• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Endometrit

Rahim ağzında yoğun enfeksiyon görünce neden direkt rahimden biyopsi almıyorlar ki, prosedüre göre mutlaka başarısız bir tüp bebek deneyimi mi gerekiyor? Ya da zor bi şey mi bu biyopsi.. Bende çok nadiren oluyor kahverengi lekelenme. Bu ay 3 4 gün sürdü ama onu çikolata kistine bağlamıştım. Ama enfeksiyon varsa da boşuna tüp bebek denemiş olcaz. Sizde başka belirti var mıydı? Sadece leke ve olumsuz tüp bebek denemesi ile mi biyopsiye karar verildi?
Açıkçası çokda bir belirti yoktu kasık ağrım bazen oluyordu ama buna yormamıştım. olumsuz tüp bebek denemesinden sonra sebebini araştırınca ortaya çıktı. Biopsi zor bir şey değil 3-4 dakikalık bir işlem siz talep edin bence tüp bebek denemeden biopsi alıp baktırın ne olur ne olmaz olumsuzdan sonraki yaşanan hayal kırıklığı çok üzücü 😓

Açıkçası çokda bir belirti yoktu kasık ağrım bazen oluyordu ama buna yormamıştım. olumsuz tüp bebek denemesinden sonra sebebini araştırınca ortaya çıktı. Biopsi zor bir şey değil 3-4 dakikalık bir işlem siz talep edin bence tüp bebek denemeden biopsi alıp baktırın ne olur ne olmaz olumsuzdan sonraki yaşanan hayal kırıklığı çok üzücü 
Teşekkür ederim tavsiyeniz için.. Tedavi süreçleri yüksek duygular yaşatıyor sizi çok iyi anlıyorum 😞 umarım ilk denemenizde sağlıkla bebişinize kavuşursunuz ya amin.
Bir şey daha sorucam: rahimde enfeksiyon varsa bunu nasıl tedavi ediyorlar, yine antibiyotik mi kullanıyorsunuz? Tamamen geçebiliyor muymuş?

Teşekkür ederim tavsiyeniz için.. Tedavi süreçleri yüksek duygular yaşatıyor sizi çok iyi anlıyorum 😞 umarım ilk denemenizde sağlıkla bebişinize kavuşursunuz ya amin.
Bir şey daha sorucam: rahimde enfeksiyon varsa bunu nasıl tedavi ediyorlar, yine antibiyotik mi kullanıyorsunuz? Tamamen geçebiliyor muymuş?
Amin teşekkür ederim. Evet antibiyotik kullanılıyor sonra bir adet dönemi geçiyor rahimde kendini yenileyince iyileşmiş oluyor tabi kontrol biyopsisi yapılıyor tekrar ama basit bir tedavisi var hiç üşütmeyin ayaklarınızı sıcak tutun zencefil çayı için oradaki kanlanma dolaşım artsın hareketsiz kalmayın

Merhaba sizede geçmiş olsun. Bendeki enfeksiyon sadece rahimde şuan vajinadaki geçti yarında rahimden biopsi alınacak temiz çıkacağını düşünüyorum çünkü artık lekelenmede yok ısırgan çayı içtim hergün 2 defa. Lekelenme sadece adet döneminde oluyordu yani hep leke ile başlayıp leke ile bitiyordu artık kırmızı sağlıklı kan ile başlıyor. Şüpheleniyorsanız madem mutlaka rahimden biopsi aldırıp baktırın yoksa tüp bebek olumsuz sonuçlanıyor
Kaç gün kahve leke ile başlıyordu ,aktif kanama kaç gün sürüyordu, rahim kalınlığı kaç mm çıkıyordu en fazla

