arkadaslar kafam karısık cunku en yakın komsum benı cok üzdü. sureklı gorustugum ve bırbırımızı görmeden yapamayız. belkı cok cok büyütülücek bısey degıl ama benım ıcın sorun oldu bu sımdı sıze anlatayım..
benim iş aradıgım bi dönemde bu arkadasımın eniştesinin cevresı cok genıstır. ona söylemiştim. iyi biridir cunku. neyse ben ıs arıyorum aklında olsun demıstım. oda kendı ıs yerı ıcın su an oglum calısıyo ama o yakında servıs alıcak servıscılıge baslıcak bızde yenı bına yaptırıcaz ve oraya tasınıcaz orda gelıp yanımda calısırmısın demıstı bende o gün gelsınde egerkı o dönemde işsiz olursam calısırım demiştim. anlasmıstık. bende bunu gelıp heycanla bu arkadasıma anlattım oda sevindi aslında oh evıne yakın ne guzel falan demıstı. neyse o bına yapılıyo bıttı sımdı ve tasınıcaklar oraya. bende vaktını arıyodum bu adama hatırlatmak ıcın. ama bu arkadasım bana ne dese begenırsınız.. bılıyomusun oraya ben başlıcam dedı.. ki eşi calısmasına kesınlıkle karşıydı neymış yakınmıs ondan ızın vermıs. her gun yanımda bunu soyleyıp duruyo bana öğrenebılırmıyım sence yapabılırmıyım dıye bana soruyo. bende bılemem dıye kestırıp atıyorum ama sureklı bana soruyo geriliyorum bende kırmak ıstemıuyorum sonucta onun eniştesi ne yapabılırımkı..
bugunde mahsus dedımkı o iş yerinin alt katına fatura ödeme merkezı acılıcak barı enıstene soyleyelımde benim oraya işe gırmemı saglasın dedım buda olur dedı baya sevınmış gıbı yaptı ne guzel beraber calısırız vs vs bır sürü sey soyledı. sonrta nası olduysa konuyu yıne işe getırdı bende dayanamadım ve dedımkı: napiim kızım oraya ben gırıcektım işimi aldın elımden dedım . sustu ve cok bozuldu bana hemen konuyu degıstı.. neden bana bunu yaptıkı. işe ihtiyacı olsa anlarım ama işe ihtiyacıda yok. yada gelıp oraya ben gırsem olurmu dese ben hayırmı dıyecektım. tabıkı demezdım ama bırden gelıp ben baslıcam dıyınce neye ugradıgımı şaşırdım. ben o işe guvenıp iş aramıyorum ne zamandır. o bina bitsin diye beklıyorum..
fazla uzun oldu ama napiim cok doldum arkadaslar sımdı bana akıl verın ben napiim nası yaklaşayım ona..
çok ayıp etmiş,,
direk muhabetini kesme ama bence msefa koy yaptığının yanlış olduğunu kendide biliyodur,bu durumda senin de tepkinin bu konuda olduğunu anlıycaktır..ayrıca o işe girsin fazla çalışmaz orda ahanda yazıyorum....
canım haklısın zaten diyokı ben sıkılırım az para verırse calısman dıyo ama yınede yok yok gırıcem dıyo. anlamadım gıttı
bırde bana ne dıyo bılıyomusunuz kızlar eger ben yarın bıo gun cıkarsam yerıme senı sokturucam dıyo off yaa en ytakın arkadasımdı zoruma gıttı ya. benım suan işe ıhtıycaım vardı araba aldım. ama onun yoktu evı kendısının esının gelırı ıyı. para degıl derdı yanı. gecen benım ev sahıbım dedıkı: iyi işte eve yardımın olur dedı. oda : yok ya ne yardımı üstüme başıma harcarım üstümü başımı düzeltirim kendıme bakarım dedı. ne kadar bos şeyler ya
ihtiyacının olduğunu bile bile...sen oraya girmek için başka iş bakmazken bunlarıda bilirken bunu yapması gerçektn saçmalık ...
o kadına dikkat et derim böle arkadaş olmaz olsun....
