• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Enayi yerine konmak istemiyorum

ogretmen_083

umutlar bitmesin dostum
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2008
126
2
621
41
İçel Mersin
arkadaşlar sorun eltim,kaynım ve biraz da kayınvalidemle ilgili. ben küçük gelinim. 1 kaynım ve eltim var.yıllarca kayınvaldem önlerine koymuş önlerinden kaldırmış,kadını hizmetçi gibi kullanmışlar,çocuklarına bakmış,her şekilde destek olmuş ama yine de yaranamamış bir kadıncağız..ben ayrı bir şehirde oturuyorum. bayramda seyranda gidiyorum. gittiğimizde ya kavgalı küs olyorlar ya da
biz binbir zahmetle yemek yapıyoruz sofrayı hazırlıyoruz bunlar aşağıdan süzüle süzüle geliyor sofraya oturuyor yiyor ve sinir bir şekilde iniyorlar aşağıyaa.. ben misafir gidiyorum oraya ben yapıyorum o yiyor. buna da kimsde bişe demiyor. benim evim değil,aile büyükleri birşey demiyorlar be ne yapabilirim?kayınvalidemi öylece de bırakamıyorum yazık yardım ediyorum ama enayi de değilim.

aile büyükleri bişey dese kavga çıkacak sanırım, o yüzden demiyolardır,
sen demiyomusun eltine beraber yapalım edelim
ya da çağırmayın hiç, madem zoraki geliyolar

Siz ne kadar k.walidenizin ewinde misafirseniz diğer eltinizde o kadar misafir.

Sizin ayrı bi şehirde olmanız bişey değiştirmez.Orda kaldıgınız müddetçe elinizden geleni zaten yapıosunuzdur. gerisini boşverin hem sadece bayramlarda gidiyomuşsunuz..Üzülmenize degmez..

ona enayilik denmez, yardımseverlik denir.. siz yapmasanız, kayınvalideniz tek başına yapıcak.. buna gönlünüz razı ise yardım etmeyin..

Zaten uzaksınız ve sık görüşmüyorsunuz anladığım kadarıyla..O yüzden ya dayanın bi kaç gün ya da hiç çağırmayın

Ula benim kaynanayı kaynanalıktan reddedicem he, böylelerini okuyunca. Ayda bir ya çağırır ya çağırmaz:19: "Canım gelinim sen akşama kadar çalışıyon, yorgunsundur, bak bugün mantı yaptım gelin bizde yiyin" dese ne var sanki.:44:

Konu sahibi sana gelince, herkes ettiğini bulur sen elinden geleni yap da gerisini boşver. Utanır belki bir gün eltin.:57:

allah bilir eltin kaynananın gözünde daha kıymetlidir.bu dünyada kötünün yeri var.ama sen gönlünü rahat tut.eltin rahatsız olsun.sofra kurulsun yiyeyim,kenara çekileyim tip insanlar,sürekli başkalarının sırtından geçinen,asalak gibi yaşayan insanlardırki,kendilerini akıllı sanıyorlar ama millet arkalarından kimbilir ne diyordur.mesela ben şuan çok kötü şeyler düşünüyorum eltin için.boşver sen canını sıkma laf arasındada arsızlığını yüzüne vur.

Ayda yılda bir geliyormuşsunuz o elti kim bilir kaynanadan neler çekiyor zorunlu olmasa zaten orda oturmaz siz sadece kendinizi düşünüyorsunuz allah bilir bu elti kaynana ile kavga edip küsse sizde eltiye küseceksiniz var böyle yağcı eltiler kaynanaya şirin görünmek için adı üstünde anında el olur gider

Ayda yılda bir geliyormuşsunuz o elti kim bilir kaynanadan neler çekiyor zorunlu olmasa zaten orda oturmaz siz sadece kendinizi düşünüyorsunuz allah bilir bu elti kaynana ile kavga edip küsse sizde eltiye küseceksiniz var böyle yağcı eltiler kaynanaya şirin görünmek için adı üstünde anında el olur gider

size kesinlikle katılmıyorum.eğer kaynanayı sevmiyorsa gelmeyecek.geliyorsa diğer elti çalışıyorken sultan kadınlar gibi baş köşede oturmayacak.kendini zorlayıp iş yapacak.bu başkalarını kullanmaktır.konu sahibi ben niye hizmet ediyorum demiyor,eltimde benim gibi iş yapsın diyor.ben evli değilim ama eltimin önünde hizmekârlık yapamam.bırak eltiyi,kız kardeşim otursun ben önünde çalışayım,yok öyle....bırak kaynanayı annemi bile tanımam valla.

