(endometrioma) çikolata kisti olup zamanla yarışanlar..

bende tecrübelerimi paylaşmak isterim bende bu endo yüzünden çok çektim ben amaliyat oldum sağ yumurtalığım malesef çalışmıyor tek yumurtayla 3 tüp denedim 15 yıl oldu evleneli aslında çok uzun bi tedavi geçirdim ama olmadı taki antalyada bi drla tanışıncaya kadar şuan oğlum 4 aylık 15 yıl aradım onu rabbim herkeze nasip etsin inşallah

Encan Rabbim oğluna uzun sağlıklı hayırlı ömürler versin maşallah çok tatlı beni sorarsanız 3 tüp bebek denemesi ve negatif sonuç ve kistlerin büyümesi derken baya zor günler geçirdim ve hala arife gününü acilde geçirdim çok fazla sancım oldu ve istifar ettim sürekli rabbim hepimizin yardımcısı olsun inşallah hepimize sağlıklı evlatlar nasip etsin de bu hastalıktan kurtulalım artık çocuk için değilde hastalık beni çok yıprattı ve negatif sonuçları almak pisikolajimi bozdu bir sene ara vereyim hiç bir şey yapmayacağım diyorum ama yaşım 33 şuan yumurta rezervim az hormonlar alt üst ilerde nasıl olur bilmiyorum

arkadaşlar günaydın doğum kontrol hapının bir kutusunu bitirdim
ama adetim 4 gün gecikti anlam veremedim normalde düzene girmesi gerekmez miydi?
adetim hep gecikir zaten benimde yinede şaşırdım 2 gün önce test yaptım belkide korunurken hamile kalmışımdır diye negatif çıktı.
1 kutu daha kullandıktan sonra ilacı muayeneye gidicem kist gitmiş mi diye?

bu arada TAHLİL sonuçlarımı yazıyorum arkadaşlar bilenler yorum yapsın lütfen değerler normal mi?
doktoruma gösterememiştim sonuçları..

TSH : 0,62

FSH : 6,89

LH : 12,26

PROLAKTİN : 18,97

ESTRADİOL : 35

PROGESTERON :0,10

sonuçların iyiymiş.. bende de oldu aynısı gineradan sonra 1 ay adet olmadım..dün leke geldi bugün de çook çok az...sen de gelişmeler ne??

Dr. Muayenesi bugundu.sonunda benim de tedavim basliyor.cok heyecanlıyım. .dua edin benim icin de..hepimiz en kisa zamanda bebislerimize kavusuruz insallah..

Gonal-f 225 ve merional basladi.. happytobe sen ne kullanmistin?hangi dozda..bi de nasilsin canim?her seyi atlatmana sevindim.

Buradan da sorayim kizlar lutfen cevap verin gonal f ve merrional kullaniyorum siz iğneleri saat cta yaptiniz..ben ne zaman yapsam..hemsire sabah aksam dedi saat vermedi..

bugün opu yapıldı tüm korkularımıza rağmen 14 yumurta toplandı.. beklenen 4 5 ti oysa dr.fazla olmaz demişti..şükür atlattık bu aşamayı..kanamam ve çok ağrım oldu..her şeye her şeye değer yeter ki sonu mutlu olsun Allahım.. yarın bakalım kaç tanesi döllenecek..

canım hadi geçmiş olsun işin zor kısmını atlattın, bundan sonrası daha kolay alacak

inşallah bol bol kaliteli embriyon oluşur :)

bu arada ben de sonucumu aldım, hamileyim :)

canım hadi geçmiş olsun işin zor kısmını atlattın, bundan sonrası daha kolay alacak

inşallah bol bol kaliteli embriyon oluşur :)

bu arada ben de sonucumu aldım, hamileyim :)

nasıl sevindim bilemezsin...eşime sürekli anlatıyorum..arkadaşın opu su olmuş..bak şimdi beklemedeymiş..aaa hamileymiş... :) en kısa zamanda kalp atışlarını da duyarsın inşallah..

benim opu işlemi epey kötü geçti.. 25 dk.falan sürmüş.içerde ağrıdan ayıldım aniden ağrıyor diye . sonra tekrar bayılmışım.. kanama falan oldu.. dr demişti ama kistin arkasındaki yumurtalara da ulaşabilmek için kistten geçecez diye..sonda falan takmişlar içerde.. neyse sonra dehşet bi ağrı vardı ama şükür iyiyim şimdi..
haberi geldi 14 toplanan 11 olgun çıkmış..7 si döllenmiş. :)

benim opu işlemi epey kötü geçti.. 25 dk.falan sürmüş.içerde ağrıdan ayıldım aniden ağrıyor diye . sonra tekrar bayılmışım.. kanama falan oldu.. dr demişti ama kistin arkasındaki yumurtalara da ulaşabilmek için kistten geçecez diye..sonda falan takmişlar içerde.. neyse sonra dehşet bi ağrı vardı ama şükür iyiyim şimdi..
haberi geldi 14 toplanan 11 olgun çıkmış..7 si döllenmiş. :)

