endometrium inceliği

cambilyeler

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Haziran 2010
21
0
36
İstanbul
sayın doktor;

3 yıldır hamile kalmaya çalışıyorum önce yumurta takibi sonrasında aşılama yaptırdım herşey normal görünmesine rağmen gebe kalmadım.Tüp bebek yaptırmaya karar verdik gittiğimiz doktor endemetrium ölçümlerimin 6,7 mm olduğunu bununda gebeliği etkileyebildeğini ancak pek çok gebe kalan hastası olduğunu belirtti.İlk denemde dış gebelik oluştu ve sol tüpüm alındı maalesef.ilaç kullanmadığm dönemdede endometrium tabakam yine 6,7 mm idi ,2. tüp bebek denememde hiç gebelik oluşmadı.embriyolarımın kalitesi doktorumun söylemesine göre çok güzel gebelik ouşmamasının sebebinin endemetrium abağlı olduğunu söyledi yalnız bu tabakanın kalınlaşması için yapılabilecek bir şey olmadığını tüp bebek demelerine devam etmem gerektiğini söyledi .Bu konuda ne yapmalıyım bazı kaynaklar 6mm ile gebelik oluşmayacağını yazıyor gerçekten böylemi ne yapmalıyım yardımcı olursanız sevinirim..

merhaba endometriumun ince olmasının nedenlerini araştırmak lazım. hiç rahimiçi bir müdehale geçirdiniz mi? kürtaj gibi ya da miyom ameliyatı gibi. yada enfeksiyon yaşadınız mı? bunlara bakmak ve histeroskopi ameliyatı ile içeriyi gözle görmek gerekir. dilerseniz bu ameliyatı klinikte kolayca yapıyoruz, yatış gerektirmeyen günü birlik bir işlem. başka bir tüp bebek denemeden önce bunun yapılmasını kesinlikle öneriyorum. sevgileir.

sayın doktor;

3 yıldır hamile kalmaya çalışıyorum önce yumurta takibi sonrasında aşılama yaptırdım herşey normal görünmesine rağmen gebe kalmadım.Tüp bebek yaptırmaya karar verdik gittiğimiz doktor endemetrium ölçümlerimin 6,7 mm olduğunu bununda gebeliği etkileyebildeğini ancak pek çok gebe kalan hastası olduğunu belirtti.İlk denemde dış gebelik oluştu ve sol tüpüm alındı maalesef.ilaç kullanmadığm dönemdede endometrium tabakam yine 6,7 mm idi ,2. tüp bebek denememde hiç gebelik oluşmadı.embriyolarımın kalitesi doktorumun söylemesine göre çok güzel gebelik ouşmamasının sebebinin endemetrium abağlı olduğunu söyledi yalnız bu tabakanın kalınlaşması için yapılabilecek bir şey olmadığını tüp bebek demelerine devam etmem gerektiğini söyledi .Bu konuda ne yapmalıyım bazı kaynaklar 6mm ile gebelik oluşmayacağını yazıyor gerçekten böylemi ne yapmalıyım yardımcı olursanız sevinirim..

doktor bey yaşım 31 geçen sene ölü bir gebelik yaşadım ve 5 haftalıkken kürtaj oldum rahim duvarım ince 3 mm estrofemle en fazla 6.5 mm oldu 4 esrtofem kullandım günde bu arada eşimde varikosel bende de fsh 23 ne yapıcaz bi türlü kalınlaşmıyor 2 embriyo oluştu biri tutmadı diğeri de beni bekliyor ama bir türlü kalınlaşma sağlanamıyor yok mu bunun başka bir yolu?

Merhaba geçmiş olsun öncelikle, doktor hanım olarak düzeltmek isterim, rahim dokunuzun incelmesinin nedeni geçirdiğiniz kürtj ya da doğum olabilir. Bu nedenle rahim filmi çekilip ya da direkt olarak histeroskopi yapılıp rahim içine bakılması gerekir. Fsh değeriniz oldukça yüksek bu menapoz için bir risktir. Tedavileirniz konusunda çabuk davranmalısınız. Sevgiler.

doktor bey yaşım 31 geçen sene ölü bir gebelik yaşadım ve 5 haftalıkken kürtaj oldum rahim duvarım ince 3 mm estrofemle en fazla 6.5 mm oldu 4 esrtofem kullandım günde bu arada eşimde varikosel bende de fsh 23 ne yapıcaz bi türlü kalınlaşmıyor 2 embriyo oluştu biri tutmadı diğeri de beni bekliyor ama bir türlü kalınlaşma sağlanamıyor yok mu bunun başka bir yolu?

