- 27 Eylül 2021
- 201
- 137
- 33
- 34
- Konu Sahibi HurremSultaan
-
Benim dediklerim nerdeyse 10 yıl önce olan kistler o ay çok ağrım olur mesela giderim kist gözükür diğer adet gününde giderdim kist kaybolırdu. Adetle atılan basit kist deniyor bunlara. Çok farklı doktorlara gittim inanın geçmişte hep böyle sorunlarım oldu. 2 3 yıldır hiçbir sorunum yoktu adetlerim düzenli kist yok -(kontrole giderim çünkü) bir sorunum yoktu yani. Tekrar ağrım olunca gittim doktor çikolata kistine benziyor dedi. Bende geçmişimi anlattım evet onlar adetle atılan kistlermiş ama bu kendi kendine geçmiyor maalesef demişti (ben biraz orda yıkıldım tabi)Guzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim amin inşallah Allah sizinde yardımcınız olsun. Ama şunu söylemek istiyorum ben bu hastalıkla senelerdir uğraşıyorum adetle atılan kist diye bir şey yok malasef endometriosiz hastasıyız ve onun en buyuk belirtisi kist yani Endometriozis, rahim içini döşeyen endometrium tabakasının rahmin dışındaki başka bir bölgede büyümesi sonucu gelişen ve sıklıkla ağrılı seyreden bir hastalıktır. Endometriozis en sık olarak yumurtalıklar, fallop tüpleri ve pelvisi örten dokuda görülür. O yüzden siz endometriosiz konusunda uzman doktorlara kesinlikle gidin Allah yardımcımız olsun. Dediğiniz gibi endo konusunda lanet olsunki uzman oldum ama tüp bebek ıcın yeni gidicem bakalım ne olucak o sureçleri bılmıyorum inanın
Bu arada yurt dışında nasıl olur bilmiyorum ama arkadaşın yazdıkları vitamin dediklerine de kesinlikle katılıyorum bu kist için takviye gerekli.Size de cok geçmiş olsunAcaba bı takviyeleri nereden alabilirim? İlaçların isimler mi yoksa vitamin mi ben almanyadayım da
Benim dediklerim nerdeyse 10 yıl önce olan kistler o ay çok ağrım olur mesela giderim kist gözükür diğer adet gününde giderdim kist kaybolırdu. Adetle atılan basit kist deniyor bunlara. Çok farklı doktorlara gittim inanın geçmişte hep böyle sorunlarım oldu. 2 3 yıldır hiçbir sorunum yoktu adetlerim düzenli kist yok -(kontrole giderim çünkü) bir sorunum yoktu yani. Tekrar ağrım olunca gittim doktor çikolata kistine benziyor dedi. Bende geçmişimi anlattım evet onlar adetle atılan kistlermiş ama bu kendi kendine geçmiyor maalesef demişti (ben biraz orda yıkıldım tabi)
1 yıldır da benimle bu kist tabi gideceği yok geçmez biliyorum ilk öğrendiğimde 2.5cmdi şimdi 3
Yaa keske atılsa gitseBenim dediklerim nerdeyse 10 yıl önce olan kistler o ay çok ağrım olur mesela giderim kist gözükür diğer adet gününde giderdim kist kaybolırdu. Adetle atılan basit kist deniyor bunlara. Çok farklı doktorlara gittim inanın geçmişte hep böyle sorunlarım oldu. 2 3 yıldır hiçbir sorunum yoktu adetlerim düzenli kist yok -(kontrole giderim çünkü) bir sorunum yoktu yani. Tekrar ağrım olunca gittim doktor çikolata kistine benziyor dedi. Bende geçmişimi anlattım evet onlar adetle atılan kistlermiş ama bu kendi kendine geçmiyor maalesef demişti (ben biraz orda yıkıldım tabi)
1 yıldır da benimle bu kist tabi gideceği yok geçmez biliyorum ilk öğrendiğimde 2.5cmdi şimdi 3 cm
Ben de bır arastırıcagım artık şu kistler gitsin diye ne olsa ıcerimBu arada yurt dışında nasıl olur bilmiyorum ama arkadaşın yazdıkları vitamin dediklerine de kesinlikle katılıyorum bu kist için takviye gerekli.
