- 30 Eylül 2011
- 3.013
- 10.790
- 408
- Konu Sahibi Dream Theater
Şöyle anlatayım.
Geleneksel Türk kahvesi ve filtre kahve direk olarak öğütülmüş kahve çekirdeğinden hazırlanır,isterseniz süt eklersiniz.
Herhangi bir işlem veya katkı sözkonusu değildir.
Nescafe ise:
1.Daha kalitesiz kahve çekirdeğinden üretiliyor.
İçine eklenen maddeler ile kalitesiz çekirdeğin kötü tadı ve kokusu bastırılıyor.
2.Yapay ve işlenmiş bir kahve olduğu için antioksidan değeri çok düşük.
3.İşlenirken kahve çekirdekleri önce dondurulup sonra ısıtılıyor.Türlü işleme tabii tutuluyor.Artık o çekirdekten lezzet ve fayda beklemek anlamsız.
4.Üçü bir arada olarak geçenlere extra katkı maddeleri ekleniyor.
Uzun lafın kısası nescafe,kahve değil türlü işlemlerden geçmiş,katkı maddeleri eklenmiş,yapay ve kimyasal bir içecek.
Afrikada kahvesiyle meşhur bir ülkede bulunmuştum kısa bir süre. Orada kahve içtikten sonra burada ne içiyormuşuz diye sordum kendi kendime. İnstant kahve zaten çok sevmezdim orada üreticilerden dinlediklerimden sonra hiç bir kuvvet evime dahi sokturamaz bana. En kalitesiz kahveleri kabuklarıyla falan karıştırıp yapıyorlarmış. Birde kahvenin telvesi olur, fincanda kaldımı 3 gün sonra yıkasak bile suyla akar gider, bunlara nasıl kimyasal koyuyorlarsa yapış yapış oluyor fincanlar.
Konu sahibi iç hastalıkları uzmanı bir arkadaşıma sizin yazdıklarınıza benzer şikayetlerle danışmıştım, vitamine gerek yok beslenmeni düzenle, eksik birşeyler vardır yediklerinde muhakkak demişti. Abur-cubur, paketli herşeyden uzak dur, bol bol su iç, yürüyüş yap demişti. Evde yapılan esneme/ısınma hareketleri bile epey işe yarıyor.