merhaba arkadaşlar,bu kisti geçen kasım ayında öğrendim.düşük sebebim  araştırılıyordu ve sol tarafta 1 tane 2cmlik kist vardı. doğum kontrol hapına başadık. bıttiğinde gerileme yoktu. gel zaman git zaman 2 kez o dayanılmaz ağrılardan yaşadım. adetten 1 hatfaönce kahve rengi akıntıla olmaya başladı. gebelik dediler...yazın yine dr a gittim,biri 3cm,biri 2cm çikolata kisti ve çok sayıda basit kist görüldü.eşiminde sprem morfolojisi kötü çıkınca tüp bebek dediler. ocak ayında tüp bebek düşünüyorduk ama geçen ay mide bulantısı,yumurtlama günümde kahverengi akıntı,kasık ağrısı... acaba üstünemi gördüm diye dr a gittim kistlerilmde hareketlilik büyüme görüldü.adetin 3.günü desolete başladım ama artık ilaca rağmen 24 saat kasık ağrısı,halsizlik..geçen çarşamba gecesi ağrıdan öldüm.sol kalça kemiğim kırılmış gibiydi.ağrı kesici kesmedi. perşembe dr a gittim renkli doplerle baktılar. ilaca rağmen kistin biri 5cm diğeri 4,2cm olmuş.1cm büyümüşler. artık eşimle birlikte olurken acıdan ağlıyorum,dik oturamıyorum. boşaltım sistemim iflas etti.ve yumurtlama günümden beri hala kahve akıntıya devam.karnım nasıl şiş anlatamam. hangi dr a gitsem bilemiyorum. buradaki dr amelyat dedi.ama bulunduuğm ilde o düzeyde 1 dr yok.ankarada tavsiye edeceğiniz bir dr var mı?