Endometriosiz Çilesiiii 🤦🏻‍♀️☹️😭

HurremSultaan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Eylül 2021
201
137
33
34
herkese merhaba; kendimi bildim bileli agrılı regl sancısı çekerim. 25 yasında endometriosiz tanısı konuldu. sol yumurtalıklarımda 2 adet çikolata kisti var ☹
9 aylık evliyim evlenmeden önce sadece regl günlerim de ağrım olurdu şimdi
İse ilişkiden sonra adet sancım gibi sancı geliyor gercekten cinsellikten sogudum… ve aferdersiniz bu gün adetim bitti sanıp eşimle ilişki yaşadık baya bi kan geldi, bu beni cok korkuttu (bu arada smear testi geçen ay verdim) acaba bunun sebebi nedir?

Muayene olun. Rahim ağzı yarası da olabilir. Bende ondan kanamalar olmuştu bir dönem ilişki sonrası.

evet yaram var ama ben almanyadayım doktor burada cok önemsemedi smear testi
Yaptı sonra temiz cıktı, acaba kötü
Bişey midir
Büyürse yakma işlemi uygulanıyormuş. Halledilmesi gerek. Belki küçüktür önemsememiştir diyeceğim ama çok kanamış. Yara iyi bir şey değil enfeksiyona filan da açık hale getiriyor bizi. Ben bir ay bunun icin fitil kullandım geçmedi tam ama küçüldü. 2. Ay tekrar kullandım ve geçti. Gebelik filan isteyince de önce bu sorun halledilir.

siz de cok gecmıs olsun. hiç böyle bir bilgi vermedi her kadında olur bazen geçer bazen geçmez önemsiz dedi. çok teşekkür ederim bir daha doktora sorucağım. gebeliğe ciddi bir engeli var mı? Zaten kistlerden hamile kalamıyorum

Bildiğim gebeliği engellemiyor ama dediğim gibi şu enfeksiyon mevzusu var en istenmeyen. Ve gebelik oluşunca rahim hızla büyüyeceği için hemen girişte de yara olması istenmez. Sağlıklı bir rahim ağzına ihtiyaç var. Forumda da bu konuyu okuyun biraz daha isterseniz. Olmazsa başka doktora gidersiniz.

Çok teşekkür ederim

Yazdığınız herşeyi bende çekiyorum maalesef hemde hepsini
Benim sağda 3 cm kistim. 1 senedir deniyoruz diyeyim aralıklı oluyor çünkü işten dolayı. Kasım ayında inşallah aşılama olucam.
O kanama bende de oldu. Adetim bitti sanıyorum deniyoruz kanama oluyor. Doktor bunun için normal der gibi konuştu. Benim her zaman değil ama arada oluyor
Hatta en son Letu vermişti yumurta büyütmek için adetim aralıklı olarak 8 gün falan sürdü herhalde. Sordum bu ilaçlar yapabilir normal dedi
Siz hiç ilaç kullandınız mı

Ah cok geçmiş olsun bu endolar başımıza bela gercekten. aynı sekılde benımde arada oluyor her ilişkide olmuyor, hiç ilac kullanmadım bakalım olmazsa kasım ayında tüp bebek ıcın gidicem

peki adet ağrınız oluyormu

Ah cok geçmiş olsun bu endolar başımıza bela gercekten. aynı sekılde benımde arada oluyor her ilişkide olmuyor, hiç ilac kullanmadım bakalım olmazsa kasım ayında tüp bebek ıcın gidicem
Kistlerinizin boyutunu biliyor musunuz? Size de çok geçmiş olsun bu arada zor bir hastalık maalesef. Hiç yumurta büyütme olarak denemediler mi veya aşılama? Ben 4 kere kullandım ilaç olmadı artık aşılamaya geçelim dedi doktor. Bende aşılamadan önce takviyeler kullanıyorum inşallah işe yarar. Çünkü bu kist yumurtalara da zarar veriyor çok kalitesi vs. Olarak.
Ben zaten ağrı şikayetiyle gidip öğrenmiştim evlendikten sonra ve o ara kanamam çok oluyordu. Şuan bile adetime 5 gün var ama ara ara ağrı giriyor sancılı bir şekilde. Bir de bende hafif yumurta tembelliği de varmış 4 kere ilaç kullandım 3ün de kistin olduğu yerde büyüdü yumurtam. Belki bundan dolayı da çok engel oluyor
Benim doktorum da 2 aşılama sonrasında tüp bebeğe yönlendiriyoruz dedi

