• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Endometriosis (Çikolata kisti)

doğum kontrol hapını bana kist için verdiler 1 ay kullandım bi değişiklik olmadı 1 ay daha kullancam
bu işler gerçekten zor hem çocuk istiyorum hem hap kullanıyorum okadar zoruma gidiyo ki .bu arada ksit olup da öocuk isteyen arkadaşlar siz neler yapıyosunuz .tecrübelerinizi bizimle paylaşınnn buna çok ihtiyacım var. aklım çoook karışıkkk

arkadaşım bende de çikolata kisti var ben bir defa açık ameliyat oldum kisti aldılar ameliyattın 1 ay sonra evlendim ve yine 1 ay sonra kendliğimden hamile kaldım ama malesef :( düşük yaptım sonra bir kaç ay korunduktan sonra tekrar gebe kalmayı deneyip kalamayınca tekrar dr gittim ve kist yenilemiş bu illetten kesin bu kurtuluş yolu yok zaten sonra araştırmaya başladım profosörlere mailler attım kimse tekrar ameliyat olmamı önermedi çocuğum olmadığı için kime sorduysam tüp bebek dedi çünkü her ameliyat yumurta rezervini azaltıyor kist zaten azaltıyor klomen tedavisi de uyguladılar hiç bir işe yaramadı bence yaşınız geçmeden klomenle ne bilim doğum kontrol hapları ile falan çok uğraşmayın ben hepsini denedim bu illetin en iyi tedavisi gebe kalmak ama gebe kalmak içinde bence tüp bebek denemek allah hepimize bebeklerimizi kucağımıza almamızı nasip etsin ben yeni başladım tüp bebek tedavisine ankara maya tüp bebekte inş hayırlı iyi sonuçlar alırım da sizlerede yazarım sizlerde cesaretlenirsinizde umut olurum arkadaşlarım opuyorumnanaktan

Merhaba arkadaşlar,ben baştan itibaren yazılanları okudum ve kendi hikayemden bahsetmek istedim.
Bende geçen sene bu tarihlerde çikolata kistimin olduğu öğrendim. İlk doktor ilaç vermedi hemen çocuk denemelerine başlayın dedi.bu arada kistlerin biri 7 cm diğeri ise 5 cm di.iki ay sonra hamile olduğumu öğrendim.onu da yine hastalığımın aylık ağrıları tuttuğu zaman öğrendim.benim öyle anlatılanlar gibi aşırı adet ağrılarım falan olmuyordu.birinci gün olur geçerdi.ama adet olmadan önceki hafta şiddetli karın ağrısı olurdu, öğrenmeden önce birkaç defa acile kaldırdılar bu yüzden. işte yine bir acil vakasında hamile olduğumu öğrendim.söylemek istediğim sakın vazgeçmeyin ve umutsuzluğa kapılmayın.Bana da rahatsızlığımı ilk duyan hemen çocuğun olmayabilir diyordu ama oldu.şimdi oğluşum 19 günlük.ona baktıkça şükrediyorum.Allah'tan dileyin istediklerinizi, hiçbir doktor bir şey yapamıyor.kendinizi teslim ediyorsunuz ama onlarında elinden gelen bir şey yok aslında.Ben doğumum sezeryan oldu kistlere de müdahale edildi aynı zamanda. Doktorum iyi bir doktor bana hamileliğimin başlangıcında bu kistler yok olmaz diğerleri gibi öyle bir ümit besleme sonra üzülürsün dedi.ameliyat sonrasında doktorum şaşkın bir halde geldi.yirmi yıllık meslek hayatımda ilk defa böyle bir durumla karşılaştım dedi.kistlerden biri tamamen yok olmuş diğeri de çok küçülmüş.çok şükür fazla müdahale gerektirmeden amelitat bitmiş.çok uzun oldu ama sizlere anlatmak istedim ümidinizi kaybetmeyin.ve ameliyat olmadan bir süre çocuk deneyin sonra ameliyat olun. Olmasa benim olmazdı Allah nasip ettikten sonra her şey mümkün...

