Enerji Verici Takviye Önerisi

Şöyle anlatayım.
Geleneksel Türk kahvesi ve filtre kahve direk olarak öğütülmüş kahve çekirdeğinden hazırlanır,isterseniz süt eklersiniz.
Herhangi bir işlem veya katkı sözkonusu değildir.
Nescafe ise:
1.Daha kalitesiz kahve çekirdeğinden üretiliyor.
İçine eklenen maddeler ile kalitesiz çekirdeğin kötü tadı ve kokusu bastırılıyor.
2.Yapay ve işlenmiş bir kahve olduğu için antioksidan değeri çok düşük.
3.İşlenirken kahve çekirdekleri önce dondurulup sonra ısıtılıyor.Türlü işleme tabii tutuluyor.Artık o çekirdekten lezzet ve fayda beklemek anlamsız.
4.Üçü bir arada olarak geçenlere extra katkı maddeleri ekleniyor.
Uzun lafın kısası nescafe,kahve değil türlü işlemlerden geçmiş,katkı maddeleri eklenmiş,yapay ve kimyasal bir içecek.

Afrikada kahvesiyle meşhur bir ülkede bulunmuştum kısa bir süre. Orada kahve içtikten sonra burada ne içiyormuşuz diye sordum kendi kendime. İnstant kahve zaten çok sevmezdim orada üreticilerden dinlediklerimden sonra hiç bir kuvvet evime dahi sokturamaz bana. En kalitesiz kahveleri kabuklarıyla falan karıştırıp yapıyorlarmış. Birde kahvenin telvesi olur, fincanda kaldımı 3 gün sonra yıkasak bile suyla akar gider, bunlara nasıl kimyasal koyuyorlarsa yapış yapış oluyor fincanlar.

Konu sahibi iç hastalıkları uzmanı bir arkadaşıma sizin yazdıklarınıza benzer şikayetlerle danışmıştım, vitamine gerek yok beslenmeni düzenle, eksik birşeyler vardır yediklerinde muhakkak demişti. Abur-cubur, paketli herşeyden uzak dur, bol bol su iç, yürüyüş yap demişti. Evde yapılan esneme/ısınma hareketleri bile epey işe yarıyor.

Afrikada kahvesiyle meşhur bir ülkede bulunmuştum kısa bir süre. Orada kahve içtikten sonra burada ne içiyormuşuz diye sordum kendi kendime. İnstant kahve zaten çok sevmezdim orada üreticilerden dinlediklerimden sonra hiç bir kuvvet evime dahi sokturamaz bana. En kalitesiz kahveleri kabuklarıyla falan karıştırıp yapıyorlarmış. Birde kahvenin telvesi olur, fincanda kaldımı 3 gün sonra yıkasak bile suyla akar gider, bunlara nasıl kimyasal koyuyorlarsa yapış yapış oluyor fincanlar.

Konu sahibi iç hastalıkları uzmanı bir arkadaşıma sizin yazdıklarınıza benzer şikayetlerle danışmıştım, vitamine gerek yok beslenmeni düzenle, eksik birşeyler vardır yediklerinde muhakkak demişti. Abur-cubur, paketli herşeyden uzak dur, bol bol su iç, yürüyüş yap demişti. Evde yapılan esneme/ısınma hareketleri bile epey işe yarıyor.
Teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için :) Sınav dönemleri ekstra abartıyorum paketli yiyecek tüketimini keşke kendimi engelleyebilsem :(

Teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için :) Sınav dönemleri ekstra abartıyorum paketli yiyecek tüketimini keşke kendimi engelleyebilsem :(

Zor oluyor biliyorum, bizde geçtik o yollardan, kuru meyveler ve yer fıstığı epey işinizi görür. Ceviz, badem diye atıp tutmayacağım karatay gibi, fiyatları malum. kuru üzüm, leblebi, yer fıstığı epey enerjisi yüksek besinler. Fırsatınız olduğu bir zamanda doktora gidip değerlerinize baktırmakta fayda var unutmayın.

Saatleri değişiyor ama ağırlıklı olarak 9da başlıyor, ben de gündüz çok iyi çalışıyorum mesela bugün dersim yoktu gündüz çalıştım gerçekten çok daha verimli oldu ama vizelere kadar hergün dersim olacak maalesef o yüzden gece çalışmak zorundayım

yedide kalkiyosam altida kalkarim ders aralarinda falan çalışırım ben olsam. ki hep öyle yaptım. yil kaybetmeden mezun oldum. hatta otobüsle giderdim otobüste okurdum kitaplarimi falan.

kesinlikle gece calisanlara hayranim burdan sevgiler hepsine.
ama gece verim alamiyosan sen de gündüz için biraz daha vakit yaratmaya çalış. çünkü gece çalışıp gündüz de hayata devam etmek ekstra zor bence

Yoğun ders çalışmam gereken zamanlarda araya bir on-on beş dakikalık dışarı çıkma molası koyardım. Uykunuz geldikçe koyun kahvenizi, çayınızı dışarda için. Geri döndüğünüzde daha iyi odaklanarak devam edersiniz. Genel olarak halsizlik durumunu da düzenli beslenmeyle yenebilirsiniz.

Mide küçülkte ameliyatı oldum çok az beslenebildiğimiz için multi vitamin kullanıyorum ilk supradyn kullandım şimdi pharmaton gayet enerjiğim ;)

Yoğun ders çalışmam gereken zamanlarda araya bir on-on beş dakikalık dışarı çıkma molası koyardım. Uykunuz geldikçe koyun kahvenizi, çayınızı dışarda için. Geri döndüğünüzde daha iyi odaklanarak devam edersiniz. Genel olarak halsizlik durumunu da düzenli beslenmeyle yenebilirsiniz.
Temiz hava almak odaklanmayı artırıyor kesinlikle ama üşenmeyip dışarı çıkarmıyım bilmiyorum o_O

Size maç günleri veya ağır antrenmanlardan sonra kendimize yaptığımız bir içeceği önereyim :
Taze portakalı sıkın içine maden suyu ekleyin, doğal energy drink hazır.

Takviye önerim yok ama sağlıklı beslenmeye çalışın. Özellikle şekerden uzak durun.

Bir de bende çok etkili oluyordu.Gece ders çalışırken. Klasik nescafeyi soğuk suyla karıştırıp için sabaha kadar sizi ayakta tutar.
Benim bir arkadaşimda kolaya bir kaşık sade nescafe atar karıştırır içerdi ikiside bol kafein içeriyor 2 li etki ;) koyup karıştırırken dikkat çok köpürüyor 🤣

Benim bir arkadaşimda kolaya bir kaşık sade nescafe atar karıştırır içerdi ikiside bol kafein içeriyor 2 li etki :KK66: koyup karıştırırken dikkat çok köpürüyor 🤣

Ay beni üni. senelerime götürdün Bibi. Kola-kahve ile kaç vize, kaç final haftası atlattım ben. Uyumak istesen bile uyutmuyor meret. :))

Biri daha pharmaton önermişti, supradyni neden bırakmıştınız :KK64:
Aslında oda aynı etkili kapsül olarak alıyordum ama 2 3 sefer midemi bulandırdı değistirdim size birşey olmaz benim midem şunanda hassas olduğundan oldu yani ;) 3 ay içtim 2 3 sefer oldu sadece. Ama keşke değismeseydim pharmaton un değişik bir kokusu var içerken zorlanıyorum çok ilaç ilaç kokuyor

Back
X