Öncelikle teşekkür ederim değerli görüşleriniz ve zaman ayırdığınız için. Ancak ilişki süresince güvensizlik oluşturacak çok davranışta bulundu ve genelde saldırgan bir tavır sergiledi ben rahatsız olduğumu belirttiğimde. Örneğin instagramında eski kız arkadaşlarının ekli olmasını istemedim ardından telefonunda azar ve tinder uygulamalarının olduğunu gördüm bunları kaldırmasını istediğimde kaldırdı ve önceden kullandığını şu an kullanmadığını söyledi. Yine de hep bir saldırgan asabi tutumu vardı bu konular konuşulurken. Son olarak da ilgisizliği hatta tatildeyken beni yalnızda maddi yardıma ihtiyacı olduğunda araması eklenince son buluşmada kendime engel olamadım ben de hırçınlaştım. Aslında dediğiniz gibi kendimi mutlu ve güvensiz hissediyorsam benim ona zindan etmeden uzaklaşmam gerekiyormuş. Şu an peşinde koşarak yalnızca kendi değerimi düşürdüm. Tekrar teşekkürler
dogru tahmin etmisim! Adam butun ariza isaretlerini vermis size! bir de tatilde sizden borc istemek icin aramasina yuh diyorum! umarim borcunu odemistir lavuk!
ya ben baglanma stilleri hakkinda bir sey okudum (ingilizcesi attachment, su aralar cok popular bir psikoloji konusu). buna gore uc tur baglanma var:
1. guvensiz/endiseli baglanma
2. guvenli baglanma
3. kacingan baglanma
Simdi anladigim kadariyla siz de benim gibi guvensiz baglanma stiline sahipsiniz. Yani her an elinden kacirma korkusu, hep ayni sekillerde terk edilme vs (tabi asla bilemem, dedim ya sadece ve sadece tahmin). Ve gidip gidip kacingan (yani baglanmak istemeyen, aldatan vs) adamlari buluruz biz. Bunlar cunku adrenalin yaratir bizde, baglanma endiselerimizi tetikler ve biz bunu ask olarak kodlariz.
Ama soyle bir sey var, bu adamlar boyle abidik gubidik davrandikca biz daha da paranoyak, daha da guvensiz, daha da endiseli oluruz ve kacinilmaz son gelir (terk edilme).
Yani siz guvensizsiniz ama adam daha da guvensiz yapmis size bence. Dedigim gibi bu benim tahminim.
Geri getirmeye calismayin asla sizin ici hayirli degil bu iliski. Telefonunda tinder olan adamdan hayir gelmez.
Bu baglanma stillerini bir okuyun derim. Ilerde de boyle guven vermeyen insanlara cekim duyarsaniz erkenden yol vermenize yarar. Kendimizi uzecek degiliz.