Endişe ,korku....

galedere

Üye
Kayıtlı Üye
21 Mart 2017
72
161
23
45
Merhaba değerli hanımlar.
Yaklaşık 15 yıldır eşimin memleketinde yaşıyorum.İlk yıllar hayata daha pozitif baktığım için farketmediğim sorunlar son bir kaç yıldır beni git gide tüketir hale getirdi.

Eş ailesiyle aynı binada olmak ,kültür farklılığı bu aileye ve bu şehre ait olamamak yordu beni.

Sorunlarımın üstesinden gelemediğim için kendi kabuğuma çekildim iyice.

Bulunduğum şehirde çalışma ortamım ,arkadaş çevrem çok güzel.Bunların rahatlığı beni buraya bağlasa da mutsuzum.İçimdeki boşluğu dolduramıyorum.Şehir imkanları iyi değil.Artık gitmek istiyorum ama cesaretim yok.

Yeni bir şehir ,yeni bir ortam ,çalışma hayatı beni ürkütüyor.Alışmışım sakinliğe , yapabilir miyim bilmiyorum.Durdukça da kendimi yiyorum.Aklım sürekli gitmekte olunca burda elim birşeye gitmiyor.

Uzun yıllar sakin bir yerde çalışıp büyük şehire gidenlerin özellikle fikirlerini öğrenmek isterim.Risk alıp gitmek mi yoksa rahatı bozmayıp mutsuz yaşamak mı?

Kararım gitmek ama ,işte amaların da sonu gelmiyor.

aynı sıkıntı bendede var okdar sakın ve rahat yerdeyızki. sosyallık denen bırşey yok ama.ben alıştığım için sıkıntı değil.buyuk şehıre tayınımız çıktı araftayım..keşke hep burda kalsak dıyorum.

Merhaba değerli hanımlar.
Yaklaşık 15 yıldır eşimin memleketinde yaşıyorum.İlk yıllar hayata daha pozitif baktığım için farketmediğim sorunlar son bir kaç yıldır beni git gide tüketir hale getirdi.

Eş ailesiyle aynı binada olmak ,kültür farklılığı bu aileye ve bu şehre ait olamamak yordu beni.

Sorunlarımın üstesinden gelemediğim için kendi kabuğuma çekildim iyice.

Bulunduğum şehirde çalışma ortamım ,arkadaş çevrem çok güzel.Bunların rahatlığı beni buraya bağlasa da mutsuzum.İçimdeki boşluğu dolduramıyorum.Şehir imkanları iyi değil.Artık gitmek istiyorum ama cesaretim yok.

Yeni bir şehir ,yeni bir ortam ,çalışma hayatı beni ürkütüyor.Alışmışım sakinliğe , yapabilir miyim bilmiyorum.Durdukça da kendimi yiyorum.Aklım sürekli gitmekte olunca burda elim birşeye gitmiyor.

Uzun yıllar sakin bir yerde çalışıp büyük şehire gidenlerin özellikle fikirlerini öğrenmek isterim.Risk alıp gitmek mi yoksa rahatı bozmayıp mutsuz yaşamak mı?

Kararım gitmek ama ,işte amaların da sonu gelmiyor.
Rahatliginizdan, şakinlikten memnunsunuz..Gitmek niye?
Yada bu sakinliğe yakın bir şehre geçebilirsiniz. İlla ki büyük şehir e gitmek şart değil.

İnsanın aklı hep kendinde olmayanda. Yanlış anlama suçlama amaçlı demiyorum bende öyleyim çoğu insan da öyledir. Sonucta başka şehir olsa yine işe gidecek eve gelip yemek yapıp cocuk bakacak vs. Aynı şeyler olacak yani nebileyim

İki çocuğum var.Tayinle beraber gideceğiz .
Yani örnek veriyorum İstanbula gidip şişlide, besiktaşta yaşayıp sosyal etkinliklere katılacaksanız kısacası şehrin göbeğinde olacaksanız evet fakat gidip Ümraniyede,dudulluda keşmekesin için de yaşayacaksınız hayır.Bakın ikisi de Metropol İSTANBUL..

Büyük şehirlerdekiler de tam tersi sakin bir şehir istiyor. Ben doğma büyüme İstanbul' luyum. Artık o kadar yoruldum ki bu şehirden. Üniversiteyi Isparta' nın küçük bir köyünde okudum. Nasıl mutsuzdum çünkü kalabalığa alışmıtım. İnsanlar burda nasıl yaşıyor diyordum. Şimdi o kadar özlüyorum ki o köy hayatını. Eğer aile apartmanında oturmak ise tek sıkıntı farklı bir eve taşının ama büyük şehire gelip kendinizi daha da yaşlandırmayın .

Cok zorlanırsınız
Büyük sehirde hayat hep bir kosturmaca
Şartlar daha agır trafik olsun havası olsun fiyatlar olsun kücük sehire göre cok daha kötü

Yani örnek veriyorum İstanbula gidip şişlide, besiktaşta yaşayıp sosyal etkinliklere katılacaksanız kısacası şehrin göbeğinde olacaksanız evet fakat gidip Ümraniyede,dudulluda keşmekesin için de yaşayacaksınız hayır.Bakın ikisi de Metropol İSTANBUL..

İstanbul beni hep korkutmuştur.
İnanın sene de 2-3 kere eğitime gidiyoruz.
Ciddi anlamda Şehir de kendimi savunmasız hissediyorum, çocuk gibi oluyorum.
Hani çıkıp şöyle Mısır çarşısına gideyim, Ayasofya ya gideyim. Ama yok cidden korkuyorum ve korkuma isim bulamadığım için kendimi bu konu da telkin edemiyorum. Ben İstanbul'a Türkiye'nin başkenti gözüyle bakarım. Y.dışın da İstanbul'la acayip övünürüm, sanki babamın memleketiymişçesine ama tırt gidince ya otel de yada eğitim de otururum. :kızgın:

Sanirim avantajiniz esinizin ailesi ile ayni apartmanda yasamamak olur. Bu bile nefes almaniza yetebilir belki ama eksilerini de dusunup kararinizi verin. Hakkinizda hayirlisi olsun.

Teşekkür ediyorum cevaplarınız için.Derdim büyük şehire gitmek değil ama tayin sorunumuz olduğu için İstanbul'dan başka pek şansım yok maalesef.

Gittiğim yere kendimide götüreceğimin farkındayım.Gözüm yükseklerde de değil.Ama en azından kahvelerin arasından geçmeden yürüyebileceğim bir yol,daraldığımda markete gideceğime kendimi dinleyebileceğim bir parka giderim diye umuyorum.Bilmiyorum belki de dertsiz başıma dert arıyorum.

Back
X