size de cok gecmıs olsun Umarım bebişinize kavuşursunuz bir an önce Ben 13 yasında adet oldum kendimi bildim bileli adet sancısı cekerm ama öyle böyle değil bayıldığım bile olmustur sancıdan hala her ay aynı döngü her ay aralıksız.. Serumsuz iğnesiz acilsiz bir adet dönemim olmadı rezene cayı hafif sancılara cok iyi geliyor evde varsa için suan rahatlarsınız.
suan 30 yasındayım 25 yasında endo tehsisi konuldu. Ağustosta en son doktora gittim kistlerm sol yumurtalıkta 2 adet var biri 3,5 cm biri 1,5 cm tabi bu senelerce değişti cm olarak..
ocak ayında evlendim haziran ayından sonra cocuk denemeye basladık. hıc bu konuda gitmedim ilk defa tüp bebek ıcın gidiceğim bu yönetimi bilmiyordum ama benım arkadasımda kistler var direk tüp denediler belki de ben yanlıs biliyorum,
Bakalım bende gideceğim neler görüceğiz erken belki olmaması ama dediğiniz gibi endo cok etklıyor ve bir de ahm değerim cok dusuk 0,80lerde…

Geçmiş olsun öncelikle. Benim de sağda 3 adet çikolata kistim var. 5 3.5 1.5 boyutları. Adetim kendimi bildim bileli hep çok ağrılı sizin gibi. İlaç almadan geçirdiğim bi dönem yok maalesef. 2 yıldır çocuk sahibi olmak istiyoruz ama olmadı. Eşimde de sperm sıkıntısı var tam olarak hangimizden kaynaklı olduğunu bilmiyoruz sorunun. Bu ay tüp bebek tedavisine başladık. Yumurtalarım toplandı kalite olarak bi sorun yaşamadım çok şükür. İnşallah sizin de gönlünüze göre olur

Resmen aynı şeyleri yaşamışız.. Bende 11 12 yaşında oldum adet kendimi bildim bileli ağrı çekerim dönem dönem kistlerim olurdu ama adetle atılan kistlerden en son bir doktorum vardı bitkisel bir ilaç veriyordu geçmiş yıl şimdi hatırlamıyorum o iyi gelirdi. En son 2 yıldır hiç bişey olmamıştı adetim düzene girmişti evlendim ve 3 ay sonra şiddetli ağrıyla gittiğimde çikolata kistini öğrendim. Sizinde kistleriniz çok büyük değil ama amh değerinizi etkilemiş bu kistler direk gidip tüp deneyebilirsiniz. Benim hiç ölçülmedi bende merak ediyorum 25 yaşına giricem bu arada. Adet olduğumda tekrar hormonlarıma baktırıp amh değerini de sorucam doktora. Bir kaç tüp bebek doktorunun videosunu izlemiştim çikolata kistlerinin içini boşaltıp öyle deniyorlardı. Benim fikrim çok geciktirmeyin insan psikolojik olarak da çok yoruluyor. Amh değeriniz de 1in altında aşılama diyemiyorum ama gidip Doktorla konuşursanız sizi yönlendirebilir. Allah hepimizin yardımcısı olsun maddi manevi zor bu işler hepimiz güzel haberlerle karşılaşırız inşallah

Umutsuz olma lütfen 5 cm çikolata kisti yle 2 kez hamile kaldım kızımı kaybettim kromozom bozukluğundan ama oğlum şimdilik cok şükür iyi gidiyor, tüplerim acik amh 1,48 hormon değerlerim iyi eşimin değerleri de iyiydi, çikolata kistinde asıl sıkıntı yumurta kalitesizligi.. Bunlar için takviye kullanılmalı, prowomen promotil women impryl maxijuno gibi vitaminler

Bende yumurta kalitesi olsun diye arı sütü propolis falan kullanıyorum ve ek olarak d vitamini ve inofolic combi inşallah işe yarar

Size de cok gecmıs olsun İnşallah bebişinize kavuşursunuz bir an önce

Guzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim amin inşallah Allah sizinde yardımcınız olsun. Ama şunu söylemek istiyorum ben bu hastalıkla senelerdir uğraşıyorum adetle atılan kist diye bir şey yok malasef endometriosiz hastasıyız ve onun en buyuk belirtisi kist yani Endometriozis, rahim içini döşeyen endometrium tabakasının rahmin dışındaki başka bir bölgede büyümesi sonucu gelişen ve sıklıkla ağrılı seyreden bir hastalıktır. Endometriozis en sık olarak yumurtalıklar, fallop tüpleri ve pelvisi örten dokuda görülür. O yüzden siz endometriosiz konusunda uzman doktorlara kesinlikle gidin Allah yardımcımız olsun. Dediğiniz gibi endo konusunda lanet olsunki uzman oldum ama tüp bebek ıcın yeni gidicem bakalım ne olucak o sureçleri bılmıyorum inanın

Size de cok geçmiş olsun Acaba bı takviyeleri nereden alabilirim? İlaçların isimler mi yoksa vitamin mi ben almanyadayım da

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…