Merhaba Hocam

Ben de rahim inceliğinden muzdaribim hiç rahim içi mudahale geçirmedim (tanısal lap hariç) fsh 9,04 ama rahim yumurtlama gününde 6mm çıkıyor.3 negatif tüp bebek deneyimim var estroferm kullanmama ragmen bir türlü kalınlaşmıyor hsg de çektirdim yapışıklık yok son 1,5 yıldır adet miktarım belirgin bir şekilde azaldı nedeni ve çözümü ne olabilir.Tüplerim tıkalı her hsg de farklı yerlerde tıkanıklık çıkıyor anlayamıyorum

ilk 2006 yılı iki taraflı proksimal denildi (tanısal lap)
ikinci 2007 tek taraflı kısmen tıkalı biri açık denildi
son 2012 iki taraflı uç kısımlardan tıkalı hidrosanp. yok Bildiğim kadarıyla tüpler kendiliğinden açılmaz ama benim tıkanıklık neden sürekli yer değiştiriyor anlayamıyorum

Distal tıkanıkta açılma şansı çok az diye okudum ama yine şansımı denemelimiyim.
Teşekkür ederim

merhaba bir kaç şüpheli raporunuz ve rahimiçinde yapşıklıklarınız olduğu için zaman kaybetmeden yapılmadı ise tanısal laparoskopi ve histeroskopi ile yapışıklıkların açılma işleminin yapılmasını öenririrm. yumurta rezervinizde iyi görünmüyor fsh değerinizden dolayı. yardımcı olabileceğim şeyler için beni 0212 3103100 numaralı telefondan arayabilirsiniz. sevgiler.

Merhaba Hocam

Ben de rahim inceliğinden muzdaribim hiç rahim içi mudahale geçirmedim (tanısal lap hariç) fsh 9,04 ama rahim yumurtlama gününde 6mm çıkıyor.3 negatif tüp bebek deneyimim var estroferm kullanmama ragmen bir türlü kalınlaşmıyor hsg de çektirdim yapışıklık yok son 1,5 yıldır adet miktarım belirgin bir şekilde azaldı nedeni ve çözümü ne olabilir.Tüplerim tıkalı her hsg de farklı yerlerde tıkanıklık çıkıyor anlayamıyorum

ilk 2006 yılı iki taraflı proksimal denildi (tanısal lap)
ikinci 2007 tek taraflı kısmen tıkalı biri açık denildi
son 2012 iki taraflı uç kısımlardan tıkalı hidrosanp. yok Bildiğim kadarıyla tüpler kendiliğinden açılmaz ama benim tıkanıklık neden sürekli yer değiştiriyor anlayamıyorum

Distal tıkanıkta açılma şansı çok az diye okudum ama yine şansımı denemelimiyim.
Teşekkür ederim

merhaba bir kaç şüpheli raporunuz ve rahimiçinde yapşıklıklarınız olduğu için zaman kaybetmeden yapılmadı ise tanısal laparoskopi ve histeroskopi ile yapışıklıkların açılma işleminin yapılmasını öenririrm. yumurta rezervinizde iyi görünmüyor fsh değerinizden dolayı. yardımcı olabileceğim şeyler için beni 0212 3103100 numaralı telefondan arayabilirsiniz. sevgiler.[/QUO

Tekrar Merhaba Hocam size telefonla ulaşamıyorum yoğun olduğunuzu tahmin edebiliyorum zaman ayırıp cevapladığınız için çok teşekkür ederim.Tanısal lap yapıldı rahim içi yapışıklık yok.Zaten endometrium inceliği bir yıl içinde ani olarak ortaya çıktı tüp bebek tedavisi sonrası adet miktarım çok azaldı smear de yaptırdım bir problem yok. fsh 9,04 ama yaşımda 33.Tekrar tekrar tüp bebek denemeye korkuyorum 10 a yakın meme kistim var.Zor bir hastayım

Tüplerin açılması olasılığı var ise eğer ben bir laparoskopi daha yaptırmalıyım?
Yaşım ve fsh itibariyle yoksa direk tüp bebek mi yaptırmalıyım?

