• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

endoskopiden korkuyorum

korkulacak birşey yok arkadaşım benim kardeşim yaptırdı ama once soyledi doktora çok korktuğunu iğnemi yapmışlar ne bititğinde tam kendinde değildi. yarı baygın yarı uyanıktı. hiçte birşey hatırlamadı. bence soyle doktra korktuğunu. çünkü kardeşim dışındaki hastalarda oyle baygınlık yoktu herhalde onlara anestezi yapmamışlardı galiba ama hiçbirininde acı çekmiş hali yoktu cnm

Doktorlar en son durumda endoskopi istiyorlar.
Ben bundan 1,5 sene önce ilk midem yüzünden doktora gitmistim, o doktorda önce ilac verdi kullandım bırakınca tekrarlamıstı.
1 ay önce baska bir doktora gittim, direkt ilac verdi bunları kullan gecmesse endoskopi yapıcaz dedi.

Bende cok korkmustum giderken ama hiç acı hissetmedim yarı baygındım zaten bişey hatırlamıyorum cıktıgımdaa bogazımda biraz tahriş hissi vardı o kadar

hemen bılırkısı olarak yazayım
ılkını bı anda yuttum ve hatta mıdemın ıcını gormekten dolayı heyecanlandım ve cok rahat gectı

ama ıkıncısınde cok fena mıdem bulanıyordu zaten yolda gıderken bıle
hortumu gordugum an
benı uyusturun dedım
yarım saat uyumusum sonra kaldırdılar
ogun yattım dınlendım ve parca alınmıs
ıyıkıde uyumusum dıyorum

kızlar bir de bu ilaclar adetimi kesti napıcm içmem de lazım doktor bir hafta aralıksız kullan ki faydasi olsun demişti adetim olur dimi

Benim hem mide fıtığım hem de spastik kolonum var. Hem gastroskopi hem kolonoskopi yaptırmıştım. Arkadaşların söylediği şekilde hafif bir uyku hali veren bir ilaç vermişlerdi, ilk yaptırdığımda. Hiç hatırlamıyorum, yarım saat falan sürmüş ikisi. Gastroskopi daha kısa sürüyor. Kesinlikle yaptıracaksan bayıltarak ya da arkadaşların söylediği şekliyle sedatif bir şeyle sanki hiç yapmamışlar gibi çıkıyorsun. Korkma. Adet düzensizliğine gelince, stres yaptığın için de olabilir gecikme. Doktoruna telefonla sorabilirsin ya da ilacların prospektüslerini oku istersen. Geçmiş olsun.

İki gün önce doktora gittim midemden rahatsızım sürekli yanma şişkinlik vb şikayetlerim var endoskopi istedim doktorda sana etkili bir tedavi uygulayalım geçmezse endoskopi yapalaım dedi ve bana sabah üç akşam üç tane ilaç içeren bir tablet yazdı yani günlük 6 ilaç oluyor adını vermek yasak galiba anlamışsınızdır belki neyse şimdi gözüm acayip korktu bşrde depresan kullanıyorum bu kadar ilaç zarar verir mi bünyeme sabah üçünü içtim şimdilik bir sıkıntı yok endoskopiden de korkuyorum napsam bilemedim

canım ben endoskopı yaptırdım ozel bır hastanede 50lıra verdım ve yarı uyanık bır sekılde yaptılar uyuruyanık bı haldeydım cok hostu acıkcası ohalde olmasaydım dayanamazdım kesınlıkle sonucta ıcıne sopalar sokup ıcınde evırıp cevırıyolar hayal meyal hatırlıyorum doktor onları cevıurdıkce ogürüyodum mıdemdede endoskopı sonrasında reflu gastırıt ve mıde fıtıgı cıktı ozel bı hastanede yaptır ıstersen ben ızmırde yaptırdım endoskopıden sonra benı bı odaya goturduler kendıne gelene kadar yatsın burda dıye 15dakkada falan geldım kendıme

Back
X