Ben arı sütü propolis d vitamini kullanıyorum
Bu vitaminlerden de almayı düşünüyorum internette de satılıyor ama güvenilir mi onu bilemem normalde eczanelerde oluyor
Bende şunu söyleyeyim dün doktor açıkladı hatta rezene çayı prolaktin hormonunu yükseltiyormuş dikkatli kullanın lütfen. Bu arada hormon değerleriniz ne durumdacok gecmıs olsun başımız sag olsun umarım bebişinize bir an önce kavuşursunuz
Yaa keske atılsa gitsezaten bu doktorlara göre hersey cok basit doktorları bosverin onlar cok can yakar bu konuda ki benım cok yakmışlardır mecbur gidiyoruz ama kist yogası var onu yapıyorum ben adet bittikten sonra ama o cok iyi geliyor, sonra rezene cayı, ılık serbet agrılara ve beslenmezı değiştirmeniz lazım googleye yazarsanız bununla ılgılı beslenmeler var ben bunj beceremedım beslenmeyı ama bır arkadasım bu sekılde yaptım agrıları cok cok azaldı cok rahat
Şöyle diyeyim size bu çikolata kistiyle doğal yolla hamile kalan da var tüp bebekle hamile kalanda. Tüp bebek bile olsa takviye kullanın en azından yumurtalarınızın kalitesi artar sonuca daha çabuk yaklaşırsınız. Herşey gönlünüzce olsun inşallah Allah yardımcımız olsunBen de bır arastırıcagım artık şu kistler gitsin diye ne olsa ıcerim
Ona hiçBende şunu söyleyeyim dün doktor açıkladı hatta rezene çayı prolaktin hormonunu yükseltiyormuş dikkatli kullanın lütfen. Bu arada hormon değerleriniz ne durumda
Yok hiç denemedim bazı kişilerde ara kanama yapmış adet ortasında korktum açıkçası. Bu kist için de pek bir faydası olacağını düşünmüyorum. Sadece ilk zamanlar hayıt tohumu aslanpençesi kullanmıştım demleme olarak. 15 gün kadar kullandım sonra bıraktım. Onun içinde bana hormonları etkiliyor dikkatli kullanın demişlerdi o yüzden. Artık şansımı takviyelerden yana kullanıyorumOna hiç
Baktırmadım belkide baktılar ama genelde daha cok ahm uzerinde duruldu.. ama cok icmıyorum sadece ağrı zamanları cok iyi geliyor. Evet böle bir durumda var malasef mesela sogan suyu kıstlere ıyı gelıyo dıyolar ama bazılarında
Akışkanlar yapmıs rahimde onu denedınız mi
Yok hiç denemedim bazı kişilerde ara kanama yapmış adet ortasında korktum açıkçası. Bu kist için de pek bir faydası olacağını düşünmüyorum. Sadece ilk zamanlar hayıt tohumu aslanpençesi kullanmıştım demleme olarak. 15 gün kadar kullandım sonra bıraktım. Onun içinde bana hormonları etkiliyor dikkatli kullanın demişlerdi o yüzden. Artık şansımı takviyelerden yana kullanıyorum
Sizin hiç hormonlarınıza bakmadılar mı?
