• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Endometriozis olup tüp bebek ya da aşılama ile gebe kalan var mı?

merhaba kızlar,hepinize geçmiş olsun..bu konuyla ilgili bir sürü topik açıldı,istersen oralara bir göz at canım..bende de çikolata kisti vardı..sol overde,4 cm büyüklüğünde..bir kez kendiliğimden hamile kaldım ama düşük oldu, aşılama yaptırdım ama tutmadı..ameliyat olmadım hiç..ilk tüp bebek denememde hamile kaldım ve şimdi 5 aylık ikiz bebeklerim var..hikayemi uzun uzun yazmak istemiyorum,daha önce bir kaçkez anlattım çünkü..mesajlarımdan okuyabilirsin..sormak istedikleriniz olursa yardımcı olurum kızlar..bizi bizden iyi anlayan olmaz..Allah kimsenin kucağını boş bırakmasın İnşallah..

benim de 3cm ameliyat olmak istemiyorum zaten ameliyat için küçükmüş bebeklerini güle güle büyüt allah bize de nasip eder inşallah

merhaba bende endemetriyosiz hastasiydim ilkinde goremedikleri icin ikinci kez olmak zorunda kaldim laproskopi ameliyati ile kistlerim alindi sag ve sol yumurtaligimda daha sonra 6 ay gecici menopoz gecirdim kistlerimin geri gelmememsi icin amaliyattan once iki kez asilama oldum ama negatif sonuc aldim daha sonra 6 ay bekleme sonucu tup bebek tedavisine basladim ilk denememde tam yolun sonuna gelmisken asiri yumurtlama dan dolayi tedavim sonlandirildi 3 ay sonra tekra denemem oldu ve hersey olduktan sonra tek yumurta transfer edildi ama tutmadi tek bir emriyo kalmisti son onunda dondurdular 2 ay sonra tekrar transferim oldu ve simdi dondurmam diye sevdigim bir oglum var 9 aylik benim yasadiklarim ozetle bunlar allahim yardimciniz olsun olmusuz dusunmeyin bende sizler gibiydim herseyden onemlisi inanmak...

sende çok şey yaşamışsın ama muradına ermişsin darısı başımıza inşallah çok üzülüp yorulmadan :)

bu arada ankarada olanınız varsa nerede yapıldı tedavileriniz ve nasıldı anlatabilir misiniz kızlar?

Ayyben canım ameliyat olma derim ama sen bilirsin..ameliyatla yumurtalık rezervi azalıyor çünkü..hem kistin boyutu fazla değilmiş..5 cm ve üzeri kistlerde ameliyat öneriliyor..ben ankarada anatoliada olmuştum tedavimi..çok menun kaldım.

Ayyben canım ameliyat olma derim ama sen bilirsin..ameliyatla yumurtalık rezervi azalıyor çünkü..hem kistin boyutu fazla değilmiş..5 cm ve üzeri kistlerde ameliyat öneriliyor..ben ankarada anatoliada olmuştum tedavimi..çok menun kaldım.

canım şu an ben yozgatta öğretmenim tedavime de ankarada başlamak istiyorum yakın olduğundan. başka topiklerde hep şunu duyuyorum merkezler hakkında profösörleriyle reklam yapıyolar ama sadece ilk gittiğinde karşılaşıyosun bi daha da görmüyosun diyolar halbuki sen o kişiye güvenip gidiyosun belkide, bazılarıda olumsuz sonuç alınca yüzünüze dahi bakmıyolar diyo, bazıları size parayı alana kadar iyi davranıyolar diyo o yüzden iyi seçmek istiyorum. şu an okul dönemi olduğu için gidemiyorum ama kurban bayramında tatil uzun o tarihte çalışıyolarsa o tarihte muayene en azından olmak istiyorum. bi de 3 ay oldu rahim filmi çektirdim canımı aldılar sanki onunda süresi dolmadan görünmek istiyorum valla tekrar isterlerse onu göstercem yeniden aynı işkenceyi çekemem:)

canım bende öğretmenim ve ankaraya 6 saatlik uzaklıktaki bir ilde oturuyorum..ben geçen sene bu zamanlarda tedavime başlamıştım,19 ekimde de transferim olmuştu.tedavi 3 hafta sürüyor toplamda.

anatolia da ilk önce doktorunla hikayeni paylaşıyorsun,sonra vajinal muayene..eşinden de test istiyorlar..benim rahim filmim 6 aylıktı kabul ettiler..etmeselerdi de bir daha çektirmezdim!evet doktoru ondan sonra transfer gününe kadar görmedim.başka bir bayan dr.ilgilendi ama ondan da menun kaldım.çok ilgiliydi.canım bir sürü hastaları var ve çok yoğunlar,öyle aşırı bir ilgi bekleme maalesef.

canım bende öğretmenim ve ankaraya 6 saatlik uzaklıktaki bir ilde oturuyorum..ben geçen sene bu zamanlarda tedavime başlamıştım,19 ekimde de transferim olmuştu.tedavi 3 hafta sürüyor toplamda.

anatolia da ilk önce doktorunla hikayeni paylaşıyorsun,sonra vajinal muayene..eşinden de test istiyorlar..benim rahim filmim 6 aylıktı kabul ettiler..etmeselerdi de bir daha çektirmezdim!evet doktoru ondan sonra transfer gününe kadar görmedim.başka bir bayan dr.ilgilendi ama ondan da menun kaldım.çok ilgiliydi.canım bir sürü hastaları var ve çok yoğunlar,öyle aşırı bir ilgi bekleme maalesef.

aşırı ilgi değil zaten ama bu çok hassas bi konu senin de başından geçmiş ben daha başlamadan stresini yaşıyorum onlar da bunun farkında olmalı yani hassasiyet göstermeli bi de kusura bakmazsan bir kaç sorum daha olacak transfer gününe kadar hergün gitmen mi gerekiyo yani buna uzun zaman ayırarak ankarada kalmam gerekicek mi ne kadar zaman ve paraya mal oldu ?

tabiki hassas bir konu canım ve inan çok dikkatli davranıyorlar.transfer gününe kadar 2-3 günde bir kan tahlili ve ultrason istyecekler..son bir haftada da neredeyse hergün gitmen gerekebilir.3 hafta kadar sürüyor.biz geçen sene 5 ekimde başlamıştık,19 ekimde transferim yapılmıştı..3 günde yolculuk yasaktı..eve dönüşüm 23 ekimi bulmuştu...parasal olarak 4 bin lira falan tutmuştu sanrım.

istediğini sorabilirsin canım,ne demek...

Back
X