arkadaşım gerçekten senin ki mucize gibi birşey kistin öyle küçümsenecek boyutta da değil hemde iki tane gerçekten çok şanslı mı desek senin için yoksa allahın sevdiği kullarından mısın desem bilmiyorum bende endometriosis hastasıyım ve ne yaptıysam kalamadım açık ameliyat oldum ameliyattan 1 ay sonra kendiliğimden gebe kaldım ama o da düştü bu öyle bir illet ki olan gebeliğin de düşükle sonlanmasına neden oluyor kalsan kalamıyosun kalmasan hastalığın ilerliyor ben şimdi ilk tüp bebek denemem için tedaviye başladım çokta karamsarım ne olur naparım bilmiyorum allah hepimize yardım etsin bu arada 2. bebeği düşünüyor musun kistin var mı hala

[color="ındigo"]bende hıkayemı yazayım ıstedım gerÇı benımkı henÜz mutlu sonu gÖremedı ama...geÇen sene ekım 8 de Çıkolata kıstım ıÇın amelıyat oldum..5,5 cm bÜyÜklÜĞÜndeydı kıstım.ıkı doktora agıttım ve ıkısıde amelıyat dedı bırı endoskopı dıĞerı aÇık amelıyatc dedı..aÇık amelıyat oldum yumurtalalıklarımın zarra gÖrmemesı ıÇın..aŞaĞı yukarı tam bır sene oldu amelıyatımı yapan doktoruma gıdıyorum ve Çok memnunum.amelıyattan sonra zaten yaklaŞık 4 ay kadar d.k hapıyla korundum tekrar etmemesı ıÇın kısstın..ve 8 aydırda Çocuk ıstıyorum 2 aydır klomen kullanıyorum..ama henÜz bıŞey olmadı ..doktorum yumurtalarımın Çok kalıtelı olduĞunu sÖyledı..yumurtlama sorunumda yok ayrıca..hamılelık Şansını yanlızca arttırma adına klomen kullanıyrum..ama bu ay klomenden kyanaklanan kıst oluŞtu malesef..2 tane hem saĞ hem solda 3,5- 4 cm aŞaĞı yukarı bÜyÜklÜklerı kendılıĞınden erıyebıleceĞını sÖyledı doktorum..bakalım ÇalıŞmalara devam..ayrıca benım kıstım kanallarıma yada yumurtalıĞıma hıÇ bır zarar vermedı...kanallarım aÇık yanlızca baĞırsaklarımda yapıŞıklık yapmıŞtı allahtan..ve normal yollada hamıle kalabılır mıŞım ama acele ettıĞım ıÇın yanı kısttın tekrarlıcaĞından korktuĞum ıÇın bıran Önce bebek ıstıyorum aÇıkÇası...allah hepımıze acıl Şıfalar versın dıleyen ısteyen kım varsa ınŞaŞalah onunda elını boŞ bırakmasın.. Sormak sıteıdĞınız bıŞey olursa Özelden yazabılırsınız yardımcı olmaya ÇalıŞırım..[/color]

