• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Enayi miyim?

abiyekuzu26

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2019
1.160
1.266
53
Elimde iki şey varsa birini bi yakınıma veririm. Paylaşırım ararım sorarım. Bi mesai arkadasım yeni eve tasındı muhabbet esnasında bir seye ihtiyacı oldugunu ama evinin yakınlarında bulamadığını söyledi. Bugun dısarıdayken denk geldi arkadaşı aradım bulup bulmadıgını sordum. Bulmadıgını söyleyince aldım. Şimdi düşündüm de bana al demedi. istemedi.

Kimi böyle düşünsem önemsesem çok çok canımı yaktılar kalbimi kırdılar kadın erkek fark etmez. Hep bir şeyleri anlatmaya kendimi ifade etmeye çalısırken buldum kendimi.

Vazgeçmiştim kimseyi düşünmeyecektim, yine tutamadım kendimi bugün. Niye böyleyim bilmiyorum. Anormal olan ben miyim orada geçip gitmeli miydim bilmiyorum.

Eşim dostum akrabam arkadaşım olmadığını yazmıştım güzel arkadaslıklar kurmaya çalısırken sonucu hep kalp kırıklığı oldu. Nasıl davranacağımı kestiremiyorum artık

Bende sizin gibiydim. Hatta ben sizden biraz daha fazla abartarak kırıldığımı söyleyemezdim . Herkes en ufacık hatamda bana laf söylerken ben birinin hatasını yüzüne vurdum diye demediğini bırakmadı birde küstü :) sonra bende artık bana nasıl davranıyorlarsa öyle davranmaya başladım. Şimdi daha mutluyum.

Elimde iki şey varsa birini bi yakınıma veririm. Paylaşırım ararım sorarım. Bi mesai arkadasım yeni eve tasındı muhabbet esnasında bir seye ihtiyacı oldugunu ama evinin yakınlarında bulamadığını söyledi. Bugun dısarıdayken denk geldi arkadaşı aradım bulup bulmadıgını sordum. Bulmadıgını söyleyince aldım. Şimdi düşündüm de bana al demedi. istemedi.

Kimi böyle düşünsem önemsesem çok çok canımı yaktılar kalbimi kırdılar kadın erkek fark etmez. Hep bir şeyleri anlatmaya kendimi ifade etmeye çalısırken buldum kendimi.

Vazgeçmiştim kimseyi düşünmeyecektim, yine tutamadım kendimi bugün. Niye böyleyim bilmiyorum. Anormal olan ben miyim orada geçip gitmeli miydim bilmiyorum.

Eşim dostum akrabam arkadaşım olmadığını yazmıştım güzel arkadaslıklar kurmaya çalısırken sonucu hep kalp kırıklığı oldu. Nasıl davranacağımı kestiremiyorum artık
Kendinizden vermekten vazgeçerseniz daha mutlu olabilirsiniz. Çünkü biriyle arkadaş/dost/sevgili olmak ve kendinizi sevdirmek için böyle bir yola başvurmak zorunda değilsiniz.

Yapı meselesi aslında bu .Bende insanlara hiç dayanamam gereksiz eğilirim sürekli kazık yerim ama artık oralı olmuyorum. Allahım seni sevdiğimden kulunu da seviyorum deyip balık bilmezse halık bilir deyip kazık yediğim balıkları geride bırakıp başka balıklarla arkadaş oluyorum

Alayım mı diye sorardınız, isterse alırdınız. Size olan tavrına göre de yakınlık kurar ya da uzaklaşırsınız. Arkadaşlık, dostluk bir anda olmaz, sonsuza kadar da sürmez. Kalpleriniz birbirine yakın olduğu ve ısındığı sürece devam eder.

Ben de senin gibiyim cok kullanildim. Artik vazgectim baskalarini mutlu etmekten. Boyle daha iyi tavsiye ederim

Aldığınız şeyleri yaptığınız iyilikleri karşıdaki şahıs için değil Allah rızası için yaparsanız karşılıksız kalmaz nankörlük de görmezsiniz 💕

Aslında alınca mutlu olduğum için alıyorum yada veriyorum. Karşılık beklediğimden değil. Belkide içten içe bekliyorumdur bilmiyorum

Burdan alnın okunmuyor bilmiyorum....

Yazmazsam içimde kalırdı kızma bana olur mu? 😅
Yapma bacım boşver.Bende de aynı durum mevcuttu.Şimdi iyilik yapmayı geçtim ikide laf sokuşturuyorum benden iyisi yok.Bu nasıl dünya düzeni bilemedim.

fazla iyilik insanların suistimal etmesine zemin hazırlar. bunu bir büyüğüm söylemiştim. bende de iflah olmaz bir iyi niyet ve aman yardımcı olayım duygusu vardı. baktım ki benim hayatımdan çalınıyor ve hayat bir kez yaşanıyor sınırladım kendimi.
fırsat bulunca elimden geleni yaparım ama özellikle bu kadar ilgilenmiyorum artık.

Zamaninda bende siz gibiydim elimde varsa benimle birlikte gezmeye gelene de alirdim bi ihtiyac oldugunda da alirdim insanlara hatta bazilar beni enayi yerine koyduklarini bile bile yardim ederdim susardim belli etmezdim. Neler neler de iste sonra b.... yiyin dedim bida zirnik gormediler. Ha yine yardim ederim ama muhtacli insanlara

Ben sizin gibi insanlari sevmiyorum acikcasi. Hani nadiren, arada bir insanlara incelik yapilabilir ama her firsatta birilerine iyilik yapmaya calismak, dusunmek filan itici yani. Cunku sizin gibi insanlar herne kadar "karsilik beklemiyorum" dese bile en ufak şeye alinip kirilip vay kullanildim, vay deger gormedim triplerine girmeye çok musait oluyorlar.

Sizden bisey rica edilmiyorsa bir uzak durun, insanlardan da fazla şey beklemeyin. Beni yoruyor boyle herseyi dusunen sonra da dusunulmeyi bekleyen insanlar hiç cekemiyorum. 👍

Sadece iyi insansınız allah iyişiklerinin karşılığını verir elbet bırak öyle insanlar senden uzak dursun hiç kafaya takma

Enayi değilsiniz ancak insanlar yardım istemeden yardım ettiğiniz için değersiz oluyor. Yapmayın. İstememiş sormamış, sorsa bile hemen evet demeyin müsait değilseniz, istemiyorsanız hayır diyin. İlla ki iyilik yapayım diyorsanız sokak hayvanlarina yardım edin, kimsesiz, fakir insanlara yardım edin.

Enayi değil farkında olduğunuz için, duyarlı, düşünceli demek daha doğru olur. Kendinizin farkındasınız çünkü. İnsanları önemsiyorsunuz, elinizde değil. Çok zor, değişemiyorsunuz, benim gibi..
aşırı sorumluluk duygusu ve çok fazla kendine güven de var altta muhtemelen.

Back
X