Merhaba bayanlar,,,,bende tam 5 yıldır bu dertle pençeleşen bayanlardan biriyim ama ben henüz laparoskopi yaptırmadım,,,,benim ilk olarak belirtilerim ilk oğlumun doğumundan bir yıl sonra ortaya çıktı adetimin 2. başlayan sol kasığımdaki amansız sancı ne iğne, ne serum nede ağrı kesici fayda etmeyen bir sancı,,,bir çok doktora gittim hiç biride bulamadı çünkü ultrasonda görünen kistim falan yok emarda çekildim ama hiç bişe çıkmadı zaman geçtikçe sancım arttığı için yine tedavi yolu aradığım bir zamanda ikinci oğluma hamile kaldım ve bu sancım sanki buhar olup kayboldu çok rahat bir 9 ay geçirdim,,,,sonra bu oğlumda 1 yaşına girmiştiki sancı yine nüksetti,,,bu sefer daha dehşet bir şekilde artık sadece adet günümde değil normal zaman da bile sancı geliyor ve bir ay sürdüğü oluyor gerçekten dayanılmaz bir sancı içindeyim sol kasığım sol bacağım ve belimin sol yanı adeta felç olurcasına ağrıyor,,,,son olarak yeni geldiğim memleketteki bir başka doktora gittim ve bu doktor belirtilerimin endometriyosis olabileceğini söyledi eğer istiyorsam beni yalancı menapoza sokmak istedi ben istemedim o zaman sana tüp bebek denicez dedi bunuda eşim kabul etmiyor normal yolla hamile kalabilirsin diyerekten biz kendi uğraşlarımızla(7Ay)zorla hamile kalabildim yine sancılarım geçmiştiki,,, bebeğimi 11 haftalıkken kalbi durduğu için kürtajla alındı kürtajdan 10 gün sonra yine aynı acılarım geri geldi şuan bile kıvranıyorum AAllahım düşmanıma bile böyle hastalık vermesin kesin bir tedavisi yok dedi doktorum tamamen kısırlaşsam bile bu sancımın geçeceğine garantisi yok,,,,şu çocuklarım olmasa bazen yaşamak bile istemez oldum,,,,