[color="ındigo"]bende hİkayemİ yazayım İstedİm gerÇİ benİmkİ henÜz mutlu sonu gÖremedİ ama...geÇen sene ekİm 8 de Çİkolata kİstİm İÇİn amelİyat oldum..5,5 cm bÜyÜklÜĞÜndeydİ kİstİm.İkİ doktora agİttİm ve İkİsİde amelİyat dedİ bİrİ endoskopİ dİĞerİ aÇık amelİyatc dedİ..aÇık amelİyat oldum yumurtalalıklarımın zarra gÖrmemesİ İÇİn..aŞaĞı yukarı tam bİr sene oldu amelİyatımı yapan doktoruma gİdİyorum ve Çok memnunum.amelİyattan sonra zaten yaklaŞık 4 ay kadar d.k hapıyla korundum tekrar etmemesİ İÇİn kİsstİn..ve 8 aydırda Çocuk İstİyorum 2 aydır klomen kullanıyorum..ama henÜz bİŞey olmadı ..doktorum yumurtalarımın Çok kalİtelİ olduĞunu sÖyledİ..yumurtlama sorunumda yok ayrıca..hamİlelİk Şansını yanlızca arttırma adına klomen kullanıyrum..ama bu ay klomenden kyanaklanan kİst oluŞtu malesef..2 tane hem saĞ hem solda 3,5- 4 cm aŞaĞı yukarı bÜyÜklÜklerİ kendİlİĞİnden erİyebİleceĞİnİ sÖyledİ doktorum..bakalım ÇalıŞmalara devam..ayrıca benİm kİstİm kanallarıma yada yumurtalıĞıma hİÇ bİr zarar vermedİ...kanallarım aÇık yanlızca baĞırsaklarımda yapıŞıklık yapmıŞtı allahtan..ve normal yollada hamİle kalabİlİr mİŞİm ama acele ettİĞİm İÇİn yanİ kİsttİn tekrarlıcaĞından korktuĞum İÇİn bİran Önce bebek İstİyorum aÇıkÇası...allah hepİmİze acİl Şİfalar versİn dİleyen İsteyen kİm varsa İnŞaŞalah onunda elİnİ boŞ bırakmasın.. Sormak sİteİdĞİnİz bİŞey olursa Özelden yazabİlİrsİnİz yardımcı olmaya ÇalıŞırım..[/color]

selam bende seninle aynı durumdayım 2 ameliyat geçirdim 2 aydır klomen kullanıyorum izmirde hangi doktora gidiyorsun tüp bebek düşündün mü ?

Arkadaşlar eşlerinizin spermlerine bakıldı mı peki? Bu aklıma geldi benim.Ben de geçen sene mayısta çikolta kistinden ameliyat oldum hem de 11cm.di kistim.Ozaman nişanlıydım daha.Ameliyattan sonra mecbur d.kontrol hapı kullandım dr. evlenir evlenmez hamile kal dedi bana ama ben korunmaya devam ettiim 7ay falan.Hapı bırakınca 2.ayda hamile kaldım çok şükür:nazar: Hapı bırakacağım zaman dr.um 6ay dene.Hamilelik olmazsa eşinin spermlerine baktırıp ona göre seni tüp bebek yada aşılamaya gönderecez demişti o yüzden sormak istedim eşinizin spermlerine bakılıp bakılmadığını?inş. sizler de güzel haberler alır bizlerle paylaşırsınız en kısa zamanda:Saruboceq:

bu ayda olmadı..ve bu ay ile birlikte 26 ayım hüsranla sonuçlandı..geçtiğimiz aralık ayında hsg sonucu tüplerimin ikiside kapalı çıktı, yani koca 17 ay boşuna uğraşmışım.. ocak ayında laparaskopi oldum..tüpler açıldı ve kistler temizlendi dedi doktor..6 ay içinde hamile kalma şansım yüksekmiş dediler , 8. ayımdada yine olmadı malesef...her ay içimden bişiler kopup gidiyor..sanki bebeğimden gittikçe uzaklaşıyorum..sanki hiç olmıcakmış gibi...Allah'ım yardım et...

bu ayda olmadı..ve bu ay ile birlikte 26 ayım hüsranla sonuçlandı..geçtiğimiz aralık ayında hsg sonucu tüplerimin ikiside kapalı çıktı, yani koca 17 ay boşuna uğraşmışım.. ocak ayında laparaskopi oldum..tüpler açıldı ve kistler temizlendi dedi doktor..6 ay içinde hamile kalma şansım yüksekmiş dediler , 8. ayımdada yine olmadı malesef...her ay içimden bişiler kopup gidiyor..sanki bebeğimden gittikçe uzaklaşıyorum..sanki hiç olmıcakmış gibi...Allah'ım yardım et...

canım lütfen üzme kendini umudu ellden bırakma ...Mutlaka olacaktır yakında yeterki stres yapma onemli olan bu a.s

milimetrik çikolata kistlerim var ve direkt tüp yaptırmak istiyorum 2,5 yıldır olmuyodu..yaptırıp başaran var mı?