Lh fsh tsh onlara baktılar mı canım bakmışlardır herhaldeca baktılar ve ahm baktılar devamlı, prolaktin hormona bakılmadı hıc bende yada baktılar bana mı sölemediler onu bilemedim açıkçası.. evet bende korkuyorum ya sogan suyundan nedense takviyelere kesin bakacagım
bunları netten araştır içerikleri farklı hepsinin, netten alabilirsinSize de cok geçmiş olsunAcaba bı takviyeleri nereden alabilirim? İlaçların isimler mi yoksa vitamin mi ben almanyadayım da
Cok ama cok teşekkürlerbunları netten araştır içerikleri farklı hepsinin, netten alabilirsin
Valla inan bakmamışlar sımdı raporlarıma baktım detaylı onlara da bir baktırayımLh fsh tsh onlara baktılar mı canım bakmışlardır herhalde
Aslında onlarda çok önemli özellikle gebe kalmak istiyorsan yaniValla inan bakmamışlar sımdı raporlarıma baktım detaylı onlara da bir baktırayım
Cok teşekkür ederim bir baktırayacağım onlara daAslında onlarda çok önemli özellikle gebe kalmak istiyorsan yani
Mutlaka baktır canım tsh fsh lh prolaktin estradiol bu hormonlara bakılıyorCok teşekkür ederim bir baktırayacağım onlara da
Hiç bilmiyordum oysaki doktor cocuk planım oldugunu bılıyorMutlaka baktır canım tsh fsh lh prolaktin estradiol bu hormonlara bakılıyor
Allah Allah hep bakılıyor aslında hormonlaraHiç bilmiyordum oysaki doktor cocuk planım oldugunu bılıyor
Merhaba bende sizin ve diğer paylaşım yapan arkadaşların yaşadıklarını birebir yaşadım. Üç yıllık evliyim evlendiğim sene ara kanamayla başladı bu sürecim. Sağ ve sol yumurtalıklarımda çikolata kisti olduğu söylendi 1.5 yıllık hormon tedavisinin ardından kistlerim büyümeye başladı ve dayanılmaz ağrı ve kanamayla geçen zor bir süreç... Bu süreçte amh düşüklüğü, yumurta rezervi düşüklüğü ve kistin sebep olduğu erken menopoza vücudumun hazırlandığını öğrendim (yaşım şuan 31). Kistler im biri 5 diğeri 9 cm Di ve doktorum ameliyat olmamamız yumrtalıklarıma zarar vermemek için tüp bebek önerdi ve sürecim başladı iki denemem oldu ve maalesef negatif sonuçlandı. Çünkü içeride kistler den bebeğe tutunacak yer kalmamıştı ama Bi umut doktorum denemek istemişti. Daha sonra kistlerimin alınması için ameliyat günü almaya gitmek üzereyken tarif edilemez Bi sancı ve bulantım başladı hastaneye zor yetiştim ve acilen ameliyata alındım 5 cm olan kistim patlamıştı ve sezaryenle kistlerim alındı. Çok zor bir süreçti. Şuan ameliyat olalı tam 1 sene olucak doktorum tekrardan tüp bebek önerdi Kasım ayında tedavim başlıcak inşallah. Rabbim emeklerimizi, isteklerimizi boşa çıkarmasın inşallah ve rabbim her isteyene nasip etsin. Gerçekten çok pis bir hastalık kanser olmayan kanser gibi demişti doktorum tekrarlayan bir hastalık maalesef ve gebeliği malesfki engelleyen bir hastalık inanıyorum bunlarda Bi sınav ve geçicek 3. Tüp bebek denemem olucak inşallah. hepimiz mutlu haberle bu süreçleri atlatırızGuzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim amin inşallah Allah sizinde yardımcınız olsun. Ama şunu söylemek istiyorum ben bu hastalıkla senelerdir uğraşıyorum adetle atılan kist diye bir şey yok malasef endometriosiz hastasıyız ve onun en buyuk belirtisi kist yani Endometriozis, rahim içini döşeyen endometrium tabakasının rahmin dışındaki başka bir bölgede büyümesi sonucu gelişen ve sıklıkla ağrılı seyreden bir hastalıktır. Endometriozis en sık olarak yumurtalıklar, fallop tüpleri ve pelvisi örten dokuda görülür. O yüzden siz endometriosiz konusunda uzman doktorlara kesinlikle gidin Allah yardımcımız olsun. Dediğiniz gibi endo konusunda lanet olsunki uzman oldum ama tüp bebek ıcın yeni gidicem bakalım ne olucak o sureçleri bılmıyorum inanın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?