İhtiyacı yoktu kısmına katılmıyorum.Maddi olarak olmayabilir ama iş yaşamı manevi olarak insanı iyi hissettirir.Bir de siz o dönem işsiz olursam olur demişsiniz,yani fikriniz buymuş.Neden bu süreçte iş aramaya devam etmeyip sadece o işe güvendiniz?Keşke arasaymışsınız.Yapılan hiç hoş olmamış çünkü.Birde pişkin pişkin yapabilir miyim,edebilir miyim tavırları cidden çileden çıkartıcı.İlk cümlem biraz onu destekliyor gibi oldu ama alakası yok.Yani herkesin kendi açısından haklı olduğu taraflar var.Siz iş aramaya başlayın en iyisi.Çünkü onlardan bir hayır gelmeyecek.Bundan sonrada ona göre davranırsınız.
Sizin muhattabiniz arkadasiniz degil ki, onun enistesi. Bina diyorsunuz. Bu binada sadece 1 kisilik mi is var, o da sizindi oyle mi? Kucucuk bir dukkandan bahsetmiyoruz, binadan bahsediyoruz, az once alt kati diye bahsettiginiz katli yerden. Bu kadin da ise alindiysa ne yapalim yani? Enistesine hesap mi soralim? Onun sizin pozisyonunuzu aldigi ne malum? Ve sizin calisacaginiz garanti degilmis ki zaten. Enistesi size bir is sozu vermemis, konusmussunuz sadece. Ayrica is veren, isi verecegi kisiyi aramaz Is arayan, is vereni arar. Yani enisteyle gorusup is istemek sizin gorevinizdi, adam sizi arayip calisin diye rica etmez, sizi bekler. Siz varsayimlarla ve sinirle hareket etmissiniz.
Arkadasinizin paraya ihtiyaci olup olmadigi disaridan gorulecek birsey degildir malesef. O ailenin icinde ne oluyor, ne parsal sorunlar oluyor, bu disardan gorulecek diye birsey yok. Ayrica gercekten paraya ihtiyaclari olmasa da , calismanin nedeni sadece para ihtiyaci degil. Ben ozellikle her kadinin ihtiyaci olsa da olmasa da calismasindan yanayim; benim gibi dusunen ve ihtiyaci olmasa da calisan cok insan da var.
Bence esas siz ayip etmissiniz "benim elimden isimi aldin" diyerek. Ortada sizin isiniz yok henuz. Sanki o gelmis de sizi calistiginiz yerden attirmis muamelesi yapmissiniz. Yani, belki kizacaksiniz bu yoruma ama ben boyle dusunuyorum. Boyle seylerde iyi dusunmeden insanlari kirip karalamayin hemen. Benim gozumde siz arkadasiniza bir ozur borclusunuz.
sonunu okumadınız sanırım ben o kişiyle görusup ıse gırecegıme dair sözlestık yanı enıstesıyle ben gırıcektım hersey kesindi anladınızmı.
bına dedıgımde 3 katlı alt katı fatura ödeme yerı ust katı enıstesının iş yerı ve onun ustude teras sadece oturmak ıcın yaptırmıs. 1 kişil iş var orda evet...
kımseyede özür borclu oldugumu sanmıyorum daha 1 haft öncesıne kadar acılsada baslasam dıyodum oda onaylıyodu arkamdan ıs cevırmıs megerse. bu arad cumlelerı özenlı kurarsak sevınırım kırıcı oluyosunuz...
canım bı keresınde ne oldu bılıyomusun eşim bana ock samımı oluyosun canını yakıcak dedı ınanmadım. ve hala dıyo. bu kadınla ben bı arkdasımıza fgarklı farklı konularda darıldık 1 bucuk senedırde konusmuyoruz eşim dıyokı sen bununla kötü olucaksın ama o kustugunle ballı kaymak olcaksın dıyo cunku o kustugum bundan daha yakındı bana.. oda bana zamanında kazık attı bılıyomusun hemde aynı evzu ıstersen anlatırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?