bak ne güzel acıların boşa çıkmamış :) inşallah sağ salim atlatırlar önlerindeki günleri biliyorsunki bizim kistlerimiz nedeniyle yumurtalarımız olgun çıkmıyor genellikle

opu malesef biraz can sıkıcı ama sonrası çok kolay :)) hayırlısıyla transferin gerçekleşir inşallah sonrasında senin de güzel haberini alırız habersiz bırakma olur mu laboratuvardan gelecek sonucu merak ediyorum :)

bak ne güzel acıların boşa çıkmamış :) inşallah sağ salim atlatırlar önlerindeki günleri biliyorsunki bizim kistlerimiz nedeniyle yumurtalarımız olgun çıkmıyor genellikle

opu malesef biraz can sıkıcı ama sonrası çok kolay :)) hayırlısıyla transferin gerçekleşir inşallah sonrasında senin de güzel haberini alırız habersiz bırakma olur mu laboratuvardan gelecek sonucu merak ediyorum :)

ne zaman ararlar ki bi daha??? gün gün mü haber veriyorlar yoksa 3. gün falan mı?? ayyy heyecanlandım..inşallah ben de senin gibi mutlu haberi veririm buradan..

ne zaman ararlar ki bi daha??? gün gün mü haber veriyorlar yoksa 3. gün falan mı?? ayyy heyecanlandım..inşallah ben de senin gibi mutlu haberi veririm buradan..

canım gün gün arıyorlar öğleden sonraları ayy çok heyecanlandım bak bende şimdi hergün heyecanla aramalarını bekledğim aklıma geldi

sen de hayırlısıyla hamileyim diye yazacaksın buraya :D

Merhaba , yazacaklarımı şöyle bir düşündümde uzun bir yazı olacağından elimden geldiğince kısaltmaya karar verdim.
inşallah sizlere biraz moral olur.
18 yaşında endometriozis teşhisi kondu 11 cm di acil laparaskopi . 19 yaşında tekrar etti 6 cm di fakat ca12 yüksek çıktı 2 gün içinde acil açık ameliyat oldum. ssk hastanesiydi ama nasıl olduysa profosöre denk geldim ve yumurtalıklarıma hiç zarar vermedi. bana hemen evlenip doğurmalısın yoksa içerisi yapışır ve hamile kalamazsın dedi. yıl 1998 ben daha 19 yaşındayım ve evlenmek için aday bile yok. Evlenmem 10 yılı buldu :1:
1 sene çocuk olmayınca doğru doktora. eşimede banada tahliller, ultrasonlar.. en sonunda aşılama dediler. iki kere aşılama tutmayınca tüp bebek dediler. bu arada ilk HSG çekildi. doktor normal dedi. iki de tüp bebek yine tutmayınca ilk merkeze bay bay dedik.
başka bir hastane bulduk tavsiye üzerine. elimizdeki HSG filmine göre doktorum pes etmedi ve tam 5 kere de orada denedik.
yapışıklar bir yanda, kistler bir yanda, her seferinde azalan yumurtalar bir yanda, moral bozukluğu hepsinden beter..bu arada 5 sene geçti..
doktorum pes etmedi beni kendi elleriyle başka bir hastaneye götürdü senin dosyanı kapatamam sende ışık görüyorum dedi.
görüşmeye gittik doktor ilk önce HSG eski yenisini çektir gel dedi bu arada doğum kontrol hapı başladı.
HSG çekildi, tüplerden birinde sızma varmış ve embriyonun tutmasını engelliyormuş hemen ameliyat dedi :18:
Diğer doktorum laparoskopi uzmanı ayarladı onu sıkı sıkı tembihleyerek risklerimden bahsetti ve neler yapmaması gerektiğini söyledi.
ameliyat oldum ve tüplerden birini kestiler, doktorun amacı tüpü çıkarmaktı fakat bu kistler o kadar yapışıklığa neden olmuşki doktor çıkarmanın mümkün olmadığını sadece keserek zorunda olduğunu söyledi.
Bunca yıllık doktor olduğunu ve böyle bir vakayla karşılaşmadığını, kitap yazdığını ve görüntüleri iznimiz olursa kullanmak istediğini, zarar vermeden ameliyatı bitirmenin kendisi için büyük bir başarı olduğunu söyledi.
İki kutu doğum kontol hapı ve ameliyatın 11 gün ardından tüp bebek ilaçlarına başladık.
5 sene sonra 8. denemede mutlu son. şuan 15 haftalık gebeyim sizleri çok iyi anlıyorum. ameliyat olsanızda bu kistler ömür boyu bizimle kurtulmamız imkansız, sürekli ürüyorlar..
şu 15 haftayı anlatsam bi bu kadar daha sürer kanamalar, sancılar, previa totalis (plesanta rahim ağzını kapatmış, erken doğum riski)şimdide kum döküyorum ve antibiyotik kullanmam lazımmış :(
Hala kistlerim var ve bu yüzden gebeliğim çok sancılı geçecekmiş.
Kistleri olanlar mücadeleden vazgeçmeyin, hepinize duam benim kadar uğraşmadan yavrularınıza kavuşmanız ve banada hayırlısıyla kavuşmam için dua etmeniz.. :3:

Merhaba , yazacaklarımı şöyle bir düşündümde uzun bir yazı olacağından elimden geldiğince kısaltmaya karar verdim.
inşallah sizlere biraz moral olur.
18 yaşında endometriozis teşhisi kondu 11 cm di acil laparaskopi . 19 yaşında tekrar etti 6 cm di fakat ca12 yüksek çıktı 2 gün içinde acil açık ameliyat oldum. ssk hastanesiydi ama nasıl olduysa profosöre denk geldim ve yumurtalıklarıma hiç zarar vermedi. bana hemen evlenip doğurmalısın yoksa içerisi yapışır ve hamile kalamazsın dedi. yıl 1998 ben daha 19 yaşındayım ve evlenmek için aday bile yok. Evlenmem 10 yılı buldu :1:
1 sene çocuk olmayınca doğru doktora. eşimede banada tahliller, ultrasonlar.. en sonunda aşılama dediler. iki kere aşılama tutmayınca tüp bebek dediler. bu arada ilk HSG çekildi. doktor normal dedi. iki de tüp bebek yine tutmayınca ilk merkeze bay bay dedik.
başka bir hastane bulduk tavsiye üzerine. elimizdeki HSG filmine göre doktorum pes etmedi ve tam 5 kere de orada denedik.
yapışıklar bir yanda, kistler bir yanda, her seferinde azalan yumurtalar bir yanda, moral bozukluğu hepsinden beter..bu arada 5 sene geçti..
doktorum pes etmedi beni kendi elleriyle başka bir hastaneye götürdü senin dosyanı kapatamam sende ışık görüyorum dedi.
görüşmeye gittik doktor ilk önce HSG eski yenisini çektir gel dedi bu arada doğum kontrol hapı başladı.
HSG çekildi, tüplerden birinde sızma varmış ve embriyonun tutmasını engelliyormuş hemen ameliyat dedi :18:
Diğer doktorum laparoskopi uzmanı ayarladı onu sıkı sıkı tembihleyerek risklerimden bahsetti ve neler yapmaması gerektiğini söyledi.
ameliyat oldum ve tüplerden birini kestiler, doktorun amacı tüpü çıkarmaktı fakat bu kistler o kadar yapışıklığa neden olmuşki doktor çıkarmanın mümkün olmadığını sadece keserek zorunda olduğunu söyledi.
Bunca yıllık doktor olduğunu ve böyle bir vakayla karşılaşmadığını, kitap yazdığını ve görüntüleri iznimiz olursa kullanmak istediğini, zarar vermeden ameliyatı bitirmenin kendisi için büyük bir başarı olduğunu söyledi.
İki kutu doğum kontol hapı ve ameliyatın 11 gün ardından tüp bebek ilaçlarına başladık.
5 sene sonra 8. denemede mutlu son. şuan 15 haftalık gebeyim sizleri çok iyi anlıyorum. ameliyat olsanızda bu kistler ömür boyu bizimle kurtulmamız imkansız, sürekli ürüyorlar..
şu 15 haftayı anlatsam bi bu kadar daha sürer kanamalar, sancılar, previa totalis (plesanta rahim ağzını kapatmış, erken doğum riski)şimdide kum döküyorum ve antibiyotik kullanmam lazımmış :(
Hala kistlerim var ve bu yüzden gebeliğim çok sancılı geçecekmiş.
Kistleri olanlar mücadeleden vazgeçmeyin, hepinize duam benim kadar uğraşmadan yavrularınıza kavuşmanız ve banada hayırlısıyla kavuşmam için dua etmeniz.. :3:

canım çok geçmiş olsun, neyseki artık hepsi geride kaldı bundan sonra biraz sıkıntı çekeceksin belki ama sonra bir bakacaksın hoop bebeğin kucağında :)

canım çok geçmiş olsun, neyseki artık hepsi geride kaldı bundan sonra biraz sıkıntı çekeceksin belki ama sonra bir bakacaksın hoop bebeğin kucağında :)

Canim yaa neler yasamissin sen oyle buyuk gecmis olsun ki olmus da..hayirlisla bebegine kavusmani dilerim..benim icin de dua et olur mu?

Yaa kusura bakmayin yanlis yere yazdim.sinope ye yazacaktim.tlfdan yaziyorum suan da..neyse sinope ve happytobe basima ne geldi off aglaya aglaya geldim merkeze..dun aradim hemşire yokmus embriyolog ile konuştum. Dondurulacagi soylendi.bende sok ama taze transfer yapilacakti dedim.bilmiyorum oyle bildirilmis dedi..sabahi zor ettik aradik tekrar hemşirenin de bilgisi yok.dr.la konuşayım dedi..saat gecmedi resmen.aradi 3:30 da burda olun transfer yapilacak dedi.esim aksam nobetciydi zorla ayarladi geldik bekliyoruz..anlamadigim daha erken haber vermeleri gerekmez miydi.

Back
X