en yakin arkadasim iletisimi kesti

evet kesinlikle böyle düsünüyorum ben de (normal sartlarda). ancak ne bir kez kirici bir söz söyledim, ne bir kez olsun onu yalniz biraktim, ne de kötü bir davranista bulundum. aksine verici taraf bendim, kendisi de hep senden baska beni bu kadar ceken biri daha yok, cok anlayisli ve naifsin diye söylerdi. son mesajinda da beni hala cok sevdigini ve cok mutlu olmami istedigini belirtti. yani inanin her yönlü düsündüm a dan z ye cok objektif bir sekilde. tek mantikli bir sebep bulamadim.
Acaba eşi böyle birşey talep etmiş olabilir mi madem çok seviyor niye iletişimi kopariyor

Nedense yakın arkadaşlıklar hep bu özel dönemlerde bitiyor. Benim de 12 yıllık arkadaşım nişanıma gelmemişti, nişan sonrasında yorum dahi yapmadı tebrik etmedi. Bizimde arkadaşlığımız öyle bitti. Her gece rüyamda barıştığımızı görüyorum ama barışmak ister miyim bilmiyorum. Geriye dönüp baktığımda cidden sandığım kadar derin bir arkadaşlığımızın olmadığını görüp üzülüyorum.

K
Herkese merhaba,

cok büyük olmayan ancak icten ice üzüldügüm ufak bir derdim var :KK16:

20 yillik dostum yaklasik 9 ay önce bir anda benimle iletisimini kopardi. Benden uzaklastigi dönem ise, benim aslinda yanimda olmasini en cok isteyecegim "dugun hazirlik" zamanimdi. Kendisi gecen sene agustos ayinda evlendi, benim nisanim da onun dugununden 10 gün sonraydi. Ben onun hayatinin iyi-kötü her asamasinda yaninda oldum. Biraz fazla arastirmaci oldugum icin de hayatinda ki her adimla ilgili tüm konulari bana danisir, kendimce bildiklerimi iletirdim. (is kurmaktan, hukuki ya da muhasebesel islemlere, sosyal medya kullanimindan evlilik sürecine her türlü konu). Ancak ben nisanlanirken hic destek alamadigim gibi, evlenmeden 6 ay önce de iletisimini kesti.

Cocuklugundan beri arkadaslayla görüsmeme karari aldiginda hep bu yöntemi uygular, birden bire iletisimi kesip karsi tarafinda soru sormasini istemezdi. Ola ki karsi taraf arar, yazar, görüsmek isterse de "öff anlamiyor istemiyorum görüsmek iste" gibi cümleler kurdugu icin, kendimi o duruma düsürmeden kisa bir mesaj atmistim. Ancak elle tutulur bir yanit, sebep alamadim. "iyiyim, sagol, sen de kendine cok dikkat et degerlisin" gibi kisa bir yanitti.

Cok ama cok yakin iki dosttuk, deli doluyduk. Birlikte her seyi paylasir, birlikte yurtici-yurtdisi tatillere gider, arkadasligimiza cok önem verirdik. Dügün günümde yine de belki gelir diye ümit ettim cunku benim onun oldugum gibi o da benim nikah sahidim olacakti, ancak malesef:KK42:
Dedigim gibi oturup kalkip onu düsünmüyorum ancak insan ister istemez hem kiziyor hem üzülüyor.

Öylece icimi dökmek istedim sadece, belki sizlerin de vardir böyle yasanmisliklari, okuyunca bir nebze iyi gelir diye paylastim.

Tesekkür ederim :KK52:
Kafasına göre küsüp barışanları kafama takmıyorum ben artık. Tabi sizin kaç yıllık arkadaşlık üzülmeniz normal. Ama cidden kardeşinizde olsa değmiyor üzülmeye. İletişim diye bi şey var. Gerekirse tartışalım hatalarını yüzüne söylesin, kırıldığı nokta neyse belirtsin yok ergen gibi uzaklaşıyorlar. Benim kuzenimde aynı böyleydi 1 yıl aramaz hiç sonrasında canım kuzim nasılsın der sonra bi soğuk davranır böyle dönmez aramalarıma ki minnacık bi tartışma, kötü söz geçmez aramızda sonra tekrar kendisi çok sıkıldığında arar. Artık baktım sonsuz sürece giriyor bu sildim kendisini. Afalladım ya onun yüzünden :D

20 yıldır diğer tüm arkadaşları ile aynı yöntemle iletişimi kesip sonra da insanlar "ne oldu?" diye sorunca arkalarından çok alaycı konuştuğu için kendimi de bu duruma düşürmemek için üstelemedim. Ancak bir sosyal medya üzerinden çok çirkin cümleler kuruyor bana hitaben. çok üzücü gerçekten insanlar konuşa konuşa anlaşır. Artık kapatmaya çalışıyorum kafamda konuyu :)

20 yıldır diğer tüm arkadaşları ile aynı yöntemle iletişimi kesip sonra da insanlar "ne oldu?" diye sorunca arkalarından çok alaycı konuştuğu için kendimi de bu duruma düşürmemek için üstelemedim. Ancak bir sosyal medya üzerinden çok çirkin cümleler kuruyor bana hitaben. çok üzücü gerçekten insanlar konuşa konuşa anlaşır. Artık kapatmaya çalışıyorum kafamda konuyu :)
Ne diyor derdi neymiş ordan anlaşılır

ne yazıyor , ordan neden konuşmadığını anlamanız lazım o zaman

Sebebi ne bu kadar abartılı davranmasının?

