Engeli olan ve yaşça büyük biri hakkında ne düşünürsünüz.

Onun aynısı benim ailemde de oldu. Abimin genetik bir hastalığı var, o çıktıktan sonra annem aman kimseye yaymayalım abisinde varsa bıdırda da vardır genetik hastalık derler. Evlenmesi engellenir diye epey saklamıştı . :KK70:

Al bizim cevrede de o kadar "Aman hastaneye yattığını kimseye söyleme" ler felan :D hepimize geçmiş olsun :D

konuşmada problem yaşayan ve kalp rahatsızlığı bulunan bi kaç arkadaşımda gözlemlediğim normale göre daha fazla öfke patlamaları oluyor çünkü kendilerini ifade etmede zorlanıyorlar..

yanlış anlaşılmasın bizim ne olacağımız belli değil benim de kronik bir rahatsızlığım var ve ömür boyu ilaç kullanacağım

benim demek istediğim tanıma aşamasında öfke kontrolünün olup olmadığına daha dikkatli gözlem yapman

mutluluklar dilerim
Mutlaka göz önünde bulunduracağım. Teşekkürler kıymetli gözleminiz ve yorumunuz için.

Anlasabiliyosan ve seviyosan gerisi onemli degil benim esimde benden 9 yas buyuk ve engeli var ama bana normal biri gibi geliyo ben onun engelini gormuyorum disardan nasil gorundugunude pek onemsemiyorum simdi dunyalar tatlisi kizimiz var sevgi herseyden once geliyo...
Eşinizin ne engeli var peki sizin için mahsuru yoksa. Çok geçmiş olsun ayrıca. Allah bağışlasın çocuğunuzu.

Birine aşık olursunuz sonradan kaza olur bırakmazsınız. Ya da biriyle tanışırsınız engelleri vardır ona rağmen aşık olursunuz, çok hoşlanırsınız hiçbir şeyi sorun etmeden devam edersiniz. Fakat yazınızdan anladığım kadarıyla önce sanal ortamda konuşup etkilenmişsiniz ve sonra görüşme olmuş. Benim fikrim görüşmeye devam edin, onu gerçek hayatta da sanal ortamda olduğu gibi severseniz devam edin. Aksi halde maalesef devam etmemeniz gerekir çünkü evlilikte sohbetinizi, tartışmanızı vesaire sanaldan yapmayacaksınız. Siz her şeye rağmen sevip evlenmek isterseniz ailelerin kabul edeceğini düşünüyorum :)

Hayatta hiçbir şeyin garantisi yok. Küçükken yaşadığım mahallede biri kaza yapmıştı ve babamın o adam için bu adam "yarım" deyip iğrenç espriler yaptığını hatırlıyorum. 5 yıl bile geçmeden kendisi de trafik kazası geçirdi ve o adamdan çok daha fazla topallıyor şu an. İnsanlar sadece boş boş konuşurlar.Siz seviyorsanız kimseye bir b. demek düşmez. Herhangi bir şey söylemelerine müsaade etmeyin sakın. Bu tarz düşüncesi olan insanları da evlenmeseniz bile hayatınızdan çıkarın.

Seviyormusun yoksa sevmek mi istiyorsun önemli soru su asamada bu bence
Eğer gercekten seviyorum diyebiliyorsan engelleri aşmak senin elinde ama sevmeye cabalayacagım iyi bi insan konusmak keyifli vs diye sevmeden sadece güzel vakit gecirmeyi seviyorsan gercekten otur bi düşün derim

İnsana kendisi ağır gelir evlilik normal bir insanla bile çok zor ,devamlı hasta olan biriyle daha büyük sorunlar olacak kalp pili vs günlük hayatına ne kadar etki ediyor buna bakmak lazım,diyelim ki bi süre sonra çalışamaz olsa çalışıp bakacak mısınız bu yükü omuzlar mısınız ,9 yaş bayağı bi fark benim için zor olur ,şu an pek mantıklı bakamıyor sanki biraz kapılmış gibisiniz ,iyice tartın bi yola girmeden önce

Ablacim evlenince çok konusmuyorlar zaten ...sorun olmaz. ..yaş zaten dert değil. .hep çocuk oluyorlar. ..☺sevgiler

kızzz aynısını bende yazacaktım evlenınce az konuşuyıorlar yorma kafanı diye

birde bende bir iş arkadaş var allah başa vermesin hiç susmuyor kocamın ayagına kapanasım geliyor eve gidince , kafam şişiyor valla

Merhaba iyi günler herkese. Daha evvel konuşulan erkeğin birden iletişimi kesmesi başlıklı bir yazı yayınlamıştım. Orada evlidir muhtemelen, kendini kaptırma vs diyenler de olmuştu. Şöyle ki o başlık açtığım kişiyle sonradan konuştuk ve görüştük. Kendisi hiç evlenmemiş biri. Ve mesleği de doğru. Yalnız bana uzun müddet yazmamasının belli bir nedeni varmış. Sonradan anladım.