Son düzenleme:
tekrar merhaba tüplerinizin açılması ameliyatını çok önermem başarılı bir operasyon değildir. verdiğiniz emeğe yazık olur. tüp bebek tedavisi ile devam etmeniz daha mantıklı. sevgiler. bolşans.

merhaba bir kaç şüpheli raporunuz ve rahimiçinde yapşıklıklarınız olduğu için zaman kaybetmeden yapılmadı ise tanısal laparoskopi ve histeroskopi ile yapışıklıkların açılma işleminin yapılmasını öenririrm. yumurta rezervinizde iyi görünmüyor fsh değerinizden dolayı. yardımcı olabileceğim şeyler için beni 0212 3103100 numaralı telefondan arayabilirsiniz. sevgiler.[/QUO

Tekrar Merhaba Hocam size telefonla ulaşamıyorum yoğun olduğunuzu tahmin edebiliyorum zaman ayırıp cevapladığınız için çok teşekkür ederim.Tanısal lap yapıldı rahim içi yapışıklık yok.Zaten endometrium inceliği bir yıl içinde ani olarak ortaya çıktı tüp bebek tedavisi sonrası adet miktarım çok azaldı smear de yaptırdım bir problem yok. fsh 9,04 ama yaşımda 33.Tekrar tekrar tüp bebek denemeye korkuyorum 10 a yakın meme kistim var.Zor bir hastayım

Tüplerin açılması olasılığı var ise eğer ben bir laparoskopi daha yaptırmalıyım?
Yaşım ve fsh itibariyle yoksa direk tüp bebek mi yaptırmalıyım?

günaydın hocam,
bi kaç dr ye sonuçlarımı gösterdim birbirinden farklı şeyler söylediler,
sizin de yorumunuzu bekliyorum, çünkü ona göre bi yol seçmem gerekiyor.
transvajinal ultrason--
myometrium homojendir.
endometrium çift kontur 11 mm kalınlıktadır
her iki over normal boyut ve eko peternindedir.
sol overde en büyüğü 11mm çapında sağ overde en büyüğü 10 mm çapında multiple foliküller mevcuttur.
douglasta minimal mayi izlendi.
*11. gün yapılan bir muayenedir.
*11.güne rağmen yumurtalar küçük mü?

merhaba evet adet gününüze göre seçilmiş yumurta büyüklüğü ufak. ama klinik durumunuzla birlikte dorktorunuz tarafından değerlendirilmesi uygundur. bazen pco durumlarında 17. gün de bile yumurta seçilebilir. sevgiler.

günaydın hocam,
bi kaç dr ye sonuçlarımı gösterdim birbirinden farklı şeyler söylediler,
sizin de yorumunuzu bekliyorum, çünkü ona göre bi yol seçmem gerekiyor.
transvajinal ultrason--
myometrium homojendir.
endometrium çift kontur 11 mm kalınlıktadır
her iki over normal boyut ve eko peternindedir.
sol overde en büyüğü 11mm çapında sağ overde en büyüğü 10 mm çapında multiple foliküller mevcuttur.
douglasta minimal mayi izlendi.
*11. gün yapılan bir muayenedir.
*11.güne rağmen yumurtalar küçük mü?

