• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Endişeliyim

Merhaba

Ben türkiye`nin bir cok yerine gittim.Van insanlari aklimda kaldi.Cok sicak ve iyi niyetli insanlar ayni zamanda cok da dürüst olduklarini düsünüyorum.Gezdigimiz o kadar yer icinde bizi kaziklamaya calismayan insanlardandi.Bir de cok güzel bir sehir.Van Gölü bambaska bir hava katiyor sehire.Bence korkmayin alisacacaksiniz seviceksi niz.
Severim inşallah hemencecik.

Bizde eşimin işi dolayısıyla güneydoguya geldik ilk tayinimz ciktiginda duyan herkes aaa orası terör bölgesi ne yapacaksiniz orda gitmeyin bosverin vs seyler söylediler. Bizde korktuk haliyle ama daha iyi şartlar olacagi icin (maddi açıdan) geldik ve cok sevdik esim is ortamini sevdi ben arkadas edindim ve uzun bi süre gitmeyi dusunmuyoruz burdan tek sorunumuz memleketimize uzak olmasi onun disinda hersey guzel sehir kucuk sakin insanları cok sıcak kanlı.medyada hersey bambaska lanse ediliyor ama gercekten öyle degilmis onu gördük tabi biraz da şans işi Allah iyi insanlarla karsılastırsın sizi..
Benim evimde uzak olacak sık gelip gidemem belki hayatım orda grçecek yakın bir yer olsa haftasonu gelip giderdim ama şimdi öyle olmayacak

Benim evimde uzak olacak sık gelip gidemem belki hayatım orda grçecek yakın bir yer olsa haftasonu gelip giderdim ama şimdi öyle olmayacak
Zamanla ona da alısıyor insan yeni çevre yeni arkadasliklar derken bi bakmissiniz kendi hayatinizi kurmus oluyosunuz. Tatillerde gdersiniz aileniz gelir. Biz buraya geleli 7 ay oldu bu sürede iki kere benim ailem bir kere esimin ailesi geldi iki kere de biz gittik ay sonunda yine gidicez.. zamanla yollarda kısaliyormuş gibi geliyor zaten: ) herseye alısıyor insan siz yeterki ön yargılı olmayın.

Zamanla ona da alısıyor insan yeni çevre yeni arkadasliklar derken bi bakmissiniz kendi hayatinizi kurmus oluyosunuz. Tatillerde gdersiniz aileniz gelir. Biz buraya geleli 7 ay oldu bu sürede iki kere benim ailem bir kere esimin ailesi geldi iki kere de biz gittik ay sonunda yine gidicez.. zamanla yollarda kısaliyormuş gibi geliyor zaten: ) herseye alısıyor insan siz yeterki ön yargılı olmayın.
Evet önyargı olunca en ufak bir problem bile çok büyük gibi gelecel çünkü

Vanlilar cok iyidir komsumuz arkadaslarim vanlidir.ben onlardaki saygiyi ilgiyi kimsede gormedim.30 yillik komsumuzun evine geleyim daha kapida sanki bir kral geliyor gibi karsiliyorlar.siz oraya gittiginizde soguk tavirli uzak olursaniz tabiki yakinlik kuramazsiniz.

Van aslında şehirle alakası da pek yok yani benle alakalı biraz. Yani urfa antep de olsa aynı endişeyi taşırdım. Yaşım büyüdükçe daha cesaretli olmam gerekirken tam tersi oldu daha endişeli oldum. Kaygılar içindeyim. Geçen hafta hastaneye gittim denk geldi orda bir mühendisle tanıştım. Konuştuk biraz ben kamuya atanmıştım ama insanların hiçbirini sevemedim orda bunaldım işe gidesim gelmedi istifa ettim en sonunda dedi. Başka bir şehire atanmış bu arada. Benim için de insanlar önemli galiba.
8 sene kaldım van da. Kışın evden dışarı pek çıkmazsınız malum çok soğuk. Tek aktivite canlı müzik ve 101 oynamak. Yazın Akdamar adası falan Gevaş güzel yerler gezersiniz. Çalışanların çoğu zaten sizin gibi dışardan gelme olduğu için sorun yaşayacağınızı sanmıyorum. Ama çoğu Doğu şehrinden daha iyidir emin olun bu konuda

8 sene kaldım van da. Kışın evden dışarı pek çıkmazsınız malum çok soğuk. Tek aktivite canlı müzik ve 101 oynamak. Yazın Akdamar adası falan Gevaş güzel yerler gezersiniz. Çalışanların çoğu zaten sizin gibi dışardan gelme olduğu için sorun yaşayacağınızı sanmıyorum. Ama çoğu Doğu şehrinden daha iyidir emin olun bu konuda
İnşallah bir sorun yaşamam ben de alışırım :)

Önyargılı olmamak gerek bir de Van tamam çok güzel bir yer falan ama sen yine de beklentlerini ortalama bir seviyede tutarsan daha fazla memnun kalırsın orda geçireceğin zamandan diye düşünüyorum. 3 yıl önce atamam yapıldığında kendimi en kötüsüne hazırlayarak gelmiştim ama çok çok daha iyi şartlarla karşılaştım. Van'a 2 kere gidebildim ve her gidişimden çok memnun kaldım. Bir de şöyle bir durum var küçük yerler olduğu için kurulan ilişkiler daha sıcak daha samimi içten oluyor. Yalnızlık çekeceğinizi düşünmüyorum. Sadece aileden uzak olmak alışana kadar zorlayabilir.

Merhaba, öncelikle şunu söyliyim 3 yıl Van'da çalıştım, geçtiğimiz eylülde batıya geldim,ama o kadar özledim ki Van'ı yarına uçak bileti aldım :)
Çok şanslısınız, Van o kadar güzel bir yer ki...Gölü, insanları, adası, inci kefali, küçücük ama sıcacık avm'si, gelmeyen yazı, bitmeyen kışı, yerden kalkmayan karı...İnanın her şeyiyle çok güzel bi yer.Sık sık pişman oluyorum batıya geldiğime, geldiğim yeri hiç sevemedim.
Doğuya giderken ağlayarak gideceksiniz, ama dönerken de ağlayarak geri döneceksiniz buna emin olun.Çevre edinemem diye bi endişeniz olmasın, doğudaki memurlar hep 20li yaşlarda, ister istemez yaş çekiyor ortam kuruluyor :)
Detaylı sorularınız olursa özelden yazabilirsiniz

Bence çok mutlu olursunuz
Benimde van a gitme durumum vardı, herkesten çok güzel yorumlar aldım, orda çalışan eş dost akrabalar hep mutlu ayrılmış
Ama şimdi başka bir Doğu iline geldim ama burada güzel, insanları sıcakkanlı, çok şükür sevdim bile şimdiden.

Bence çok mutlu olursunuz
Benimde van a gitme durumum vardı, herkesten çok güzel yorumlar aldım, orda çalışan eş dost akrabalar hep mutlu ayrılmış
Ama şimdi başka bir Doğu iline geldim ama burada güzel, insanları sıcakkanlı, çok şükür sevdim bile şimdiden.
Neresi acaba merak ettim

Back
X