Enayi yerine konmak istemiyorum

Ayrıca konu sahibi eltiyi suçluyor yardımcı olmuyor diye daha önce acaba neler oldu aralarında onu bilemiyoruz,şu durumda yardımcı olmayan suçlu görünüyor anlatılanların bir kısmını bilip suçlu olanı yerden yere vurmak kolay

Ama burada zaten konuya dahil olan kisilerin tamamen neler yaptıgını bilemiyoruz ki?
Hic bir konuya malesef sadece sizden dinledik demiyoruz yani.
Peki siz eltinin sucsuz oldugunu nerden biliyorsunuz da yerden yere vuruldugunu düsünüyorsunuz?
İyi olan bir gelini begenmeyen, herseyine bir kulp takan kayınvalide varsa, böyle eltiler de vardır elbet.

Son düzenleme:
Aralarında birsey gecmis olabilir?
Ha! hic birsey yok diyorsanız da eltinizin bencil olusundandır. Hem siz onları da cagırmak zorunda degilsiniz ki? Hadi kayınvalidenizle sorunu var peki sizinle ne sorunu var? Bir problem varsa gelmeye tenezzül etmeyecek geliyorsa da gerektigi gibi davranıcak.

Son düzenleme:
henüz bekarsın evlendiğinde anyayı konyayı görürsün umarım bu derdim bölümünde kaynana ile şikayette bulunmazsın, çok toysun kızım!

kocayı bulsam :9: kaynanaya katlanırımm .
herkes ektiğini biçer o bana iyi olursa , bende ona iyi davranırım ... sanırım bir yağcı eltide ben olacağım :90:

Ayrıca konu sahibi eltiyi suçluyor yardımcı olmuyor diye daha önce acaba neler oldu aralarında onu bilemiyoruz,şu durumda yardımcı olmayan suçlu görünüyor anlatılanların bir kısmını bilip suçlu olanı yerden yere vurmak kolay

eltinin haklı olduğunu nereden çıkartınız o zaman siz değil miydiniz ''Allah bilir o da kaynanasından neler çekiyordur'' diyen ee sizde eltinin tarafını tutup konuyu açan arkadaşı ve kaynanayı niye yerden yere vurdunuz ?!
sizde bilmiyorsunuz tam manasıyla konuyu
bu ne perhiz bu ne lahana turşusu :19:

Ayda yılda bir geliyormuşsunuz o elti kim bilir kaynanadan neler çekiyor zorunlu olmasa zaten orda oturmaz siz sadece kendinizi düşünüyorsunuz allah bilir bu elti kaynana ile kavga edip küsse sizde eltiye küseceksiniz var böyle yağcı eltiler kaynanaya şirin görünmek için adı üstünde anında el olur gider

gülüyorum sana:))) sadece

daha önce aramızda nemi oldu hakaret dolu mesajlara katlandım. doğum yaptım bir hayırlı olsun denmedi,asla görgü kuralları gerği de olsa birgün misafir gibi karşılanmadım 4 yıllık evliyim ve hr yıl 4-5 kez gideriz daha 1 tabak yemeğini yemedim o benim daha çok günümü gördü. sen kime hırslısın bu arada? yoksa elticiğim sen misin :))))))

Aralarında birsey gecmis olabilir?
Ha! hic birsey yok diyorsanız da eltinizin bencil olusundandır. Hem siz onları da cagırmak zorunda degilsiniz ki? Hadi kayınvalidenizle sorunu var peki sizinle ne sorunu var? Bir problem varsa gelmeye tenezzül etmeyecek geliyorsa da gerektigi gibi davranıcak.

canım birde rica minnet çağırıyorlar onlar da havalanıyor. kadın yiyor bari tabağını kaldır demi.. asla asla..yüzsüzlükte var biraz.bnimle sorunu kıskanç diyoır kaynanam ama o da kaynımdan korkuyor. çok sinirli ve hemen küfürler saçan biri kaynım. bulaşmak istemiyorum ama enayi gibi hizmet etmekte istemiyorum.

Son düzenleme:
Baktınız ki yemekten sonra kalkıp gitmeye yelteniyorlar ; tatlı bir dille eltinize ''bana yardım etmeyi düşünmez misin, hem iki laf ederiz mutfakta işleri bölüşürken '' şeklinde diyebilirsiniz.

Hem siz içinizde kalmaz diyeceğiniz hoşlukla dersiniz hemde o belki hatasını anlar.

Anlamaz ise nasılsa arada bir geldiğiniz evin düzenine hiç karışmayın ve asla ama asla söylemeyin kimseye.. Çünkü yine suçlu olan siz olursunuz..

Bu durumlarda sağır ve dilsiz olmak en doğrusu..
................

''Elti- görümce-kayınvalide- kayınpeder-gelin- kayın'' bu altılı gruptan, kişi hangisiyse diğer 5'ine karşı her zaman ketum, mesafeli fakat anlayışlı olmalıdır.

