• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Enayi miyim?

Elimde iki şey varsa birini bi yakınıma veririm. Paylaşırım ararım sorarım. Bi mesai arkadasım yeni eve tasındı muhabbet esnasında bir seye ihtiyacı oldugunu ama evinin yakınlarında bulamadığını söyledi. Bugun dısarıdayken denk geldi arkadaşı aradım bulup bulmadıgını sordum. Bulmadıgını söyleyince aldım. Şimdi düşündüm de bana al demedi. istemedi.

Kimi böyle düşünsem önemsesem çok çok canımı yaktılar kalbimi kırdılar kadın erkek fark etmez. Hep bir şeyleri anlatmaya kendimi ifade etmeye çalısırken buldum kendimi.

Vazgeçmiştim kimseyi düşünmeyecektim, yine tutamadım kendimi bugün. Niye böyleyim bilmiyorum. Anormal olan ben miyim orada geçip gitmeli miydim bilmiyorum.

Eşim dostum akrabam arkadaşım olmadığını yazmıştım güzel arkadaslıklar kurmaya çalısırken sonucu hep kalp kırıklığı oldu. Nasıl davranacağımı kestiremiyorum artık
Robin Hood Sendromu:)Gecen sene bir terapistin bana söyledigi seydi bu.Anlattiklarinizdan sizde kendimi görüyorum.43 yasindayim ve bu zamana kadar cok canim yandi.Bundan sonra yanmasin diye ugrasiyorum.En kötüsü de en yakinlarinizin bunu yapiyor olmasi.Size tavsiyem degmez.En cok kendinize deger verin.Insanlarin sizi kullandigini, deger vermedigini düsündügünüz anda iliskilerinizi kesip atin.Bir süre caniniz yaniyor ama uzun vadede cok yararli.

Elimde iki şey varsa birini bi yakınıma veririm. Paylaşırım ararım sorarım. Bi mesai arkadasım yeni eve tasındı muhabbet esnasında bir seye ihtiyacı oldugunu ama evinin yakınlarında bulamadığını söyledi. Bugun dısarıdayken denk geldi arkadaşı aradım bulup bulmadıgını sordum. Bulmadıgını söyleyince aldım. Şimdi düşündüm de bana al demedi. istemedi.

Kimi böyle düşünsem önemsesem çok çok canımı yaktılar kalbimi kırdılar kadın erkek fark etmez. Hep bir şeyleri anlatmaya kendimi ifade etmeye çalısırken buldum kendimi.

Vazgeçmiştim kimseyi düşünmeyecektim, yine tutamadım kendimi bugün. Niye böyleyim bilmiyorum. Anormal olan ben miyim orada geçip gitmeli miydim bilmiyorum.

Eşim dostum akrabam arkadaşım olmadığını yazmıştım güzel arkadaslıklar kurmaya çalısırken sonucu hep kalp kırıklığı oldu. Nasıl davranacağımı kestiremiyorum artık
İyilikler yapın ama kimseyi alıştırmayın somra yapmaya mecburmuşsunuz gibi davranıyorlar

Çok iyisiniz 🌸 eskiden bende böyle yapardım ama dediğiniz gibi hep karşılığında nankörlük yaptılar. Şimdi ailem ve eşimin ailesi hariç kimseye iğne ucu kadar iyilik etmiyorum. Bana İyi davranana iyi davranıyorum kötü davranana kötü. Herkes ne ekerse onu biçiyor artık ve böyle daha mutluyum. En azından başım ağrımıyor

Çok iyisiniz 🌸 eskiden bende böyle yapardım ama dediğiniz gibi hep karşılığında nankörlük yaptılar. Şimdi ailem ve eşimin ailesi hariç kimseye iğne ucu kadar iyilik etmiyorum. Bana İyi davranana iyi davranıyorum kötü davranana kötü. Herkes ne ekerse onu biçiyor artık ve böyle daha mutluyum. En azından başım ağrımıyor
Ben de bunu alışkanlık haline getirebilirim umarım :))

Bu olayda bir sorun yok. Ama sizden beklenmeden ve istenmeden iyilik yapmanız sizin açınızdan olumsuz sonuçlara yol açar, anlatmaya çalıştığım bu. Herkes değilse de özellikle iyilik özürlü kişiler enayi olduğunuzu düşünecekler ve sizden fedakârlık yapamayacağınız konularda bile taleplerde bulunacaklar. Iyilik yapmanız elbette güzel bir şey, ama herkese iyilikle yaklaşamazsınız. Onlar ne veriyorsa siz de onu verin, aradaki dengeyi koruyun ki insan ilişkileriniz sizin de istediğiniz şekilde ilerleyebilsin.