merhaba hocam..
evlendikten sonra bir yıl boyunca doğum kontrol hapı kullandım( hem korunma amaçlı hem de adetlerim çok düzenli değildi bu nedenle adet düzenleme amacıyla) daha sonra geçtiğimiz yıl haziran ayında ilacı bıraktım ve ağustos 2012 den itibaren bebek için çalışmalara başladık ancak benim adetlerim arasındaki süre o zamandan sonra git gide uzamaya başladı ve en son aralık 2012 de adetimin 39. günü şiddetli ağrıyla adet oldum. belki doktor olduğunuz için bana kızacaksınız ama ben o ay soğan kürü diye bir şey var onu denedim 15 gün..ve tesadüf müdür yoksa işe mi yaradı bilmiyorum ama ben o ay hamile kaldım. öğrendiğimde son adet tarihime göre 6 haftalık olması gerekirken 4 haftalık filandı. hatta ilk doktor randevumda sadece keseyi gördük bebeği göremedik ve boş gebelik sandık ama sonraki ultr. bebeğimi görmüştük..neyse sonuç olarak bebeğimin gelişmediği anlaşıldı ve kürtaj olmak zorunda kaldım. doktorum kürtajdan sonra hormonlarıma baktı herşey normal dedi ve doğum kontrol hapı verdi tekrardan 3 ay sonra gel dedi. söylediğini yaptım 3 ay sonraki hormon testlerim oldukça düşük çıktı (fsh:0,37 lh:2,97) benden beyin MR ı istedi. o da normal çıktı ama ben artık başka bi doktora gittim. o beni alttan muayene etti ve yumurtalıkların çok baskılanmış , endometriumun çok incelmiş (4mm) ve bir de yara olduğu söyledi ve bana antibiyotik verdi. sonraki kontrolde yaranın küçüldüğünü ama bir de tsh değerlerime bakmak istediğini söyledi.. onlarda normal çıktı ve en son gittiğimde endometriumun birazcık da olsa kalınlaştığını (5,5) ancak yeterli olmadığını söyledi ve kan tahlili istedi..
şimdi hocam biliyorum çok uzattım affınıza sığınarak sormak istiyorum; bu endometrium neden incelir? ilk doktorum bana bununla ilgili hiç bir şey söylememişti. acaba sonradan mı inceldi? zaten bu incelikle hamile kalamazmışım! ama ben bir kez kendi kendine hamile kalmıştım (gerçi düştü.. belki de nedeni buydu bilmiyorum çünkü ilk doktorum hiç böyle bişi söylememişti) hocam çok kafam karışık doktora her gittiğimde başka bişi çıkıyo.. anlattığım gibi MR filan istendiğinde de hiç böyle bişi duymamıştım ve çok endişelenmiştim..şimdi de bu endometrium inceliği çıktı..ne yapmak gerekir.. tedavisi var mı dır? umarım cevaplarsınız..

merhaba endometrium inceliğiniz kürtaj sonrası mı oldu yoksa doğum kontrol hapına mi başlı anlşamaız için rahim filmi çektirmenizi öneririm. eğer yapışıklıklar var ise ameliyat önerilebilir. ya da estojen ilaçları ile kalınlaşma sağlanabilir. inferilite uzmanı yani tüp bebek uzmanı doktorlar size daha doğru ve hıslı yol almanız için yardımcı olabilir. istanbulda iseniz bana da gelebilirsiniz. fulya bahceci tüp bebek merkezindeyim. sevgiler.

