Hanımlar selam. 4 yaşındaki oğlumu anaokuluna kayıt ettirdim. Geçen hafta oryantasyon süreciydi. Kafamda çok fazla soru işareti var. Çocuğunu kreşe anaokuluna gönderen anneler, okul öncesi öğretmenleri beni biraz rahatlatın lütfen.

1. Çocuk okulda yemediği zaman ne yapıyorlar? Yedirmeye çalışırlar mı yoksa kendi haline mi bırakıyorlar? Bütün gün çocuğun aç kaldığını düşünemiyorum. Bazı yiyecekleri kendi başına yiyemez mesala çorba gibi. Yada kahvaltıda kısıtlı şeyler yer peynir zeytin yemez. Ben onun yediği şeyleri veriyorum. Okulda seçme şansı olmayınca aç mı kalacak bu çocuk? Çünkü benim oğlum bütün gün aç bıraksam duracak bi çocuk, öyle neyse sevmesemde yiyeyim karnım doysun demez.

2. Terlemesini falan kontrol ederler mi? Havalar dengesizleşince triko kazakla gönderdim bi gün ama öğleden sonra baya hava ısındı. Yine de çocuk o kıyafetle geri geldi. Kimbilir ne kadar bunalmıştır. 2 tane yedek kıyafet koymuştum değişirler diye ama. Normal mi bu?
3.Bahçeye çıkarırken falan soğuksa üstlerini giydirirler mi?
4. Bu bilgileri her gün sorsam çok bunaltmış olur muyum? Ne yedi nasıl geçti gün gibi?
Tamam anne gibi bakamazlar elbet 1 çocukla baş etmeye çalışıyoruz biz onlar 10 çocukla. Ama yine de bu yaş hala bakıma ihtiyaç olan bir yaş ve benim aklım çok fazla kalıyor ne yedi ne yemedi vs diye. Öğretmeniyle konuşacağım zaten ama ben fazla mı beklentiliyim?