Dengeyi koruyamadığım sınırlarımı çizemediğim için bende olan onda da olsun aramız iyi olsun bak bunu o sever diye diye demekki onlarda bunu kendilerinde Hak görüyor

Dengeyi koruyamadığım sınırlarımı çizemediğim için bende olan onda da olsun aramız iyi olsun bak bunu o sever diye diye demekki onlarda bunu kendilerinde Hak görüyor
Anlatmak istediğim şey buydu işte. Bu farkındalığa vardığınıza göre, aslında çözüm de sizde. :)

"Kimi böyle düşünsem önemsesem çok çok canımı yaktılar kalbimi kırdılar"
Birini çok düşünmek değer vermek zaten bu sonucu getirir yani önemsememiş olsanız ne yaparsa yapsın kıramazdı ki sizi. Buna siz izin veriyorsunuz. Sizden bir tane var ve başkasını mutlu edeceğim diye kendinizi üzmeye hakkınız yok kendinize olan saygınız için yapmayın bunu yani en azından. Iyilik yapmak merhametli olmak yardımsever olmak kişilik özelliğiniz olabilir yani bunları yapmadan duramıyor olabilirsiniz ama güzel bir şey yaptınız diye ınsanların size hep güzel karşılık vermesi gerektiğini düşünmeyi bırakın böyle bir beklentiniz olmasın ki gelen kötülüklere karşı daha az yıpranasınız.

Ben de sizin gibiydim yakınlarım ve tanıdıklarımdan gördüm ki o nasılsa böyledir diye kendi kendilerine beni zora sokacak planlar yapıyorlar. Şimdi ilk önce kendimi ve ailemi düşünüyorum. Çocuk vs olunca öncelik değişiyor zaten.

SOnradan enayi miyim?diye düsünecekseniz yapmayın böyle seyler.
Cünkü ben bunda iyi niyet göremiyorm.
Biseyi yaparken karsılık beklememeye calısıyorım.
İnsanız illaki insan görülsün istiyor ama kimse bana al demediyse,enayilik olarak görmem.

SOnradan enayi miyim?diye düsünecekseniz yapmayın böyle seyler.
Cünkü ben bunda iyi niyet göremiyorm.
Biseyi yaparken karsılık beklememeye calısıyorım.
İnsanız illaki insan görülsün istiyor ama kimse bana al demediyse,enayilik olarak görmem.

Benim bahsettiğim çok çok başka bir şey. Yapıp yapıp neden enayi miyim diye düşüneyim. İçimden gelip bir şeyler yapmak istediğimde (karşılığını beklemiyorum ) ama en azından normal insanların bile yapmadığı nankörlükleri gördüğüm işin yazdığım konuyu ne iyi niyet bekliyorum ne karşılık. Normal içimden gelen davranışlar bunlar

Anlatmak istediğim şey buydu işte. Bu farkındalığa vardığınıza göre, aslında çözüm de sizde. :)

Ama ben biri beni düşündüğünde iki katı kırmamak için özen gösteriyorum daha çok dikkat ediyorum. Tartışma esnasında bile çenemi tutarım vsvs

Ne kadar naifsiniz. Ben de yakın gördüğüm kişilerin ihtiyaçlarını karşılamaktan her zaman mutlu olmuşumdur bunu karşılık bekleyerek yapmadığınızı anlayabiliyorum ama her ilişkide bir alma verme dengesi olmalı sürekli veren taraf olunca sonunda üzülüyor insan. Bu arada alma verme dediğim şey maddi şeyler değil, değer ve sevgiden bahsediyorum. Mesela ben insanlara sevgimi kolayca belli edemem sarılıp öpemem kimseyi, soğuk biri olarak görülürüm genelde. Ama ben de değer verdiğimi göstermek için hediye alırım veya ihtiyaçlarını karşılarım sevdiğim insanların. Bunu karşılık bekleyerek yapmam tabiki ama yeri geldiğinde o kişi de kendi tarzında bana değer verdiğini göstermezse kendimi hemen geri çekerim. Onun da hediye alması asla beklemem ama mutlaka bir şekilde verdiğim gibi o değeri almalıyım yoksa ben seviyorum diye devam etmem. Arada kendinizi geri çekmelisiniz bence insanlara yoğun ilgi göstermek de iyi olmuyor