SLM herkese,rutin kontrolumde 3 tane kist cıktı..kan testi ve sedimantasyon degerlerim normal dr buyuk ihtimalle çikolata kisti dedi.ca125 sonucumu yarın alıcam ama buyuk merak ve endişe içindeyim..konu hakkında olumlu yorumlarınızı bekliyorum.dr sedimantasyon yuksek cıkmamış korkma dedi ama endişeliyim cok..

milimetrik çikolata kistlerim var ve direkt tüp yaptırmak istiyorum 2,5 yıldır olmuyodu..yaptırıp başaran var mı?

merhaba canım ,
benim sağ ovrede 4-6-7 cm büyüklüklerinde ..
soldada yine minik kistlerim mevcut ve tüp bebek tedavisine başladım ..
olumlu veya olumsuz her ne olursa yazarım ..((umarım ikiz kuzucuklarım gelir)
iyi bayramlar.

arkadaşlar ben bütün yazıları okuyamadım. birşey üğrenmek istiyorum benim bir tane çocuğum var ben çocuktan sonra 2 kere amaliyat geçirdim çocuk olma olasılığı var mı yok mu

dün doktora gittim, herhangi bir kistik oluşum göremiyorum dedi, önümüzdeki ay hsg çekileceğim, inşallah tüplerde de bişi yoktur :Saruboceq: ameliyat olalı 8 ay oldu yawwww

Bende yaşadıklarımı paylaşmak istedim..Endometriozis konusu başka başlıklarda olduğu için oralarada yazmıştım..

Önce belirtmek isterimki ilk adet olduğumdan beri adetlerim aşırı sancılı geçer..
Öyle böyle sancılar değil..
3,5 sene önce adetimin 2. günü korkunç sancılarla uyandım..Sesim çıkmadı..Anne anne dedim sesimi duyuramadım..Abartmıyorum "Sürünerek" odamın kapısına gittim sesim çıkmıyordu.10 dk uğraşmışımdır duyurabilmek için..
Ogün hastaye yattım..Apandist denildi..Kadın doğum uzmanı muayene etti..Bizle alakalı bir urum yok dedi!!
Ameliyattan doktor çıkınca kist patlamış, kadın doğum uzmanıda girdi ameliyata demiş anneme..
Sonra o doktor senin bu doktor benim gezdim..Çikolata kisti tanısı kondu..Ve her geçen gün büyüyordu..
Bi kadın doktor ameliyat etmek istedi kistim 5 cm idi..Ameliyat günü alındı testler yapıldı. Doktorun annemlere söylediği birşey vazgeçmemize sebep oldu amliyattan..Yumurtalığımda alınabilirmiş..
Bu arada bu olaylar sırasında 18 yaşındaydım..

Sonra şu anda doktorum olan doktorumu tavsiye üzerine bulduk.Prof.Dr Semih Özeren .3 yıldır doktorum o..
Ameliyat için çok küçüksün dedi ve ameliyatı ne kadar erteleyebilirsek o kadar iyi dedi..
Doğum kontrol hapına başladım yaklaşık 1 sene kullandım..Kontrole gittiğimde 2,5 cm e düşmüştü..
Çok ilginç aslında doğum kontrol hapı küçültmeye yaramıyor aslında..

Sonra bıraktım doğum kontrol hapını..Tabi bana doktorum evlen diyor ve hemen bebek diyordu..
Geçen Nisan ayında gene aşırı derecede sancım oldu..Kusma, ishal, baş dönmesi....
Parmağımı kıpırdatamıyorum sancıdan..Saatlerce secde pozisyonunda durdum kıpırdayamıyordum..

