Polemiğe dönüşsün istemiyorum ama bu benim tercihimle ilgili bir durum değil.
Genel geçer yazışma kuralları diyelim.
Hayatın her aşamasında olduğu gibi hoca-öğrenci ilişkisinde de mesafe çok değerli ve önemlidir. Ayrıntı gibi görünen bazı şeyler o mesafeyi inşa eder.
Özellikle üniversitenin bir marka değeri varsa, kurumsal kimlik iyi inşa edilmişse bu noktalar da eğitimin bir parçası olarak görülür. Bu sebeple arkadaşınız ve hocası arasında geçen konuşmayı ben olumlu buldum.
Yok neden polemiğe dönüşsün fikirlerimizi karşılıklı ifade ediyoruz diye düşünüyorum.
Haklısınız, genel geçer yazışma kuralları var.
Benim arkadaşlarımın başına gelmedi. Tez aşamasında deliren, saçı dökülen, ağlayıp bırakan arkadaşlarım bile oldu,diye bahsettim.
Ancak akademi de böyle katı kurallara sahip olan hocalarımızın da olduğunu biliyorum. Ve çok yoruyorlar.
Ancak ben şunu söylemeye çalışıyorum yani bir ödev gönderiyorsam o ödevin altına illa "sevgiler" yazdım "saygılar" yazmadım diye saygısızlık yapmış olmuyorum. Bunun karşısında azarlanmayı da doğru bulmam, uyarıyı kabul ederim.
Siz şunu demek istiyorsunuz prestijli bir üniversitedeki hocalarla istediğiniz gibi konuşamazsınız, çünkü biz de o prestije sahibiz.
Çok prestijli hocalarımdan zaten akademik üsluba yönelik eğitimimi aldım.
Ancak hiçbiri ısrarla biz prestijliyiz bize böyle böyle mail atacaksınız diye diretmede bulunmadı. Aksine her zaman çok anlayışlı ve hoşgörülü oldular. Hepsini ekstra saygı ve sevgiyle anıyorum.
Ancak diğer türdeki hocaları sadece bilgi birikimlerinden dolayı saygıyla anarım.
Öğrenci profesör ilişkisi sırf akademik üsluba bağlı bir şey değil bence.
Ayrıca şunu belirtmek istiyorum çok laubali öğrenciler de vardır uyarılması gerekir, bu zaten bir gerekliliktir.
Ama profesör öğrenci arasındaki iletişimin dediğiniz gibi sadece katı kurallar çerçevesinde olmadığına inanıyorum, bize kahve yapan hocamız bile vardı ki onu her yerde anıyorum, her zaman arıyorum. Mail atıyorum. İnanılmaz saygı duyuyorum. Kendisi bize, bizden bile hala çok şey öğrendiğini söyleyen mükemmel bir insandı.
Bence düzgün ilişkiler kurmak akademik üsluptan çok daha önemli.