merhaba hocam..
evlendikten sonra bir yıl boyunca doğum kontrol hapı kullandım( hem korunma amaçlı hem de adetlerim çok düzenli değildi bu nedenle adet düzenleme amacıyla) daha sonra geçtiğimiz yıl haziran ayında ilacı bıraktım ve ağustos 2012 den itibaren bebek için çalışmalara başladık ancak benim adetlerim arasındaki süre o zamandan sonra git gide uzamaya başladı ve en son aralık 2012 de adetimin 39. günü şiddetli ağrıyla adet oldum. belki doktor olduğunuz için bana kızacaksınız ama ben o ay soğan kürü diye bir şey var onu denedim 15 gün..ve tesadüf müdür yoksa işe mi yaradı bilmiyorum ama ben o ay hamile kaldım. öğrendiğimde son adet tarihime göre 6 haftalık olması gerekirken 4 haftalık filandı. hatta ilk doktor randevumda sadece keseyi gördük bebeği göremedik ve boş gebelik sandık ama sonraki ultr. bebeğimi görmüştük..neyse sonuç olarak bebeğimin gelişmediği anlaşıldı ve kürtaj olmak zorunda kaldım. doktorum kürtajdan sonra hormonlarıma baktı herşey normal dedi ve doğum kontrol hapı verdi tekrardan 3 ay sonra gel dedi. söylediğini yaptım 3 ay sonraki hormon testlerim oldukça düşük çıktı (fsh:0,37 lh:2,97) benden beyin MR ı istedi. o da normal çıktı ama ben artık başka bi doktora gittim. o beni alttan muayene etti ve yumurtalıkların çok baskılanmış , endometriumun çok incelmiş (4mm) ve bir de yara olduğu söyledi ve bana antibiyotik verdi. sonraki kontrolde yaranın küçüldüğünü ama bir de tsh değerlerime bakmak istediğini söyledi.. onlarda normal çıktı ve en son gittiğimde endometriumun birazcık da olsa kalınlaştığını (5,5) ancak yeterli olmadığını söyledi ve kan tahlili istedi..
şimdi hocam biliyorum çok uzattım affınıza sığınarak sormak istiyorum; bu endometrium neden incelir? ilk doktorum bana bununla ilgili hiç bir şey söylememişti. acaba sonradan mı inceldi? zaten bu incelikle hamile kalamazmışım! ama ben bir kez kendi kendine hamile kalmıştım (gerçi düştü.. belki de nedeni buydu bilmiyorum çünkü ilk doktorum hiç böyle bişi söylememişti) hocam çok kafam karışık doktora her gittiğimde başka bişi çıkıyo.. anlattığım gibi MR filan istendiğinde de hiç böyle bişi duymamıştım ve çok endişelenmiştim..şimdi de bu endometrium inceliği çıktı..ne yapmak gerekir.. tedavisi var mı dır? umarım cevaplarsınız..

Merhabalar,Ocak 2013 te düşük ve parça kalması nedeni ile iki kere üst üste kürtaj oldum.Daha sonra adet azalması yaşadım.Tekrar gebelik düşündüğüm için doktorum bir kaç ay denememizi ve olmazsa rahim filmi çekileceğini söyledi.Dediği gibi yaptık ve sonunda rahim filmi çekildi.Yapışıklık vardı ve iyi bir merkezde Ekim ayında histeroskopi oldum.1 ay ria takıldı,balon uygulaması yapıldı ve hormon ilaçları ile tedavi sona erdi. Histeroskopiyi yapan doktor hiç bir sıkıntı kalmadığını belirtti.1 ay sonra tesadüf sonucu rahim duvarının ince olduğunu öğrendim.Yumurtlama günümde 5,4 mm idi.Bu ay adet bitiminde estrofem ve coaspirine başladım.(adetim yine az oldu ama rahim ince olduğu için beklenen bir durum olduğunu söylediler)3 gün sonra kontrolüm var kalınlaşıp kalınlaşmadığına bakılacak ancak merak ettiğim bu durum normal mi?Yoksa yapışıklıklar devam ediyor demek mi?Gittiğim başka bir doktor eğer ilaçla kalınlaşmaz sa tekrar histeroskopi yapılacak dedi ama bu durum beni hem maddi hemde manevi çok korkutuyor.Bu ay kalınlaşmazsa ne kadar beklemeliyim?rahimin kendini toplaması için zamana ihtiyacımı var o yüzden mi kalınlaşmıyor acaba?Şimdiden çok teşekkür ederim.

Hocam merhaba, 35 yasindayim. 6 ay once 3. kez tup bebek denedim. Rahim kalinligim cok iyiydi. Hic kurtaj dusuk olmadim. Ilk defa son tup bebekten beri rahmim yeterince kalinlasmiyor ve yeniden deneyemiyorum. Adet duzensizliklerim oldu. Erken olma, kisa surme, uzun surme, miktarda degisiklikler gibi her ay farkliydi. Ama ostrojen bantlarini kullanirken bunlar oldu. 2 ay Ostrojen bantlari ve igneye cevap vermedi. 2 ay ilacsiz biraktik tekrar ostrojen bant denedik olmadi. Bu ay natural takip ediyoruz hala pek kalin degil. Doktorum histeroskopi onerdi. Rahim inceligi neden olabilir histeroskopiyle cozulur mu ?

Back
X