Kaç gün kahve leke ile başlıyordu ,aktif kanama kaç gün sürüyordu, rahim kalınlığı kaç mm çıkıyordu en fazla
2-3 gün kahve leke ile başlıyordu aktif kanamam 4 gün rahim kalınlığımda bir sıkıntı yoktu normal görünüyor. Kahve lekelenmenin sebebi dolaşım bozukluğuda rahim soğukluğuda olabiliyor. Sadece bu belirtisi enfeksiyona yormamak lazım. Ben endometrit sorunumun şöyle olduğunu düşünüyorum. Tüp bebek sürecinde vajinadaki enfeksiyonu kateterle rahime taşıdık bilmeden. Çünkü rahime sürekli müdahale ediliyor maalesef bu süreçte. Eğer vajinada tedavi edilmeyen bir enfeksiyon varsa onu rahime taşıyor doktor müdahale ettiği çubukla. Sonrada rahimde enfeksiyon oluşuyor.

2-3 gün kahve leke ile başlıyordu aktif kanamam 4 gün rahim kalınlığımda bir sıkıntı yoktu normal görünüyor. Kahve lekelenmenin sebebi dolaşım bozukluğuda rahim soğukluğuda olabiliyor. Sadece bu belirtisi enfeksiyona yormamak lazım. Ben endometrit sorunumun şöyle olduğunu düşünüyorum. Tüp bebek sürecinde vajinadaki enfeksiyonu kateterle rahime taşıdık bilmeden. Çünkü rahime sürekli müdahale ediliyor maalesef bu süreçte. Eğer vajinada tedavi edilmeyen bir enfeksiyon varsa onu rahime taşıyor doktor müdahale ettiği çubukla. Sonrada rahimde enfeksiyon oluşuyor.
Ahhh yaa son yazdığınıza o kadar katılıyorum ki..hsg den sonra başıma bu dert geldi o zamandan beri de nolduğunu önemseyen olmadı

Ben de pcosum bende de histereskopi sonrası kronik endometrir çıktı patoloji raporunda ama non spesifik yazıyor yani her hangi bir bakteri vs görülmemiş daha doktora gitmedim naasıl bir süreç olucak bir fikrim yok. Pcos lularda rahim kendini düzenli temizleyemediği için içerde kalıntılar kaldıkça orda bir doku oluşuyormuş ben de kendime probiyotik aldım hiç antibiyotik kullanmak istemiyorum ne kadar yararı varsa bir o kadar da zararı var gerçekten nefretlik bir durum benden kültür tarzında bir sey de almadı doktor hiç iyi değil devlette yaptırdım ben de başka bir doktora gitmeyi düşünüyorum umarım herkes bebeğini sağlıkla kıcağına alır

Ben de pcosum bende de histereskopi sonrası kronik endometrir çıktı patoloji raporunda ama non spesifik yazıyor yani her hangi bir bakteri vs görülmemiş daha doktora gitmedim naasıl bir süreç olucak bir fikrim yok. Pcos lularda rahim kendini düzenli temizleyemediği için içerde kalıntılar kaldıkça orda bir doku oluşuyormuş ben de kendime probiyotik aldım hiç antibiyotik kullanmak istemiyorum ne kadar yararı varsa bir o kadar da zararı var gerçekten nefretlik bir durum benden kültür tarzında bir sey de almadı doktor hiç iyi değil devlette yaptırdım ben de başka bir doktora gitmeyi düşünüyorum umarım herkes bebeğini sağlıkla kıcağına alır
Çok geçmiş olsun bende ilaç hiç kullanan biri değilim antibiyotikten nefret ediyorum gerçekten ama bu durumda kullanmak gerekiyor zorunlu bir durum bende yıllar sonra ilk defa antibiyotik almak zorunda kaldım endometritden dolayı çünkü kronikleşebiliyor ve iyileşmezse embriyo tutunamıyor. Acil tedavisini yapmak lazım. Bende doğalcıyım mutlaka antibiyotik kullanın yanında ek destek olarak günde 2 kez ısırgan çayı için. Sarımsak ve soğan yemeyi arttırın. Civanperçemi çayı için. Defne yaprağı çayı için dönüşümlü şekilde. Antibiyotikten dolayı Vajinal flora dengesi bozulmaması içinde Probiyotik kullanın hem oral hem Vajinal. Birde mutlaka kültür testi yaptırın çünkü vajinadaki bakteriden olmuş olabilir ona göre antibiyogram testi yapılır ve tedaviniz başarılı olur. Kültür testi yaptırmadan genelgeçer antibiyotik kullanmayın. Niouli yağı damlatın iç pamuklu çamaşırınıza ve yüksek buharda ütüleyin. Araştırın kendinize bakın herkes kendisinin doktorudur.

