En yakın arkadaşım ve sorunu :(

Kastaesra

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2017
63
36
3
41
Arkadaşlar merhaba,
Üni yıllarından beri iletişimi koparmadıgımız, düğünlerimize gidip, çocuklarımızı beraber büyüttüğümüz bir arkadaşım var. Farklı şehirlerdeyiz ama arada görüşüyoruz yüz yüze..
Şimdi şöyle bir sorunumuz var, arkadaşım başörtülü ve artık akademisyen olarak çalışacak bulunduğu şehire 60 km kadar uzakta başka bir şehrin üni.sinde kendi bölümünde araştırma görevlisi olarak. Yüksek l. yapıyordu zaten.. Muhtemelen arkadan doktora da gelir..
Bir kaç yıl önce olsa belki sorun olurdu ama şimdi hemen hemen bütün kurumlarda başörtüsü serbest.
Arkadaşım evlendikten sonra eşinin biraz da olumlu yaklaşması sebebiyle ( ilk yıldönümlerinde başörtüsü hediye etmişti eşi) kapandı..tabi kendi rızasıyla, ama şimdi bu üni.de nasıl bir bakış vardır bilemeyiz..sizce bu yüzden insanların olaya farklı bakışı Söz konusu olabilir mi?
Bu konuda bir özgüven eksikliği, ya da duruma göre yeniden başörtüsünü çıkarma durumu kesinlikle söz konusu değil, ama insanlar bu konuda ne düşünüyor, merak ediyor(uz)..
Ben (açık saçlı, rahat giyinen biri olarak) kendisine gayet rahat olması gerektiğini telkin ettim.. Bu onun tercihi sonuçta.. insanların açık giyinmiş, kapalı giyinmiş farketmeksizin insanlığına saygı duyulması gerektiğini, üstelik asıl sorunun giyim tarzı değil, insanca davranış ve yaklaşım olduğunu belirttim..o da bu durumun farkında..
Olayı siyasi ve dini boyutlara taşımadan yorumlarsanız konu daha iyi anlaşılır sanırım..
Özellikle üni.de çalışanlar daha iyi anlayacaktır diye düşünüyorum.. Şimdiden teşekkürler..

İnsan ister ki üniversite gibi ilimin ve bilimin koktuğu ortamda böyle bir şeyin düşüncesi bile olmasın.
Ama ne yazık ki öyle olmayacak.
Benim kanaatim tuhaf karşılayanlar kadar olumlu karşılayanlar da olacaktır.
Akademisyenlik sıkıntılı bir meslek.
Çalışacağı proflar ya da hangi statü tam bilemiyorum ama çalışacağı kişiler inşallah kafasına göre anlayışlı olan kişiler olur.

Duruma göre açılıp kapanmayacaksa problem ne ki?
Ortamına mecbur girip öyle görmek zorunda.
Ama artık acıkmış kapalıymış insanların pek dikkatini çektiğini sanmıyorum.
Herkes özgür bence şuan, eskisi gibi değil ki.

Eskiden daha çok sorun olurdu şimdi olacagını sanmıyorum.Ha olsada kafasına takmasın zamanla insanlar kişiliğini tanıyarak ögreneceklerdir.

O eskidendi, şimdi gayet başörtüye saygılı insanlar Mini etek, başörtüsü, dekolte, çarşaf, bikini, peçe. Kime ne? Arkadaşınız aynen bu yolda ilerlesin, kadınların bilimle ilgilenmesi göğsümü kabartıyor

Arkadasim sort giyiyor otobuslerde tekmelenir mi dayak yer mi deseydiniz endiselenirdim ama merak etmeyin hicbir sey olmaz, oyle bi toplumuz ki acik kadinlardan daha cok saygi gosterecek olanlar bile cikar:) Umarim bir gun her kadin giyim kusamiyla yargilanmadan ozgurce yasayabilir.

Artık devir başörtü devri, bence endişlenecek kesimde degil kendisi. Bir de başına ne gelmesinde endişe ediyor cidden anlamadım. Universite'de ilkokul cocukları gibi dışlanmaktan mı? Yok yani bunu aramiza almayalım, ıyyy diyecek akademisyenlerin olduğu bir yerde durmasın mümkünse.

Ben başından başörtüsü zorla çıkarılan dayak yiyen nesli gören son örnekleriyim. Biz küçükken okulumuzun karşısındaki lisenin ve rektörlük binasının önündeki çevik kuvvetleri dün gibi hatırlıyorum.

Şimdi meslek, konum yer ifade etmeden herkes birbirine saygı çerçevesinde işini yapmaya çalışıyor.
Elbette kişiler kendi dünya görüşlerini asistanlarından çıkarabiliyorlar.

Birileri artık işin kıyafet ve dini yaşama şekillerinin değil 'İŞİNE NE KADAR HAKİM' buna göre değerlendirmeli...

Eğer ki hala bununla değerlendiremiyorlarsa bazı Proflar ister sol ister sağ görüşlü olsun zihni örümcek ağı ile doludur.

sorun olacağını sanmıyorum..
dik dursun, kendine güvensin ve kıyafeti yüzünden kendini diğer insanlardan farklı gibi algılamasın yeter..
kendinden emin olup işini iyi yapana kimse bir şey diyemez

türban kendi tercihi ise kimseye açiklama yapma yahut bunu kabullendirme derdine düşmesin hatta bunu bi fark olarak görmesin arkadaşınız bende kapalıyım avukatım böyle duruşmaya aliyorlar mı sorusunu sorana cevap vermeye tenezzül etmiyorum ki hakim doktor arkadaslarım var kapalı olmalarını fark olarak görmüyorlar böyle olması gerekiyor zira akademisyen olucak arkadaşınız fotomodel yada manken değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…