Endometriyozis ve hamilelik

sekerim81

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2011
20
2
36
Samsun
Merhaba kızlar,
çikolata kistinden çok çekmiş çocuk özlemi çeken herkese umut olup yazmak istiyorum. her türlü sorunuza yardımcı olmak isterim.

32 yaşındayım ve 3 yıllık evli bir bayanım.Hikayemi kısaca paylaşayım.
2009 yılında her iki yumurtayıda sarmış ve 4. evreye gelen büyük kistlerimden laparoskopi ile kurtuldum.
2012 yılında tekrarlayan ve aynı büyüklüğe ulaşan kistlere yine aynı yolla operasyon.
3 yıllık evlilik boyunca korunmasız ilişkiye rağmen hamile kalamama. Tüplerde yapışıklık. Eşimin başından geçen sol yumurtalık alma operasyonu. yani anlayacağınız çift taraflı olumsuzluklar. 3 yıl boyunca yaşanan sıkıntı stres sorun bunları anlatmak burda yazmak imkansız. Ancak yaşayan biliyor. 2012 Aralık - 2013 Ocak ayına denk gelen 1. tüp bebek denemesi 14 ocak test tarihi fakat test sonucu olumsuz. 2. tüp bebek denemesi nisan ayı çok şükür sürpriz olan olumlu sonuç. İsteyen herkesin bu duyguları yaşamasını temenni ediyorum. çok stresli sıkıntılı aşamalar hem maddi hem de manevi olarak. parayıda bir kenara koyuyorsunuz manevi yön daha ağır basıyo her gün ilaçlar iğneler. ama asla pes etmeyin. istediğiniz herşeyi sorabilirsiniz. uzun yazıp sıkmak istemiyorum.
:nazar: :emir_bebek:

Merhaba,
bende de ENdometriosiz çıktı. 6 aydır doğum kontrol hapı kullanıyorum doktorumun isteği üzerine. 3 ayda bir de ca125 testimi ve hormon testlerini yaptırıyorum. Evliyim, çocuğum yok ve olmamasından korkuyorum açıkcası.

Merhaba,
bende de ENdometriosiz çıktı. 6 aydır doğum kontrol hapı kullanıyorum doktorumun isteği üzerine. 3 ayda bir de ca125 testimi ve hormon testlerini yaptırıyorum. Evliyim, çocuğum yok ve olmamasından korkuyorum açıkcası.

Sürekli kontrol altında olmakta fayda var. Umutsuz düşünmeyin. İnşallah size de nasip olur.

İnşallah. Gerçi benimki sağ karın boşluğumda. başka hiçbir yerimde yok çok şükür. Ca125 değerim de çok fazla yüksek değildi.
sınırı biraz fazla geçiyor ama gene de üzülüyorum.

İnşallah. Gerçi benimki sağ karın boşluğumda. başka hiçbir yerimde yok çok şükür. Ca125 değerim de çok fazla yüksek değildi.
sınırı biraz fazla geçiyor ama gene de üzülüyorum.

Yumurtalıklarda ve rahimde olmaması avantaj sayılabilir. En büyük olumsuzluk stres. Çok kafanıza takmayın. Bizim sorunlarımız çok fazlaydı buna rağmen çok şükür allah nasip etti. Güzel düşünün güzel olsun.

Merhaba kızlar,
çikolata kistinden çok çekmiş çocuk özlemi çeken herkese umut olup yazmak istiyorum. her türlü sorunuza yardımcı olmak isterim.

2009 yılında her iki yumurtayıda sarmış ve 4. evreye gelen büyük kistlerimden laparoskopi ile kurtuldum.
2012 yılında tekrarlayan ve aynı büyüklüğe ulaşan kistlere yine aynı yolla operasyon.
3 yıllık evlilik boyunca korunmasız ilişkiye rağmen hamile kalamama. Tüplerde yapışıklık. Eşimin başından geçen sol yumurtalık alma operasyonu. yani anlayacağınız çift taraflı olumsuzluklar. 3 yıl boyunca yaşanan sıkıntı stres sorun bunları anlatmak burda yazmak imkansız. Ancak yaşayan biliyor. 2012 Aralık - 2013 Ocak ayına denk gelen 1. tüp bebek denemesi 14 ocak test tarihi fakat test sonucu olumsuz. 2. tüp bebek denemesi nisan ayı çok şükür sürpriz olan olumlu sonuç. İsteyen herkesin bu duyguları yaşamasını temenni ediyorum. çok stresli sıkıntılı aşamalar hem maddi hem de manevi olarak. parayıda bir kenara koyuyorsunuz manevi yön daha ağır basıyo her gün ilaçlar iğneler. ama asla pes etmeyin. istediğiniz herşeyi sorabilirsiniz. uzun yazıp sıkmak istemiyorum.

benim de durumum sizden farklı değil..7 yıllık evliyim 33 yaşındayım biz geçen ay denedik olmadı doktora gittik tüplerimde ve rahmimde yapışıklığın olduğunu söyledi doktor HGS filmi çektireceğim bu hafta.. bu filim sonucuna göre hareket edeceğimizi belirtti. Ca125 bende 107 çıktı ve bu beni çok korkutuyor. Bende hem endometriosiz hem de miyom olduğunu söyledi doktor. endişeleniyorum ben gerçekten umutsuzum:(

Merhaba kızlar,

Canım Rabbim sağlık ve sıhhatle kucağına almayı nasip etsin yavrunu... kocaman maşallah ona... bende çok şükür yeni öğrendim hamileliğimi, ilk tüp denemem Rabbime şükürler olsun yüzümü güldürdü, henüz çok yeni keseyi bile görmedim yani, inşallah hayırlısı ile sağlıkla devam eder benim de... bende konu açmak ve arkadaşlara umut olmak istiyorum henüz keseyi bile görmediğim için biraz daha bekliyorum. üstelik benim kistim 5.5-6 cm'di... şimdi merak ettiğim ise hamileliğin sırasında kistlerin ne oldu? bir zararını sıkıntısını yaşıyor musun? özellikle dikkat etmemi tavsiye ettiğin bir şey var mı?

Sekerim Rabbim saglikli kucagina almak nasip etsinnnn nasil bi Tedavi uygulandi sende ilaclarini yazarmisin ??? Ben Endo hastasiyim bi tüpüm ve yumurtalim var :( 5 kez tüp bebek dededik olmadi umutsuzumm artik yardimci olurmusunn

Merhaba kızlar,

Ben de aynı sizin gibi 2 ameliyat 1 tüp bebek serüveni atlattım. Olmadı. 1 ay sonra tekrar tüp bebek denememiz daha olacak inşallah bu sefer hamile kalabilirim.

Back
X