Yoksa
:1:

siz bayramdan bayrama gayret edemiyosunuz duruma kayınvalideniz napsın.sizin yapabilceğiniz bşey yok enayi yerinede konduğunuzu düşünmeyin.rahatsız da olmayın bu durumdan asıl rahatsız olması gereken kaynvalideniz her gün bu olaya katlanmak zorunda kalıyor.büyüğüne yapan size hayli hayli yapar.birde ayrıca katlanmak değilki bu sonuçta kayınvalidenize yardım etmiş oluyorsunuz enayi yerine konduğunuzu düşünmeyin sizin yaptığınız saygılı bi davranış.yaptığının yanlış olduğunu anlayamayan utansın.siz rahat olun bence Allah kayınvalinize sabır versin diye dua edin o her gün katlanmak zorunda.

canım birde rica minnet çağırıyorlar onlar da havalanıyor. kadın yiyor bari tabağını kaldır demi.. asla asla..yüzsüzlükte var biraz.bnimle sorunu kıskanç diyoır kaynanam ama o da kaynımdan korkuyor. çok sinirli ve hemen küfürler saçan biri kaynım. bulaşmak istemiyorum ama enayi gibi hizmet etmekte istemiyorum.

Düsündügüm gibi bence kayınvalidenizin ısrarı, üzerine düsmesi sonucunda eltiniz böyle davranıyor.

Son düzenleme:
daha önce aramızda nemi oldu hakaret dolu mesajlara katlandım. doğum yaptım bir hayırlı olsun denmedi,asla görgü kuralları gerği de olsa birgün misafir gibi karşılanmadım 4 yıllık evliyim ve hr yıl 4-5 kez gideriz daha 1 tabak yemeğini yemedim o benim daha çok günümü gördü. sen kime hırslısın bu arada? yoksa elticiğim sen misin :))))))
yok değilim ben iki eltimede kocayı bulan benim, çok mutlular senin eltinde çekilir tip değilmiş bana karşı eltilerim saygılı kocasıda manyakmış küfür olayları !

canını sıkma boşver kayınvaliden sana hakettiğin değeri veriyorsa sen yap yardımını o ister yapsın ister yapmasın. zaten nadir gidiyormussun. o olmasaydı sen yine yapcaktın zaten yediği iki kap yemekse helal et gitsin.

Konuları karıştırdım, bu yüzden mesajı sildim. :)

Son düzenleme:
Öncelikle burda konu açıyorsanız her yoruma açık olacaksınız, hep istediğiniz türden yorum alamazsınız olumsuz eleştiriler de gelecektir.
Herkes bir ihtimal üzerine yorum yapıyor nedeni konuyu tam olarak açıklamamanız. Ema da belki eltinin mağsum kayınvalidenin hatalı olduğunu var sayarak yorum yaptı, niye herkes saldırdı anlamadım.
Siz yılda 4-5 defa gidiyormuşsunuz, toplamda belki bir ay bile yapmıyordur o elti on iki ay orda kayınvalideyle aralarında ne yaşandı bitti biz bilemeyiz. Elti belki kötü belki kayınvalidene tepki olarak yapıyor.
Ayrıca ben de aileme uzaktayım, kaç saatlik yoldan gelirim hemen anneme yardım ederim ablam, kızkardeşim yapmazlar. Ben orda onlar yapmıyor ben enayi miyim diyemem çünkü ben annem için yapıyorum onun yorulduğunu düşündüğüm için yapıyorum.
Tabi gider kızkardeşime ablama söylenirim niye yardım etmiyorsunuz diye, sen onu yapamıyorsun senin işin zor el sonuçta.
Eltinin tavrı zaten sana değil kayınvalidene anladığım kadarıyla. Asıl hatalı olan da kayınvaliden, madem surat asarak geliyorlar sanki lutfediyorlarmış gibi yemek yiyorlar çağırmasın, gelmesinler, yardım de etmesinler.
Kayınvaliden de ne seni enayi gibi hissettirir ne de kendini, rahatına bakar.

Son düzenleme:
çok görüşmüyorsanız takma kafanı benim eltim rahmetli kayın validemin evinde bir gün bulaşık yıkamadı kayınvalidemin son zamanlarda tüm temizlik işlerini ben yapıyordum ben enayi oluyorum galiba bu arada:44::27:

çağırmayın ozaman her gittiğinde ağırlamak zorundamısın onları
tepkini belli et kaynanana okadarda değil

Sana kendi ailemden örnek vereyim, belki bir faydası olur.
Benim eltimin k.valide ile arası iyiyse, k.valideme gidince mutfakta 4 döner.
Fıldır fıldır her işe koşar. Mutfak dar ve ben bebekli olduğum için bana "sen otur" der k.validem.

Ama ne zaman ki arası bozuksa k.valide ile..
Mesela kendisine birşey almak için para istemişse, ama k.valide verememişse..
O zaman kanlı bıçaklı küser k.valideye..
Yemeğini yer, çekilir koltuğuna oturur..
O zaman k.valide yalnız kalır, ben yardım ederim.

Yani k.valide ile arası iyiyse yardım eder, değilse formaliteden yemeğini yer, ama asla yardım etmez.
Belki sizin eltinizde de durum böyledir.

Bana geldiğinde de asla yardım etmez. Çünkü benimle arası hep bozuktur. Birbirimizi sevmeyiz hiç.
Ben de ona yardım etmem.
Öyle geçinir gideriz..

Back
X