ne desem bilemedim.
tamamen nankörlük. alcan ıslak sopayı ama görmemiş oluyo bazıları ne diyim sen uzakmışsın elinden gelecek birşey varmı?

ayrıca sizin sanırım kaynana probleminiz var.kaynanadan neler çekiyor derken sanki tüm kaynanaları cadı yapmışsınız.kaynanayı terminatör gibi görüp kaçacağınıza,anne yerine koyun. o utansın tavırları değişsin.yaşlı insanlara bu kadar kötü davranan insanlara çok kızıyorum.....

kotuluge karsilik iyilik er kisi isi...
siz bunu yapabiliyosaniz ne mutlu size demekki saglam bi karakteriniz var..
yaptiklarinizi enayilik degil emin olun bu yaptiklarinizi size geri donecek

sanırım yılda birkaç gün görüyorsun eltini ve kaynananı
madem öyle hiç canını sıkma.hoş bir durum değil haklısın ama sürekli bu durumu yaşamadığın için birkaç günlüğüne görmezlikten gelebilirsin bence:31:
birde yaptığını enayilik olarak görme sen insanlık yapıyorsun yanlışı eltin yapıyor.hiç kafana takma boşver canım:97:

bakıyorum da bütün kaynanalar öcü gözünüzde
sanki eltisiyle siz yaşıyorsunuz
çoğunuz kaynanalarınızla büyük sorunlar yaşadığınızı idda ediyorsunuz.
peki biz sizin gerçekten haklı olduğunuz nereden bilelim?
annemden yola çıkarsam benim annemde kayınvalidesine bir türlü meselafeli olamıyor. hep taviz veriyor ve şu zamana kadar babannnem bizim peşimizden ayrılmamış. biz nereye onlar oraya ... bu böyle geldi böyle gidiyor .o kayınvalidesinden çekmiş ama aynısı bir başkasına yapmıyor . yapsaydı o gözü açıklığı ablamın serseri kocasına yapardı yapacağını ...
annem aynı şekilde aşırı fedakar hem babama karşı hem torunlarına , hem şikayetçi hem sesini çıkartmaz .
ben bu yüzden kayınvalidesinin bu kadar fedakar bir kadın olabileceğine inanıyorum!
yani yağ çekme falan değil bence sizin içinizin fesatlığı :19:

Son düzenleme:
bakıyorum da bütün kaynanalar öcü gözünüzde
sanki eltisiyle siz yaşıyorsunuz
çoğunuz kaynanalarınızla büyük sorunlar yaşadığınızı idda ediyorsunuz.
peki biz sizin gerçekten haklı olduğunuz nereden bilelim?
annemden yola çıkarsam benim annemde kayınvalidesine bir türlü meselafeli olamıyor. hep taviz veriyor ve şu zamana kadar babannnem bizim peşimizden ayrılmamış. biz nereye onlar oraya ... bu böyle geldi böyle gidiyor .o kayınvalidesinden çekmiş ama aynısı bir başkasına yapmıyor . yapsaydı o gözü açıklığı ablamın serseri kocasına yapardı yapacağını ...
annem aynı şekilde aşırı fedakar hem babama karşı hem torunlarına , hem şikayetçi hem sesini çıkartmaz .
ben bu yüzden kayınvalidesinin bu kadar fedakar bir kadın olabileceğine inanıyorum!
yani yağ çekme falan değil bence sizin içinizin fesatlığı :19:
henüz bekarsın evlendiğinde anyayı konyayı görürsün umarım bu derdim bölümünde kaynana ile şikayette bulunmazsın, çok toysun kızım!

Ayrıca konu sahibi eltiyi suçluyor yardımcı olmuyor diye daha önce acaba neler oldu aralarında onu bilemiyoruz,şu durumda yardımcı olmayan suçlu görünüyor anlatılanların bir kısmını bilip suçlu olanı yerden yere vurmak kolay

Back
X