Sizinle kafa kafaya verip konuşması gerekirken sosyal medya üzerinden mi yapıyor bunu. Ne kadar çiğ hareketler. 20 senedir böyle dost olmaz ki.

Ayy en nefret ettiğim insan tipi. Benimde öyle bir arkasaşım oldu hala bilemem neden konuşmadığımızı bir defa mesaj attım dönmedi gördüğü halde somta dedim sen kim köpeksin hadi herkes yoluna boşver ya düşünme bile. Bu insanlar dengesiz oldukları içim yaptıklarında mantık arama

Ne gibi çirkin cümleler?

Ruh hastası bir akrabam var. Aramiz çok iyiydi, dogdugumdan beri beni bilir tanir. Keza annemle de kardes gibilerdi. Birdenbire önce annemle, sonra benimle iletişimi tamamen kesti. Üstelik benim dugunumun oncesinde yaptı bunu. Ardından sosyal medyadan aman allahim ne giydirmeler :D annem çok üzüldü çok kafaya takti. Ben de onun kadar olmasa da etkilendim, çok konuştuk bu mevzuyu kendi aramizda. Ne yapmış olabiliriz diye çok sorguladik ama cidden cok musterihim bu konuda. Bu akraba durup durup birilerine kurulurdu yillarca. Sonra böyle hayatindan cikarirdi. Aynısıni bize de yaptı. Bu insanlar hayatla kavgali. Üstüne dusersen kendini nimetten sayar. Birak onun istediği gibi olsun

Benim de başında böyle bir durum var nişanıma bile gelmedi istemeye de sağlık sorunum oluştu dedi şuan hiç mesaj atıp aramıyor ben de anlam veremiyorum böyle insanlara

Size iyi olmuş. Başkalarına "ay o beni taklit edio :S" diye düşünüp arkalarından hala "offf görüşmek istemediğimi anlamadı bu da" diyecek bir tipi arkadaş seçerseniz size de aynı şeyi yapabileceğini kabullenmiş sayılırsınız.
Oh altınınızı da yemiş, afiyet olsun. Sizin arkanızdan da başkalarına "beni taklit edio :/" diyordur :)

Kız suratınıza "nahifsin" bile demiş.
Bence naifsin yani safsın anlamına gelen sözcüğü kullanmak istemiş, naçizane fikrim.

Kendisi size karşı içten içe düşmanlık beslerken siz dostu olduğunu sanmışsınız.
Bazıları kin ve nefretle beslenir.Zamanla da açığa çıkarır.Yakın dostu olmaz hiçbir zaman.Çıkar ilişkileri kurar kendisine sıra geldiğini hissettiği an iletişimi koparır.
Sağlıklı bir ruh haline sahip olduklarını düşünmüyorum böyle insanların. Dolayısıyla bir kaybınız yok bence.
Huzur, binlerce altından daha kıymetlidir..

Bir şeyi bahane edip takıdan yırtmış işte. Sosyal medyadan arkanızdan sallayacak kadar da çirkinleşmiş. Neymiş derdi, ne yazıyor? Ayrıca takınızı neden istemiyorsunuz?

Bir şeyi bahane edip takıdan yırtmış işte. Sosyal medyadan arkanızdan sallayacak kadar da çirkinleşmiş. Neymiş derdi, ne yazıyor? Ayrıca takınızı neden istemiyorsunuz?
Ortada elle tutulur bir sebep yokken konu sahibiyle bağlantıyı koparmaya çalışıp,düğününe bile gelmeyen sonra da sosyal medyadan sallamalar yapacak kadar çirkinleşip terbiyesizleşen bir insanın takıyı öylece iade edeceğine inanıyor musunuz cidden??

Ortada elle tutulur bir sebep yokken konu sahibiyle bağlantıyı koparmaya çalışıp,düğününe bile gelmeyen sonra da sosyal medyadan sallamalar yapacak kadar çirkinleşip terbiyesizleşen bir insanın takıyı öylece iade edeceğine inanıyor musunuz cidden??
Bilemem, ama öylece bırakıp sineye çekmek de olmaz. En azından karşı taraf biraz utanır belki de verir 🤷🏼‍♀️ hiç sesini çıkarmamaktan iyidir

Back
X