(Öncelikle herkesin başına gelebilecek ve normal olan bir konu hakkında kesinlikle ayıplamaktan vs uzak; ailemden biriymişçesine sizden fikir almak istedim. Yanlış anlaşılmayı asla istemem. Yarınımızın ne olacağını kimse bilemez sonuçta. )

Yaklaşık 2 yıl önce yaşadığı bir kaza yüzünden beyin travması geçirmiş. Yürümesinde belli belirsiz sıkıntı var. Normal görünüyor hatta. entelektüel zekasında vs hiç bir sorun yok ama konuşması epey ileri derecede problemli. Ayrıca kalp pili vs de kullanıyor, kazanın etkisi sonucu. Görüşmemizde bana epey efendi biri gibi geldi. Yazışmalarda kurallara çok dikkay eden zeki biri. Hatta epey seviyorum onunla konuşmayı.Ama normal hayatta engeli var. Ve kendisi benden 9 yaş büyük. Ben bunları dert etmek istemiyorum ama ailem nasıl karşılar diye de tereddüt ediyorum. Siz olsanız yerimde ne yapar, Nasıl düşünürsünüz? Her türlü engel aşılabilir bunu biliyorum elbet ama bir yandan da acaba evlilikte sıkıntılar mı olur diyorum.
( hemen evlenecek değiliz elbet ama onun konuşmasından niyetini çözebiliyorum ve iş ilerlerse o safhaya gelebilir. Amacım bir şeylere olan kararımı erkenden vermek o yüzden)
Şimdiden herkese teşekkür ederim.
9yaş bence çok büyük bir yaş farkı değil.
Engele gelince, engeller sevmeye ve sevilmeye engel olamaz. Doğuştan sağ kolumu kullanamadım 15sene. Eşimin çok büyük desteği ve yardımı, gaz vermesi, tedaviye yönlendirmesiyle 15yaşımda fizik tedaviye başladım. 6 senedir az buçuk açıldı, hiç değilse yarım işlev görüyor şu anda. Allaha bin şükür. En yakın arkadaşı da dahil olmak üzere, onun kolu sakat, gözlüksüz gözü görmüyor vs demiş onlarca kişi. Hiç birisiyle görüşmüyor yıllardır.
Bir engel, evlilik için soru işareti uyandırıyorsa,, evlenmemek en doğrusudur. Herkes olduğu haliyle kabul edemiyor demek ki :( üzücü.

9yaş bence çok büyük bir yaş farkı değil.
Engele gelince, engeller sevmeye ve sevilmeye engel olamaz. Doğuştan sağ kolumu kullanamadım 15sene. Eşimin çok büyük desteği ve yardımı, gaz vermesi, tedaviye yönlendirmesiyle 15yaşımda fizik tedaviye başladım. 6 senedir az buçuk açıldı, hiç değilse yarım işlev görüyor şu anda. Allaha bin şükür. En yakın arkadaşı da dahil olmak üzere, onun kolu sakat, gözlüksüz gözü görmüyor vs demiş onlarca kişi. Hiç birisiyle görüşmüyor yıllardır.
Bir engel, evlilik için soru işareti uyandırıyorsa,, evlenmemek en doğrusudur. Herkes olduğu haliyle kabul edemiyor demek ki :KK43: üzücü.
Evet ne yazık ki öyle. Ki ben işim gereği engelli insanlarla iç içeyim devamlı, ona rağmen hayatımda olmasını hiç düşünmemişim. Hatta daha da kötüsü sanki hep sapasağlam kalacağım, ölüm hiç beni bulmayacak gibi yaşamışım. Şimdi onun farkına vardım.

İnsana kendisi ağır gelir evlilik normal bir insanla bile çok zor ,devamlı hasta olan biriyle daha büyük sorunlar olacak kalp pili vs günlük hayatına ne kadar etki ediyor buna bakmak lazım,diyelim ki bi süre sonra çalışamaz olsa çalışıp bakacak mısınız bu yükü omuzlar mısınız ,9 yaş bayağı bi fark benim için zor olur ,şu an pek mantıklı bakamıyor sanki biraz kapılmış gibisiniz ,iyice tartın bi yola girmeden önce
Evet realist, duygu ve vicdandan uzak baktığımızda dedikleriniz de mantıklı. Kendi başımıza bir eşy gelmeyeceğini ve hayatın hep böyle gideceğini varsayarak düşünürsek eğer. Bir ailenin ve yakın çevrenin bakış açısı da tıpkı böyle oluyor.

Birine aşık olursunuz sonradan kaza olur bırakmazsınız. Ya da biriyle tanışırsınız engelleri vardır ona rağmen aşık olursunuz, çok hoşlanırsınız hiçbir şeyi sorun etmeden devam edersiniz. Fakat yazınızdan anladığım kadarıyla önce sanal ortamda konuşup etkilenmişsiniz ve sonra görüşme olmuş. Benim fikrim görüşmeye devam edin, onu gerçek hayatta da sanal ortamda olduğu gibi severseniz devam edin. Aksi halde maalesef devam etmemeniz gerekir çünkü evlilikte sohbetinizi, tartışmanızı vesaire sanaldan yapmayacaksınız. Siz her şeye rağmen sevip evlenmek isterseniz ailelerin kabul edeceğini düşünüyorum :)
Benim düşündüğüm tarafta bu, sanal ortamda daha çok hoşlanıyor olmam.

Back
X