,Allah nazarınızdan korusun kadını.

Allah isteyen herkese nasip etsin bi yavru.
Ama ben henüz hamile kalamamış kadınların hamile kadınlar hakkında söyledikler "benim yanımda sanki özellikle yapıyor, kıskandırmaya çalışıyor" vs tarzındaki söylemlerini anlamıyorum.

Dünyanın her yerinde isteyerek hamile kalan kadınlar ilk aylarından özellikle sevinçlidir sık sık bundan bahsetmeleri ennn doğal şey. Karşısında sen de olsan yedi kat yabancı biri de olsa napıyosun sorusuna "midem bulanıyor uzanıyorum" der. Çünkü midesi bulanıyor ve uzanıyordur bunun açıklaması bu.

Ay sen kırılma incinme diye çok basit heveslerini de mi yaşamasın kadın. Bence gerçekten sevdiğiniz bi arkadaşınız olsa onun adına çok sevinirdiniz. Siz şu an resmen kıskanıyorsunuz. Ki bu kıskançlık da "keşke benim de olsa ne kadar güzel" tatlılığında kaldığında çok hoş. Ama buraya konu açacak şikayet edecek kıvama gelmesi çirkin. Vay efendim midem bulanıyor demiş. Yuh.Aşın artık şu konuları ya.
+1

2.5 kez hamilelik geçirdim daha bugüne kadar hamilelikle ilgili kimseye birşey demedim. Bitkinlikten ölürdüm nasılsın derlerdi iyiyim derdim.

Hamilelik benim odak noktam olmadı hiç. Hatta hiç ama hiç sevmedim hamilelik olayını. Bitse de kurtulsam diyordum. Çünkü gerçekten kötü geçiyordu.

Velhasıl senin arkadaşın için hamilelik odak noktası olmuş. Ve dünya onun hamileliği etrafında dönüyor sanıyor. Halbuki sizi biliyormuş daha dikkat etmeli. Mümkün olduğunca az görüş.

sen üzülebilirsin ama oda sevinebilir. yani kız hamileliğine sevinemesinmi?
bence kendine çeki düzen ver. kızın en doğal hakkı bu. sevinmesi normal.heveslenmedi normal. senin buna k irilman abartı

Fikir istedik arkadaslar sadece.. soruma guzel fikirleriyle destek olanlara tesekkurler arkadaslar.. guzel dilekleriniz hepimiz icin olsun..

Benim de aynı acım var malesef. Artık herkesin hamilelik haberini duymaktan alıştım ben.
Nazar falan da yapmazsın, görüşmek istemezsen arana mesafe koy. Evet hamile olabilir, zor geçiyor olabilir. Ama dakika başı bunu sana raporluyorsa iyi niyetinden şüphe ederim. Aynı süreci yaşadığım arkadaşım hamile, ama bana yaklaşımı öyle naif ve inceydi ki; ınsan iyi niyeti ve kötü niyeti elbette hisseder.
Kürtaj olmaya giderken, karnımdaki ölü bebeğe rağmen "geçmiş olsun" maskesi altinsa kendi hamileligini, bebegini anlatan insanlar da oldu çok yakın çevremde. Üstlerini çizdiğim için ben mi fesatim? Yok ben böyle iyiyim.

Şöyle düşün biyolojik ve ruhsal olarak yaşadığı bir değişim var .konustuklarinin bu değişiklik merkezinde olması doğal değil mı?o zaman sen konuş o yorum yapsın.sorma?
Hassas davranıyorsun,kendince çok haklısın ama herkesi aynı incelikte bekleme mutsuz olursun.rahatsiz olduğunu seni uzdugunu bilse dikkat etmez mı?
Bir yol da şu paylaş duygularını içine atmadan onunla ilgisi olmadığını ama bu konuda hassas olduğunu belirt kırmadan ...
Allah size de nasip etsin inşallah zor beklemek bilirim...pozitif olmaya bakın

arkasinizin mutlulugunu hissedemediginiz belli siz hissedemiyirsunuz ama karsinizdakinin sizin hislerini anlamasini bekliyirsunuz birakin herkes mutlulugunu yasasin sizde hayirlisini dileyin

Benim de aynı acım var malesef. Artık herkesin hamilelik haberini duymaktan alıştım ben.
Nazar falan da yapmazsın, görüşmek istemezsen arana mesafe koy. Evet hamile olabilir, zor geçiyor olabilir. Ama dakika başı bunu sana raporluyorsa iyi niyetinden şüphe ederim. Aynı süreci yaşadığım arkadaşım hamile, ama bana yaklaşımı öyle naif ve inceydi ki; ınsan iyi niyeti ve kötü niyeti elbette hisseder.
Kürtaj olmaya giderken, karnımdaki ölü bebeğe rağmen "geçmiş olsun" maskesi altinsa kendi hamileligini, bebegini anlatan insanlar da oldu çok yakın çevremde. Üstlerini çizdiğim için ben mi fesatim? Yok ben böyle iyiyim.
Yok arkadasim bende aliskinim ki hos hersey Allahtan bunuda biliyorum yoksa her cocugu olano kiskanalim omurmu gecer konu bu degilki,konu en yakinim adi ustunde ama herkes gibi davranmasi ...nkdr zorlu seyker yasiyorum biliyor ama yakinim gibi degil herkes gibi davraniyor beni inciten bu yoksa digerlerinden ne farki kalir. Elbetteki cok seviniyorum nazarim falan degmez o evlensin diye ne dualar ettim ben ama yani bekledigim sadece incelik.. benle surekli hamilleik konusunu konusursa beninsorunlarimla daha cok yuzlestirecek her an her dk hamileleik gundemimde olacak farkinda degilmi. Benki heo uzaklastim beniuzen seylerden bu zamana kadar ama simdi kendisi boyle yapinca en cok buna uzuluyorum

Back
X