endometrium kalınlığı

eysha

Guru
Kayıtlı Üye
5 Aralık 2009
244
139
333
iyi günler hocam.
başarısızlıkla sonuçlanan 3 ilaç tedavisi 3 de aşılamam var şu an her şey normal gözüküyor ama aşılamalardan önce gittiğim özel bir prof. doktor adet günüm geçtikten 2 gün sonra muayene edip rahim çok kalın hemen ameliyat olman lazım yoksa tüp bebek bile yaptırsan tutmaz dedi.
bunun üzerine 3 ayrı doktora göründüm hepside gerek yok dediler.

tekrar ameliyatı öneren doktora son kez danışmak istedim bu sefer adetim bittikten 7 gün sonra vajinal muayene ile bakti 13 m görünüyor( öncekinde ölçüsünü söylememişti ) istersen ameliyatı yapalım aklımızdan çıksın yoksa ilerde acaba başarısızlıkların sebebi bumuydu dersin dedi.
bende biraz daha araştırıp ameliyatı olmadım.
şimdi aşılamalarda tutmayınca tüpe geçmeye karar verdik ama kafamda o acabalar dönmeye başladı ya tüpbebekte tutmazsa gerçekten ameliyat olsamıydım kafam o kadar karışıkkı sizin öneriniz nedir.

biraz uzun oldu kusura bakmayın.

bu arada 32 yaşındayım 58 kiloyum adetlerim gayet düzenlidir ve adet bitiminden hemen sonra yapılan muayenede rahim zarının tamamının sökülüp atıldığı söylendi

bu arada 32 yaşındayım 58 kiloyum adetlerim gayet düzenlidir ve adet bitiminden hemen sonra yapılan muayenede rahim zarının tamamının sökülüp atıldığı söylendi
Merhabalar : 3 ilac tedavısı 3 aşılama nedenıyle artık tüp bebek aşamasında olduğunuz ifade etmek isterım. Tüp bebek tedavısınde merkez seçımı ve laboratuvar başarı acısından oldukca önemlidir. Tüp bebek tedavısınde süreç ( yumurta buyutme safhası ) deneyım gerektıren bır olaydır. Bu nedenle dogru merkez secımı oldukca onem kazanmaktadır. Sızın durumunuzda embrıoların rahım içine transfer edilme safhasından önce rahım içi kalınlık durumu usg ıle degerlendırılmelidir. ( sözü edılen kalınlık polıp .. ve benzerı yer kaplayan olusumlar acısından ) Hala kalınlık şuphesı var ıse rahım içi hısteroskopı denılen kamera sıstemı ıle kontrol edılmelıdır.Ve var olan durumun hem tanısı hem tedavısı yapılabilecektir. Daha detay bılgı ve sorularınız için 0533 580 14 81 nolu telefondan aramanız halınde bizimle temas kurmanız mümkün olucaktır. Bol şans dilerim.

Back
X