Endometrit sıkıntınız mı var? Tanı koyuldu mu? İyi bir doktor bulun
Bu tanı size nasıl konuldu acaba
Bende de kronik enfeksiyon sorunu var
Dün polip için histereskopi oldum ama polip yokmuş denilip patolojiye bişey gönderilmedi. Enfeksiyondan şüphe edilse gönderilir miydi
Keşke doktora deseydim bunu özellikle ya

Bu tanı size nasıl konuldu acaba
Bende de kronik enfeksiyon sorunu var
Dün polip için histereskopi oldum ama polip yokmuş denilip patolojiye bişey gönderilmedi. Enfeksiyondan şüphe edilse gönderilir miydi
Keşke doktora deseydim bunu özellikle ya
Kronik enfeksiyon her zaman rahimde de enfeksiyon yaratmaz ama şüphe var. Bende olumsuz tüp bebek denemesinden sonra her şey normal göründüğü için doktor şüphelendi histereskopi ile baktı temizdi parça alıp patolojiye gönderilince endometrit (rahim iltihabı) olduğu çıktı. Histereskopi yapılmadan da rahimden biopsi aldırıp gönderebilirsiniz. Ama doktorunuz yapsaymış keşke

Kronik enfeksiyon her zaman rahimde de enfeksiyon yaratmaz ama şüphe var. Bende olumsuz tüp bebek denemesinden sonra her şey normal göründüğü için doktor şüphelendi histereskopi ile baktı temizdi parça alıp patolojiye gönderilince endometrit (rahim iltihabı) olduğu çıktı. Histereskopi yapılmadan da rahimden biopsi aldırıp gönderebilirsiniz. Ama doktorunuz yapsaymış keşke
Yapmadilar malesef. Neyse iyi düşünelim inşallah rahim içinde enfeksiyon yoktur. Geçmiş olsun bu arada

Bende de ayni surec oldu. Doktor transfere 5 gun kala transfer surecini iptal etti. Rahim uygun gorunmuyor dedi. Histereskopi yapti. Biyopsi sonucu temiz cikmasina ragmen bazen sonucta cikmiyo ben rahmin durumunu gordum. Kronik endometrit seklindeydi eger ilac kullanmazsan transfer tutmaz dedi ve tonla ilac verdi. Suan ilac kullaniyorum. 7. Gundeyim

Bende de ayni surec oldu. Doktor transfere 5 gun kala transfer surecini iptal etti. Rahim uygun gorunmuyor dedi. Histereskopi yapti. Biyopsi sonucu temiz cikmasina ragmen bazen sonucta cikmiyo ben rahmin durumunu gordum. Kronik endometrit seklindeydi eger ilac kullanmazsan transfer tutmaz dedi ve tonla ilac verdi. Suan ilac kullaniyorum. 7. Gundeyim
Geçmiş olsun 💐
Rahminizin görüntüsü nasıldı doktorunuz kronik endometrit olduğunu nasl anladı, hangi ilaçları kullandınız

Bende hitereskopi oldum polip alındı ptolaji sonucum çıktı kronik endometrit cd138 pozitif cikti doktor vajinal kültür istetti sonuç bugün çıktı temiz şimdi anlamadım enfeksiyon var mı yok mu budurmi yaşayan arkadaşlar var mıdır

görüntüsü nasıl oluyormuş, doktorunuz kimdi

Back
X