Doktora gittik gene 5 cm olmuş..Ca testi yaptırdı 70 küsür çıktı..Ya ameliyat ya menepoz ya evlilik..Kaldım bunların arasında..

2 ay sonra tekrar gittim kontrole büyümeye devam ediyor..Tekrar Ca 125 yapıldı 40 lara düşmüş sonuç..
Doğum kontrol hapına başladım gene..6 aydır kullanıyorum,şimdi kontrol zamanım geldi ..Bayramdan sonra gideceğiz bakalım..
Bu arada gülerken, tuvaletimi yaparken, hapşururken hala keskin sancı girer yumurtalığıma..

Bu bir hastalıktır..Basit bir kist değildir..Bana doktorum evlen 1 sene korunma eğer çocuğun olmazsa direk tüp bebek diyor..Ameliyatı hala bilmiyorum..Belkide ameliyat olacağım..Çünkü sancılarım benim günlük hayatımı olumsuz etkiliyor..Bugün sabah gene yumurtalığımda kramplarla uyandım..
Sakın kontrollerinizi ihmal etmeyin..
Basit bir şey olarak görmeyin..Ve benim tavsiyem evli değilim ama hemen bebiş düşünün hiç korunmadan..
Bu hastalığa sahipken çocuk düşünmüyoruz gibi bir lüksümüz yok çünkü..Pazarlık yapacak durumda değiliz..
merhaba benimde 9 10 cm kadar çikolata kistim vardı banada bir çok doktor evlen çocuk yap önerisnde bulundur araştırdım ve ameliyat olmaya karar verdim 20 gün önce laporoskopi ameliyatı oldum ameliyatın zor geçtiğini yumurtalıklarımın neredeyse tamamını kapladığını söyledi doktorlar çocuk içğinde net bir şey demiyorlar ama çocuğu olmayan bayanlarn % 25 ininde bu hastalıktan olduğunu söylüyorlar allah hakkımızda hayırlı olanı versin

bende de var bu kist.(endometriozis)
çok şükür hamile kalmama engel olmadı 5 yıldır var.7 cm di hamile kaldım doğumdan sonra 4 cm indi.oğlum 3 yaşında şimdi tekrar hamileğim kist 5 cm.allahın izniylr sezeryan olacam ve kistide aldıracam.ilkide sezeryan oldu ama dr almadı kisti kanama olur falan dedi.doğrusu kendine güvenemedi.

benimde geçen sene çocuğumuzun olmamasından şüphelenince ortaya çıktı.ama çok zor teşhisi.bir çok doktora gittim birçok tahlil yaptırdım.ilk başta 3 cm.di.bu süre zarfında her ay 1cm büyüdü.ve 5cm oldu.ocak ayında laparaskopi oldum.2 ay doğum kontrol ilacı kullandım.ilacımın bitmesinden 1 ay sonra hamile kaldım şimdi 5 aylık hamileyim.allah isteyen herkese versin

benimde geçen sene çocuğumuzun olmamasından şüphelenince ortaya çıktı.ama çok zor teşhisi.bir çok doktora gittim birçok tahlil yaptırdım.ilk başta 3 cm.di.bu süre zarfında her ay 1cm büyüdü.ve 5cm oldu.ocak ayında laparaskopi oldum.2 ay doğum kontrol ilacı kullandım.ilacımın bitmesinden 1 ay sonra hamile kaldım şimdi 5 aylık hamileyim.allah isteyen herkese versin

tebrik ederim..ne güzel, Allah ım sağlıkla kucağına almayı nasip etsin...inşallah tez zamanda bizim göbüşlerde dolar.:Saruboceq:

mrb... bana yardımcı olursanız çok mutlu olucam ben son bir senedir iki ayda bir ağrılı regll dönemi yaşıyorum regll döenemmin hemen bitiminde kahve rengi lekelenme oluyor ama her ay değil iki üç ayda bir oluyor . daha önce böyle bişey yaşamamıştım doktora gidip bana evet çikolata kisti bu demesinden çok korkuyorum mafoldumben

Back
X