Ne kadar naifsiniz. Ben de yakın gördüğüm kişilerin ihtiyaçlarını karşılamaktan her zaman mutlu olmuşumdur bunu karşılık bekleyerek yapmadığınızı anlayabiliyorum ama her ilişkide bir alma verme dengesi olmalı sürekli veren taraf olunca sonunda üzülüyor insan. Bu arada alma verme dediğim şey maddi şeyler değil, değer ve sevgiden bahsediyorum. Mesela ben insanlara sevgimi kolayca belli edemem sarılıp öpemem kimseyi, soğuk biri olarak görülürüm genelde. Ama ben de değer verdiğimi göstermek için hediye alırım veya ihtiyaçlarını karşılarım sevdiğim insanların. Bunu karşılık bekleyerek yapmam tabiki ama yeri geldiğinde o kişi de kendi tarzında bana değer verdiğini göstermezse kendimi hemen geri çekerim. Onun da hediye alması asla beklemem ama mutlaka bir şekilde verdiğim gibi o değeri almalıyım yoksa ben seviyorum diye devam etmem. Arada kendinizi geri çekmelisiniz bence insanlara yoğun ilgi göstermek de iyi olmuyor

Bu bana yapılsa ben çok mutlu olurdum beni düşünse mutlu olurdum o da mutlu olsun diye düşünüp davranıyorum belki de karşı taraf mutlu olmuyor umurunda bile değil.
Yazdığım bu konudan sonra bugün bile bir olay yaşadım artık Güleryüz bile gösteresim gelmiyor insanlara :/

abiyekuzu26 abiyekuzu26 ben de sizin gibiydim yakin zamana kadar. insanlarin ihtiyaclarini tamamlardim, yurtdisindan memlekete giderken akrabalara cifter cifter hediye alirdim. didinin didisinin torunu oldu diye pahali bir takim alinca sirazenin kaydigini anladim.

anladim ki ben sevgimi bu sekilde gosteriyorum. karsidakine adim atma seklim bir sey alip verme seklinde.. seviyorsam deger veriyorsam bu sekilde gosteriyorum. mumkun degil bir yere eli bos gidemezdim. gittiysem mahcup hissederdim, buyuk ayip etmisim gibi hissederdim.

kendi kendimi telkin ettim. destek almadan atlattim bu sorunu. simdi elim bos gidebiliyorum ve suclu hissetmiyorum.

param da cebimde kaliyor.

bu ya sevginizi ifade etme biciminiz ya da degerli hissetmek arzusu yatiyor altinda..

Ben anlamadım kadın yalvarmamış zorla al dememiş siz kendiniz düşünmüş almışsınız.Bu sebeple de çok iyi biri olduğunuzu vurguluyorsunuz herkese böyle yaparmışsınız. Niye enayi oldunuz , çevremizde herkesin birtakım eksiklikleri var.İlişki seviyesine göre hoşluk yapılır alınır. Evdeyim iş dışında çıkmıyorum canım bişey çekti o da canının çektiği şeyleri anlatıyordu. Arkadaşım da ben o bölgeye gideceğim bugün annemin bir siparişi vardı almaya gideceğim sana da istediğin şeyi alayım mı dedi. Al dedim pahalı bişey hesabına havale yaptım , ramazan günü Allah razı olsun dedim. Bitti şimdi bu arkadaş enayi mi ? iyilik yapıp kakılacaksa ya da bu kadar dert edilecekse düşündüğünüz kadar naif birisi olmuyorsunuz. Enayilik seviyesinde iyi olan farketmez bile ne yaptığını.

. Al dedim pahalı bişey hesabına havale yaptım , ramazan günü Allah razı olsun dedim. Bitti şimdi bu arkadaş enayi mi ? iyilik yapıp kakılacaksa ya da bu kadar dert edilecekse düşündüğünüz kadar naif birisi olmuyorsunuz. Enayilik seviyesinde iyi olan farketmez bile ne yaptığını.

yazdıgım metinde iyiliğin kakıldığını nerden cıkardınız

abiyekuzu26 abiyekuzu26 ben de sizin gibiydim yakin zamana kadar. insanlarin ihtiyaclarini tamamlardim, yurtdisindan memlekete giderken akrabalara cifter cifter hediye alirdim. didinin didisinin torunu oldu diye pahali bir takim alinca sirazenin kaydigini anladim.

anladim ki ben sevgimi bu sekilde gosteriyorum. karsidakine adim atma seklim bir sey alip verme seklinde.. seviyorsam deger veriyorsam bu sekilde gosteriyorum. mumkun degil bir yere eli bos gidemezdim. gittiysem mahcup hissederdim, buyuk ayip etmisim gibi hissederdim.

kendi kendimi telkin ettim. destek almadan atlattim bu sorunu. simdi elim bos gidebiliyorum ve suclu hissetmiyorum.

param da cebimde kaliyor.

bu ya sevginizi ifade etme biciminiz ya da degerli hissetmek arzusu yatiyor altinda..

sanırım ben de tam sizin gibiyim yavas yavas ben de kendimi telkin etmeliyim

Back
X