Endometrioz (ENDOMETRIOTIK ODAK) hakkında

kelebek1979

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2020
1.454
1.301
133
46
kızlar merhaba, sag kasık bölgemde son 3-4 aydır bir agrım var. adet döngüsünün bazı zamanlarında artıyor bazı zamanlarında aalıyor hatta yok oluyor. doktora gittigimde Endometrioz var dedi, ENDOMETRIOTIK ODAK var dedi. bunun çikolata kistinden farklı oldugunu söyledi. yaklaşık 1cm boyutunda dedi. ufak bir ameliyatla almak lazım falan dedi. şaşırdım panik oldum eve geldim. internette biraz bakındım ama ister ENDOMETRIOTIK ODAK diye bakayım ister Endometrioz diye bakayım hep çikolata kistiyle ilgili şeyler çıkıyor. ama doktor bana bunun çikolata kisti olmadıgını farklı oldugunu söyledi.

hiç Endometrioz veya ENDOMETRIOTIK ODAK nedir bilen varmı ? başına gelen bilgi verebilecek olan varmı acaba ?

Benim sağ tarafımda 6-6.5 cm arası bir çikolata kistim sol tarafımda da üç adet endometriotik odak var ben onun sonradan çikolata kistine dönüşeceğini düşünmüştüm hep.Kistim büyük olmasına rağmen yumurtalık rezervini azaltıyor diye ameliyat önermedi doktorlar.İyi bir doktora gidin yumurtalığınıza zorda kalmadıkça dokundurmayın kaç yaşındasınız çocuğunuz var mı bilmiyorum ileri yaşta çocuğu olanda durum farklı olabilir

merhaba öncelikle çok teşekkür ederim cevabınız için.

o zaman yazıklarınızdan anlıyorumki çikolata kisti ve endometriotik odak tamamen farklı şeyler. peki sizdeki endometriotik odak'lar için doktor ne dedi ? ameliyatla alalımmı yoksa bekleyelimmi yoksa ilaç tedavısımı dedi ? endometriotik odakların büyüklükleri ne kadar sizin ?

çocugum var yaşım 40lara geliyor ve açıkcası yeni bir hamilelik ufukta gözükmüyor :)

çikolata kistleri için ise 4cm'den büyükse ameliyat diye genel birşeyler biliyorum ama tabiki doktor ne derse o :)

Benim hiç çocuğum yok yeni evlenmiştim doktorlar kiste dokunup rezervimi azaltmak istemedi zaten alınsa bile kist yine oluşabilirmiş odak için bir şey demediler bana.Rica ederim başka bir doktora daha fikir sorun isterseniz ben tam bilemiyorum odak kist farkını.Sadece zamanla odak kiste mi dönüşüyor diye düşünmüştüm ama bilgim yok

teşekkür ederim cevabınız ve ilginiz için.

bu arada doktorun raporuna baktımda 2 tane endometriotik odak var diye yazmış, birisi 2cm-0.5cm boyutunda. digeri ise 1cm-0.5cm boyutunda.

başka yorum yapabilecek olan başından geçmiş olan varsa söyleyebilirse sevinirim :)

bu arada doktorun raporuna baktımda 2 tane endometriotik odak var diye yazmış, birisi 2cm-0.5cm boyutunda. digeri ise 1cm-0.5cm boyutunda.

başka yorum yapabilecek olan başından geçmiş olan varsa söyleyebilirse sevinirim :)
Benimde sağ yumurtalikta 2 cm civarında var 2019 dan beri sabit bir şekilde duruyor. Kist mi odak mı bilemiyorum ama büyümüyor. Dr doğum kontrol hapı vermek istedi ama göğüsümde fibrokistler olduğu için veremedi. Her sene bakılıyor hep aynı büyümüyor.

Merhaba, çok şaşırdım çünkü endometriotik odakların ultrasonla görülmediğini biliyordum. Endometrioz da görülmez, ancak laporoskopiyle anlaşılır diye biliyordum. Çikolata kistler ultrasonda görülür.

Bebek düşünmüyorsanız ameliyata gerek olmayabilir.

İkinci bir doktor görüşü almanızı tavsiye ederim. Bize de haber verirseniz sevinirim.

Endometriotik odaklar ancak ameliyatla alınır, başka bir tedavisi yok ve ameliyat sonrası tekrarlayabilirler. Endometrioza gelen en iyi şey gebeliktir, ama gebelik şansını da düşürür.

Ben endometrioz hastası olup olmadığımı öğrenmek için laporoskopi olmayı düşünüyordum. Doktorumla konuşacağım diğer doktorlar ultrasonda endometriotik odaklar görebiliyor diye

merhaaba önclikle cevabınız için teşekkür ederim. ultrason dediğim esasında radyoloji bölümünde çekilen şeyi söylemek istemiştim. doktor kendisi baktı, endometriotik odaktan şüpheleniyorum dedi radyolojideki doktorda ultrason çekip teyit etti.

sizin bahsettiginiz laporoskopi demek anestezi ile ameliyat demek bildigim kadarıyla. küçük bir kesi ile içeri girip çıkartmak demek.

yani ameliyat etmeden ögrenmek mümkün diye biliyorum ben.

merhaba, öncelikle cevabınız için teşekkrüler. size rahatsızlığı vamrı acaba ? nasıl bir sıkıntı yaratıyor ? veya neden operasyonla aldırmıyorsunuz ?

Benim yılda 2 kere durmayan kanamalarım oluyor. Bir çaresini de bulamadım. İlaçlar falan bir şekilde duduruyoruz. Kistide o zamanlardan birinde kontrolde gördü dr. Bu kanama yapar mı diye sorduğum her doktor yapmaz dedi. Yani bana bir zararı, belirtisi yok.

Laporoskopi hem tanı hem de tedavi amacıyla uygulanıyor. Ultrason ile de teşhis edilebilmesine sevindim. Peki ameliyat olacak mısınız?

Laporoskopi hem tanı hem de tedavi amacıyla uygulanıyor. Ultrason ile de teşhis edilebilmesine sevindim. Peki ameliyat olacak mısınız?
ameliyat olmak istemiyorum. doktorla konuştugumda yarım günde taburcu olursun, 15dk anestezi falan diyor. onlara göre herşey kolay :) ama ben istemiyorum. doktor ol da demiyor olma da demiyor, yani zorunlu degil diyor. agrı sızısına biraz daha bakacagım ona göre değerlendirecegim. birde büyüyüp büyümedigine.
daha önce myom ameliyatı oldum. 9cm miyom çıktı. onu laporoskopi ile yapmışlardı, 2gün hastanede kalmıştım ve 1 hafta evde yatmıştım. o gündür hep soguk bakıyorum böyle işlemlere :)
inşallah büyümez ve agrı sızıda yapmaz ve öylece yok olur gider :)

Sizin yerinizde olsam ben de ameliyat olmazdim. Umarim ağrınız en yakın zamanda geçer.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…