Merhaba , yazacaklarımı şöyle bir düşündümde uzun bir yazı olacağından elimden geldiğince kısaltmaya karar verdim.
inşallah sizlere biraz moral olur.
18 yaşında endometriozis teşhisi kondu 11 cm di acil laparaskopi . 19 yaşında tekrar etti 6 cm di fakat ca12 yüksek çıktı 2 gün içinde acil açık ameliyat oldum. ssk hastanesiydi ama nasıl olduysa profosöre denk geldim ve yumurtalıklarıma hiç zarar vermedi. bana hemen evlenip doğurmalısın yoksa içerisi yapışır ve hamile kalamazsın dedi. yıl 1998 ben daha 19 yaşındayım ve evlenmek için aday bile yok. Evlenmem 10 yılı buldu

1 sene çocuk olmayınca doğru doktora. eşimede banada tahliller, ultrasonlar.. en sonunda aşılama dediler. iki kere aşılama tutmayınca tüp bebek dediler. bu arada ilk HSG çekildi. doktor normal dedi. iki de tüp bebek yine tutmayınca ilk merkeze bay bay dedik.
başka bir hastane bulduk tavsiye üzerine. elimizdeki HSG filmine göre doktorum pes etmedi ve tam 5 kere de orada denedik.
yapışıklar bir yanda, kistler bir yanda, her seferinde azalan yumurtalar bir yanda, moral bozukluğu hepsinden beter..bu arada 5 sene geçti..
doktorum pes etmedi beni kendi elleriyle başka bir hastaneye götürdü senin dosyanı kapatamam sende ışık görüyorum dedi.
görüşmeye gittik doktor ilk önce HSG eski yenisini çektir gel dedi bu arada doğum kontrol hapı başladı.
HSG çekildi, tüplerden birinde sızma varmış ve embriyonun tutmasını engelliyormuş hemen ameliyat dedi :18:
Diğer doktorum laparoskopi uzmanı ayarladı onu sıkı sıkı tembihleyerek risklerimden bahsetti ve neler yapmaması gerektiğini söyledi.
ameliyat oldum ve tüplerden birini kestiler, doktorun amacı tüpü çıkarmaktı fakat bu kistler o kadar yapışıklığa neden olmuşki doktor çıkarmanın mümkün olmadığını sadece keserek zorunda olduğunu söyledi.
Bunca yıllık doktor olduğunu ve böyle bir vakayla karşılaşmadığını, kitap yazdığını ve görüntüleri iznimiz olursa kullanmak istediğini, zarar vermeden ameliyatı bitirmenin kendisi için büyük bir başarı olduğunu söyledi.
İki kutu doğum kontol hapı ve ameliyatın 11 gün ardından tüp bebek ilaçlarına başladık.
5 sene sonra 8. denemede mutlu son. şuan 15 haftalık gebeyim sizleri çok iyi anlıyorum. ameliyat olsanızda bu kistler ömür boyu bizimle kurtulmamız imkansız, sürekli ürüyorlar..
şu 15 haftayı anlatsam bi bu kadar daha sürer kanamalar, sancılar, previa totalis (plesanta rahim ağzını kapatmış, erken doğum riski)şimdide kum döküyorum ve antibiyotik kullanmam lazımmış

Hala kistlerim var ve bu yüzden gebeliğim çok sancılı geçecekmiş.
Kistleri olanlar mücadeleden vazgeçmeyin, hepinize duam benim kadar uğraşmadan yavrularınıza kavuşmanız ve banada hayırlısıyla kavuşmam için dua etmeniz..